28 Nisan 2024

Ordu Üniversitesi Ordu Tanıtım Günleri’nde

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/Ertuğrul_GÜNAY_1.jpg

03.03.2013

Ordu İli’nin kültürel ve doğal zenginliklerini tanıtmak amacıyla her yıl Ankara’da düzenlenen “Ordu Tanıtım Günleri Fuarı”na Ordu Üniversitesi, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin el emeği göz nuru çalışmaları ile katıldı.

28 Şubat Perşembe günü Ankara Atatürk Kültür Merkezi’ndeki fuarın açılış törenine eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul GÜNAY, eski Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı M. Hilmi GÜLER, CHP İstanbul Milletvekili Oktay EKŞİ, CHP İstanbul Milletvekili Süleyman ÇELEBİ, CHP Ordu Milletvekili İdris YILDIZ, AK Parti İstanbul Milletvekili Enver YILMAZ, AK Parti İstanbul Milletvekili İsmet UÇMA, AK Parti Ordu Milletvekili Mustafa HAMARAT, AK Parti Ordu Milletvekili İhsan ŞENER, Ordu Vali Yardımcısı Salih YÜCE, Kabadüz Kaymakamı Engin AVCI, Ordu Belediye Başkan Yardımcısı Özer KARADAĞ, Kabadüz Belediye Başkanı Orhan AKTAŞ, Ankara Ordulular Vakfı Başkanı Burhan TOKCAN, Ordu Muhtarlar Derneği Başkanı Hüseyin AKDENİZ, Sanatçı Tuğrul ŞAN, STK temsilcileri, işadamları, sanatçılar, sanayiciler ve Ankara’da yaşayan Ordululardan oluşan kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Ordu İli Kültür ve Kalkınma Vakfı Başkanı Burhan TOKCAN, 4 gün sürecek olan “Ordu Tanıtım Günleri” etkinliği açılışında şu cümlelere yer verdi:

Ordumuzun kültürel ve doğal zenginliklerini yaşatabilme, ülkemize, bölgemize, çocuklarımıza ve geleceğimize doğru şekilde tanıtabilme ve bu zenginlikleri yaşatabilme adına emek veren herkese, yediden yetmişe tüm Ordululara samimiyetle teşekkür ediyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Ordu Tanıtım Günleri açılış töreni gerçekleştirildi ve konuklar tek tek tüm stantları gezdiler.

28.02.2013 Perşembe günü başlayan ve 03.03.2013 tarihine kadar sürecek olan "Ordu Tanıtım Günleri" fuar organizasyonunda yer alan firmalar, sivil toplum örgütleri ve kamu kuruluşları çalışma ve faaliyet alanlarını ziyaretçilere tanıtırken, ürünlerini stantlarında sergileme ve satış imkânı buldular.

Aynı zamanda Ordu ilimizin tarihî misyonu, ticaret ve sanayi hayatı, turistik değerleri, yöresel mutfağı ve damak tadı, tarımsal ürünleri, otel ve turizm acentelerinin tanıtımının da yapıldığı fuarda, Ordu Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu El Sanatları Bölümü öğrencilerinin el emeği-göz nuru çalışmalarından oluşan standa ilgi oldukça yoğundu.

ODÜ Geleneksel El Sanatları Standında tezhipten minyatüre, karakalem çalışmalarından nakış işlemelerine, dekoratif ahşap boyamadan filografiye kadar öğrenciler tarafından yapılan pek çok el emeği ürün sergilendi.

Aynı zamanda, geleneksel Türk sanatları hakkında bilgiler, Ordu Üniversitesi’nin ve Geleneksel El Sanatları Bölümü’nün tarihi, ODÜ’de yürütülen çalışmalar ve ürünlerin yapım aşamasına dair bilgilere de yer verildi.

Üniversitemizin bütün birimlerini tanıtan çeşitli el broşürleri, kitaplar ve filmlerin de yer aldığı fuar 3 Mart Pazar günü sona erecek.Ertuğrul GÜNAY 1

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde