28 Nisan 2024

Kadınlar Büyükşehir İçin Çalışıyor

  • PDF

Fatsa Yardım Sevenler Derneği ve Fatsa Damla Derneği Ordu’nun Büyükşehir olma çalışmaları ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Basın açıklamasında her iki derneğinde üyeleri hazır bulundu. Fatsa Yardım Sevenler Derneği Başkanı Nimet Koç basın toplantısında yaptığı açıklamada; ”Burada bulunmamızın nedeni ilimizin büyükşehir olma konusudur. Bu konu bizi çok heyecanlandırıyor. Özellikle İlimize ve ilçemize getireceği hizmetler noktasında toplum kuruluşları olarak bu konuyla daha yakından alakalıyız. Göç eden insanlarımızın en önemli nedeni ekmek parası.  Doğal olarak ileride büyükşehir olarak ilimize gelecek hizmetlerle, yatırımlarla iş alanları aratacak. Dolaysıyla göç duracak. Alacağımız hizmetler noktasında büyük bir gelişme olacağını düşünüyoruz. Yaşam kalitemizin artacağını düşünüyoruz. Bu konuyla ilgili özellikle büyük şehirlerdeki sivil toplum kuruluşlarıyla görüşmelerimiz,  temaslarımız oldu. Daha sonra bölge milletvekilleri ile temaslarımız oldu” dedi.

 

İşin Mutfağında Kadınlar Var…

Damla Derneği Başkanı Şule Kibar yaptığı açıklamada; “Bu noktada Nimet Hanımın söylediklerine hepimiz katılıyoruz. Onun için bir araya geldik. Ordu’nun büyükşehir olma yolunda herkes hem bireysel hem kurumlar hem de sivil toplum örgütleri çalışmalarını sürdürüyor. Çok az bir zaman kaldı. Herkes bunu üzerine vazife edinsin. Ordu Milletvekilimiz Mustafa Hamarat ve eşleri Nurten hanım, bizleri bu konuda motive ettiler. Nurten Hanım telefonla sürekli bizi arayarak çalışmalarımız hakkında bilgi aldı. Türkiye’nin çeşitli illerindeki Ordu’lu hemşerilerimizle görüşerek nüfuslarını Ordu’ya almaları konusunda onları ikna ettik. Biz kadınlar her işin mutfağında olduğumuz için bugüne kadar çalışmalarımızı duyurmadık. Bugünde basın açıklaması yaparak bu çalışmalarımızı duyurmak istedik. Büyükşehir’in İlimize ve ilçemize katacağı şeyler çok fazla. Herkesin bu konuda biraz daha gayret göstermesi gerekiyor.  Şu kalan kısa zamanda bu sayıyı tamamlamamız gerekiyor” dedi.DSC 0137

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde