28 Nisan 2024

Tehlikenin Tek Çaresi Sigorta

  • PDF

Hava şartlarının mevsim normallerinin dışında seyretmesinin üreticiyi tehdit ettiğini belirten Fatsa Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Deniz kooperatif ortaklarına ve üreticiye uyarılarda bulundu.
Son 40 yılın en sıcak Şubat ayının yaşandığı, normal sıcaklıkların üzerinde seyreden havaların bitkilerin erken uyanmasına zemin hazırladığı ve önümüzdeki günlerde meydana gelebilecek düşük sıcaklıkların da ürün kayıplarına sebep olabileceği hususunda uzmanlarca açıklamalar yapılmakta olduğunu belirten Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Deniz bu tehlikeden kurtulmak için üreticinin alabileceği yegane tedbirin Devlet Desteklemeli Sigorta sistemi olan Tarsim uygulaması olduğunu söyledi.

Doğal Afetten Ancak Sigorta Koruyabilir.

Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Deniz, “Bazı Doğal afetler karşısında fiziki tedbir almak mümkün değildir. Özellikle don, sel, heyelan,dolu,yangın,fırtına gibi afetlerde fiziken alınabilecek tedbirlerin çoğunlukla kifayet etmediği tecrübelerle sabittir. Bu durumda çiftçimizin alabileceği yegane tedbir ise sigortadır.

Çiftçinin Ödeyeceği Primin Yarısı Devletten
Özellikle Tarsim sistemi çiftçimizin karşılaşma ihtimali olan doğal afetlerin meydana getirebileceği kayıpları karşılamak için devlet katkısıyla kurulmuş bir havuz sistemidir. Çiftçi tarafından karşılanması gereken prim tutarının yarısını devlet doğrudan karşılamaktadır. Bu fırsatı çiftçimiz mutlaka değerlendirmelidir.

Kalan Tutarı ise çiftçi Faiz İndiriminden Kazanıyor
Ayrıca Tarsim Sigortasını Tarım Kredi Kooperatifinde yaptıran üreticimizden ise kalan tutar olan primin yarısı da hasat zamanında tahsil edilmek üzere poliçeleri yapılmaktadır. Zaten sigortasını yaptıran ortaklarımız hazine desteki indirimli kredi kullanacağını da dikkate aldığımızda sigorta bedavaya gelmekte hatta kullanılan kredi miktarı ve faiz indirimine göre sigorta yaptırdığı için karlı duruma dahi geçebilmektedir.

Devlet Yardım Ve Destek Ve İmkanlarından Sadece Sigorta Yaptıranlar Yararlanıyor.
Ayrıca sigorta poliçesi kapsamında olmayan afetlerlede karşılaşıldığında devlet tarafından sağlanacak tüm imkan ve yardımlardan da sadece Tarsim sigortasını yaptıranlar yararlanacaktır. Hatırlanırsa 2012 yılında meydana gelen doğal afetler nedeniyle Bakanlar Kurulu Kararıyla Yapılan ertelemelerden sadece Sigorta yaptıranlar yararlanabilmişti. Bu yıl bu fırsatın kaçırılmaması gereklidir.” Dedi

Sigorta Yaptırmamak İçin Çok Zengin Olmak Gerekli
Sigortanın hiçbir maliyete katlanmadan yaptırılabildiğini tekrar tekrar vurgulayan Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Hüseyin Deniz, “Tarım ve hayvancılıkta sigorta yaptırmadan üretim yapmak büyük risk, bu büyük riski alabilmek için çok zengin olmak gerekir. Ürününü kaybetmekten etkilenmeyecek kadar zengin olan varsa sigortasını yaptırmayabilir” dedi.DSC02212

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde