03 Mayıs 2024

MEYDANDA ANLAŞILMASI ZOR BİR MANZARA VAR

  • PDF
Kamu kuruluşları vatandaşları mağdur eden değil, aksine mutlu eden bir çalışma sergilemeli. Dolayısıyla kurumlar yaptığı işlerde hem kamuoyu vicdanını hem de bireylerin vicdanını rahatlatacak icraatlarda bulunmalı.
Zaten kurumların varlığı hizmete odaklıdır. Hiçbir kurum vatandaşının mağduriyeti üzerine konumlanmamıştır, konumlanamaz. Aksine vatandaşın hukukunu korumak adına hizmet üretmelidir.
“Fatsa Cumhuriyet Meydanı Projesi” yapılış itibariyle hem kamuoyunu vicdanını sızlatmış ve rahatsız etmiş hem de bireysel mağduriyetleri birlikte ortaya koymuştur. Uygulanan proje bir beton yığını görüntüsüyle vicdanları yaralamış, kamuoyunun büyük tepkisini almıştır.
Proje içinde dikkat çekmek istediğim bir ayrıntıyı dile getireyim. 
Projenin 130 metre karelik bir bölümü yapılandırma dışında bırakıldı. Kamuoyu haklı olarak bu da nasıl bir uygulama diyecektir. 
Koskoca bir meydan projesinde 130 metre karelik alan neden dışarıda kaldı?
Sorunun cevabı; kamulaştırma rakamının arsa sahibine ödenmemesinden kaynaklı.
Oldu mu şimdi bu? Yakıştı mı?
Arsa sahibi bu projenin içinde bulunan yerini çevirse, oraya bir baraka yapsa veya “ben yerime bina yapacağım” dese nasıl bir cevapla karşılaşır? 
Muhtemelen “burada bir yapılandırma yapamazsınız” denecektir. 
Ben arsa sahibinin hukukunu savunacak değilim. Zaten hukuka başvurusu yapılmış bir olay. Ancak bir mağduriyet var. Bu mağduriyet Fatsa adına bir mağduriyettir. 30 milyon harcanarak yapılan bir projede 130 metre karelik bir alan proje dışı bırakılarak meydanın ortasında çürük bir diş gibi kala kalmıştır. Benim dile getirmek istediğim budur. Yapılan bir işin tam anlamıyla bitirilmesidir. Arsa sahibinin de haklarının korunmasıdır. 
Dolayısıyla kamu kuruluşları bir planlama yapıyorsa yaptığı işi öyle yarım yamalak bırakmamalıdır. Bu projenin en çok mağdur edilen tarafı bütün Fatsa halkıdır. Aynı zamanda arsa sahibidir. 
Planlama büyükşehir belediyemize aittir. O halde projedeki aksaklıkların giderilmesi de büyükşehir belediyemizin görevleri içindedir. 
Çünkü Fatsa; meydanda anlaşılması zor bir manzara ile karşı karşıyadır. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde