27 Nisan 2024

“Fatsa büyük bir ilçe, hedefleri de büyük olmalıdır”

  • PDF

Haber: M. Emre ESER

İş adamı Alparslan KÜÇÜKALİ Fatsa gündemine dair çeşitli değerlendirmelerde bulundu.

Ticaret Odası seçimleri, yerel seçimler, Fatsa’daki yoğun konutlaşma süreci ve Fatsa spor hakkındaki görüşlerini açıklayan Alparslan KÜÇÜKALİ ‘Fatsa büyük bir ilçe, hedefleri de büyük olmalıdır. Her alanda yeniliklere açık olmalıdır. Ticaret Odası ise büyük bir oda ve büyük bir kuruluştur. Bu oda tek adaylı seçimleri yaşamamalıdır. Bu arada yerel seçimler de yaklaşmaktadır. Önümüzde gerçekleşecek olan yerel seçimlerde AK Parti karşısında konsensüs sağlanıp karşı bir blok oluşturulmalıdır. Ayrıca bu sezon Fatsa Belediyespor şampiyon olacak potansiyele sahip bir takımıdır.’ dedi.

KÜÇÜKALİ gazetemizin şehir içindeki yeni ofisine yaptığı ziyarette şu beyanlarda bulundu “Bilindiği üzere Ticaret Odası seçimleri ertelendi. Bende bu süreçte kendim düşünmeye başladım ve Fatsa Ticaret odasının tek adayla seçime girmesini arzu etmediğimin kanaatine vardım. Bu düşüncem kimseyi kötülemek ve yaptığı işi yermek anlamına gelmez. Arkadaşlarımızın hepsi tartışmasız iyi insanlar ve düzgün esnaflardır. Hiç şüphesiz ki Fatsa için ellerinden gelenin en iyisini yapıyorlar fakat 70 bin nüfuslu Fatsa’nın 1307 üyeli Fatsa Ticaret Odasının tek bir listeyle seçime girmesine gönlüm razı olmadığı için bu konu üzerine arkadaşlarımla ve siyasi parti temsilcileriyle görüşme yapma ihtiyacı duydum. Kendilerinden randevu istedim ve bu randevuma olumlu cevap verdiler. Görüşme yaptığım kişilerde hemen hemen benimle aynı kanaatte buluştular. Önümüzdeki seçime kadar olan 2,5 aylık süreçte bir yada birkaç aday daha çıkar mı onun tahlilini henüz yapabilmiş değilim.”

Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında da kısaca yorum yapan KÜÇÜKALİ: ‘Belediye seçimleri hakkında herkes gibi bende sonuçlar üzerine az çok tahmin yapabiliyorum ama seçimlerin güzel ve rekabet içerisinde geçmesi isteniyorsa birkaç partinin bir araya gelerek tek bir aday göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Bu birliktelik siyasi parti ilçe başkanlarının yapacağı fedakarlıkla ve seçmeninde bu fedakarlığa vereceği destekle olabilir. Dolayısıyla yerel seçimlerde AK Parti karşısında konsensüs sağlanıp karşı bir blok oluşturulmalıdır. Böyle oluşumların olabileceği kulağıma geliyor ama ortada net bir şey olmadığı için bende yorumumu bu kadar tutuyorum.’ dedi.

Fatsa’daki konut yapımı ve konut sayısının gün geçtikçe artmasını yorumlayan KÜÇÜKALİ bu konuda

‘Bu artışın etkenlerinden birisi; bizim meslek kolumuzdaki insanların çoğalmış olmasıdır. Ticaret odasında ki gruplara bakıyorum müteahhit bölümü 139 kişiden oluşuyor. Bu sayının yüksek olması konut sayısını da doğal olarak arttırıyor. Ayrıca konut kredileri faizlerinin düşük olması insanların konuta olan taleplerini yükseltiyor’ dedi.

Geçtiğimiz pazar günü oynanan Fatsa Bld. Spor- Yeni Amasya Spor maçını değerlendiren KÜÇÜKALİ ‘Bu maçı zaten birlikte izledik ve bu takım bu maçta şampiyon olabileceğinin sinyalini verdi. Takımımız gerçekten güçlü ve güzel bir kadroya sahip. Takımı ben çok beğendim. Bu konuda başkanımız Muammer Coşkun’u da tebrik etmek lazım. Takıma büyük fedakarlıklar veriyor. Hafta içerisinde de görüşme fırsatı bulduk. Kendisine de ifade ettiğim üzere elimden gelen tüm desteği vermeye hazır olduğumu söyledim. Onlarda beni İstanbul’da olacak olan Fatsa Spor yemeğine davet ettiler. Bende o yemeğe katılacağım ve elimden gelen desteği takımımız adına yapacağım.’ dedi.DSC 0102

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde