28 Nisan 2024

GÖÇÜĞÜN NEDENİ KAÇAK KAZI

  • PDF

24 daireli apartman tehlike altında

Şerefiye Mahallesi Samsun Sokakta göçük yaşandı. Geçen yaz aylarında da göçen alanda geçici önlemler alınarak yapılaşmanın devam ettiği belirtildi. Pazar gecesi tekrar göçük yaşanan alanda kaçak kazı yapıldığı öğrenildi.

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, Pazar gecesi istinat duvarının patlaması sonucu meydana gelen göçüğün ruhsatsız kazı yüzünden meydana geldiğini ve sorumlu kişiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Şerefiye Mahallesi Samsun Sokak’ta istinat duvarının patlaması sonucu meydana gelen göçükte toprak altında kalan 4 araç, aynı günün sabahı iş makinelerinin çalışmaları sonucu çıkarıldı.

İl Afet İşleri Müdürlüğü ekipleri geceden itibaren olay yerinde hazır bulunurken, Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Arslan ve İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Fatih Çetil de olay yerine gelerek çalışmaları yerinde takip etti. Diğer yandan toprak zeminin kaymaması için görevliler tarafından binanın bulunduğu yerden aşağıya doğru toprağın daha fazla ıslanmaması için branda örtüldü.

“KAÇAK KAZI VAR”

Fatsa Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Yücetepe, söz konusu yerde patlayan istinat duvarının belediye tarafından yaptırıldığını belirterek, “Muhtemelen istinat duvarının altından malzeme alınmış. Temelin alt tarafından malzeme alınınca istinat duvarına yük binmiş. Olayla ilgili raporlar tutuldu. Sorumluları tespit ederek gereken neyse yapacağız. Biz istinat duvarının yeniden yapılması için çalışmamızı başlatacağız. Olayın sevindirici yanı kimsenin canına bir şey olmaması. 4 tane otomobilde hasar var. Onları da biz belediye olarak mağdur etmeyeceğiz” dedi.

Yücetepe, söz konusu yerde ruhsatsız kazı iddiaları ile ilgili soruya ise, “Evet doğrudur. Biz bu bölgeyi zaten imara kapattık. Burada zaten kazı yapıldığı ve malzeme alındığı belli. Olay yerinde demir de var, malzeme getirilmiş buraya. Bizim verilmiş bir ruhsatımız yok. Burada kaçak kazı olayı var. Biz tahkikatları yaptıktan sonra sorumlu kişiyle ilgili Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.

“İKİNCİ BİR TALİMATIMIZA KADAR BİNADA İKAMET OLMAYACAK”

Kaymakam Bekir Atmaca ise, 4 aracın toprak altında kaldığını ve göçük olan yere 5 metre mesafede bulunan 24 daireli apartmanın yıkılma ihtimaline karşılık binada oturanları tahliye ettiklerini ifade ederek, “Olayı İl Afet Müdürlüğümüze bildirdik. Ekipler olay yerine geldiler. İkinci bir talimatımıza kadar binada ikamet olmayacak. Vatandaşlarımızın bir kısmı akrabalarında kalacaklar. İmkanı olmayan vatandaşlarımıza da biz Kaymakamlık olarak konaklamalarını sağlayacağız. Olayda can kaybı ya da yaralanma olmaması bizim için şans. İnşallah bir daha böyle bir şey yaşanmaz” şeklinde konuştu.

“Daha önceden uyarmıştık”

Aynı yerde geçen yaz aylarında da göçük yaşandığını belirten mahalle sakinlerinden Cemal Kayalık, “Aynı yerde geçen yaz aylarında da göçük oldu. Bu inşaatların yapıldığı yer dere içi. Biz bu meseleyi belediye yetkililerine defalarca söyledik. Sayın Başbakan dere içlerine ruhsat verilemez diye yıllardır uyarıda bulunuyor. Ancak halen dere içlerine inşaatlar yapılıyor. Bu olumsuzlukları belediye yetkilileri görmek durumundadır. İlgili mahalledeki birçok vatandaşların tüm uyarılarına rağmen önlem alınmadı. İşte ikici göçük yaşandı. Allah korusun ölüm olmadı. Belediye yetkililerinin imar konusunda daha duyarlı davranmasını bekliyoruz.” dedi.DSC 0472

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde