04 Mayıs 2024

Botanik Park’ın Alt Yapısı Hazırlanıyor

  • PDF

botamk27-11-2013Ordu'nun Eskipazar mevkiinde yapımı süren Karadeniz'in ilk Botanik parkı çalışmalarını yerinde inceleyen AK Parti Milletvekili İhsan Şener, Dünya'nın sayılı botanik bahçesinden birinin Ordu'da olacağını söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen Botanik bahçesinin zemin hafriyat ve tesviye çalışmaları bitme aşamasına geldi. 22 Milyon liraya tamamlanacak olan Botanik park, 116 dönüm arazi üzerine kuruluyor.

Park'ta Anadolu, Ege, Karadeniz, Akdeniz, İngiliz, İtalyan, Japon, Çin, İran, Gül bahçeleri bulunacak. Ayrıca Botanik park içerisinde birde Hayvanat bahçesi yer alacak. Ziyaretçilerin dinlenip eğlenmesi için ise Kafeler, çocuk oyun alanları, bisiklet ve yürüyüş yolu bulunacak.

Karadeniz'in ilk Botanik parkının Ordu Turizmine gelecek yaz hizmet vereceğini söyleyen AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, "Ordu'nun Havaalanı, Karadeniz-Akdeniz yolunun tamamlanması ile ulaşım konusunda sıkıntımız sona erecek. Ordu'nun Turizm kenti olması en büyük hedefimiz. Bunun için çalışmalarımız sürüyor. Botanik park'ta bu Turizm hedeflerimiz içerisinde önemli bir paya sahip. 3 bin'in üzerinde bitkisi ile Dünya'da hangi bitkiler var ise Ordu'da aynıları olacak."dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde