28 Nisan 2024

Doğruca emekli oldu

  • PDF

dogruca13-3-2013Fatsa İlçe Tarım Müdürü Ahmet Doğruca, emekli olması nedeniyle gazetemiz ofisine ziyarette bulundu.

Fatsa’da 23 yıldır görev yaptığını belirten Doğruca; bu süre içinde basın kuruluşlarından ciddi destekler gördüm, Yeni Haber Gazetesi’de bu desteğin öncülerinden. Biz tüm yaptığımız işleri basınla paylaştık. Her zaman basının desteğini gördük, dedi.

Fatsa için yaptığı en önemli çalışmanın “Hizmet Binası” olduğunu belirten Doğruca; “Mimar Sinan’ın ‘Bu benim Eserim’ dediği gibi şuandaki hizmet binası benim eserimdir” dedi.Doğruca, “Fatsa’ya ilk geldiğimde İlçe Tarım Müdürlüğü barakaydı. İlk koltuğa oturduğumda ‘Ey Allah’ım buraya bana bir hizmet binası yapmamı nasip et’ diye dua ettim. Ziyaretime gelenler arasında o barakadaki müdüriyeti görünce masa bile alanlar oldu. Odamda olan tek telefon benim evliliğime bile sebeptir. Personel örneğin eşi ile konuşacaksa Müdürün odasına geliyordu. Herkesin özeli var. Buraya bir santral kurmam lazım dedim. Düşündüm, taşındım “Hindi” aldım, büyüttüm, yılbaşında sattım ve parasıyla santral aldım. Daha sonra hizmet binası için girişimlerde bulundum. Dönemin Kaymakamı Kaya Çıtak ve dönemin Belediye Başkanı Mustafa Çamaş’ın çok büyük katkıları oldu. Bataklık denilen yere hizmet binasını yaptık. Muhtarlar ve halkın da çok büyük desteğini gördüm. Binayı yaparken çok da şikayetler aldım. 21 defa daktilo başına geçip yazı yazdım. Yani nevrim döndü. Yaptığıma yapacağıma pişman oldum. Tam vazgeçeceğim anda Ünye Cumhuriyet Savcısının yanında buldum kendimi. Savcı bey bana cesaret verdi ve 11 bin kişinin yardımı ile binayı yaptık” dedi.

Gazetemiz sahibi Yavuz Selim Eser ile bir süre sohbet eden Doğruca, 23 yıldır memleketimde görev yapmaktan çok mutluyum, bana destek olan tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde