04 Mayıs 2024

Son günlerde zamlanan fiyatları pazarcı esnafına sorduk

  • PDF

pzr5-2-2014Son günlerde zamlanan meyve-sebze fiyatlarının pazara ve vatandaşa yansımasını pazarcı esnafının kendisinden dinledik.

Vatandaşların pahalı fiyat algısına kapılıp panik yapmaması gerektiğine vurgu yapan pazarcı esnafları; “ Kış ayının getirmiş olduğu fiyat artışları yok değil fakat bu ürünler dışındaki diğer

meyve ve sebzeler normal fiyatından satılmaktadır derken; kimi esnaf ise dolara endeksli ürünlerde fiyat artışı olduğunu belirterek ortaya çıkan zamlardan memnun olmadıklarını ifade etti”

Yaptığımız söyleşi sırasında açıklamalarda bulunan pazarcı esnafları şu konuşmaları kaydetti:

Kadir Karabayır

“Burası Hamlık Cumartesi pazarı. Burada fiyatlar uygun. Diğer fiyatlar şişirme fiyatlar. Satışlarımız oldukça iyi , insanlar fiyatlar pahalı diye paniğe kapılmasınlar. Sebzede de meyvede de fiyatlarımız gayet uygun. Kış ayının getirmiş olduğu bazı fiyat artışlarının ve bazı istisna ürünler dışında zamlı hiç bir ürünümüz yok”

Erkan Uğuroğlu

“Satışlarımız şu anda gayet normal. Ben süt ve kahvaltı ürünleri satıyorum. Süt ürünlerine zaten belirli miktarlarda zam gelmişti fakat yakın zamanlarda da %20 oranında bir zam daha gelecek . Susam , tahin ve benzeri ürünler dolara endeksli olduğu için mecburen fiyatlarda oynamalar oluyor. Bu artişlarda satışlarımızı ister istemez etkiliyor. Bu zamlardan esnaf olarak çokta memnun değiliz”

Hacı Cengiz

“Fatsa’da patatesin zamlanacağı ile ilgili olan haberlerin hepsi asparagas haberdir. Tayyibin yapamadığını ben yaptım. Ben Fatsalı Hacı Cengiz. Patates fiyatlarını indirdim. Patatesi 2 TL’den satışa sunuyorum. Vatandaşta bu fiyattan gayet memnun durumda”pazar5-2-2014

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde