28 Nisan 2024

Tezgahlar istavritle şenlendi

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/balıkci13-3-2013.jpg

balıkci13-3-2013Hamsi sezonunun beklenilen gibi olmaması nedeniyle üzülen balıkçılar, istavrit bolluğuyla sevindi.

Balıkçı Hüseyin Özen, bu dönem balık satışlarının geride kalan günlere göre yarı yarıya düştüğünü, bunun en büyük nedeninin hamsinin olmadığını, istavritle tezgahların yeniden şenlenmeye başladığını söyledi.

Hamsinin tezgahlarda başlamadan bittiğini dile getiren Özen “Son günlerde Karadeniz´den adeta istavrit fışkırıyor. Sezona palamut bolluğuyla başlayan balıkçılarımızın yüzünü devamında avlanan hamsi güldürmemişti. Ancak istavrit bolluğuyla yeniden yüzlerimiz güldü. Birkaç gündür denize açılan balıkçılarımız tuttukları bol istavritle limanlara dönüyor. Bol tutulan istavrit de tezgahları doldurup taşırdı. İstavritin fiyatı 5 lira” dedi.

Balık fiyatları ve satışlarına ilişkin Özen şu bilgiyi verdi: “Şuanda en çok satılan balıklarımız istavrit ve mezgit. Şu-anda barbun, somon, levrek, çupra, mezgit, kalkan ve iskorpit var. Levrek 15 lira, somon 10 lira, çupra 15, mezgit 10 lira, barbun 20 lira, kalkan 70 lira, iskorpit 7,5 lira. İstavritten sonra mezgit ön planda olu-yor, 12 ay ağ veriyor.”balikci13-3-2013a

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde