04 Mayıs 2024

Bir Kez Daha Sordu

  • PDF

birol13-11-2013CHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Birol Tutkan, Fatsa Belediye Başkanlığınca yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi. Tutkan, Fatsa Belediye Başkanının kullanımı için yeni alınan makam aracı ve 70 gündür yanıt verilmeyen Asfalt Yapımı, Sökülen Taşlar ve 24 bin TL. borcu olan su saati hakkında daha önce verdiği soru önergesine cevap alamadığını belirterek aynı soruları tekrar sordu. Birol Tutkan'ın soru önergesi şöyle:
" 1-Fatsa Belediye Meclisi, 2010 yılı içerisinde Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan ' ın isteği üzerine son model Audi 8 marka bir otomobilin makam aracı olarak alınmasına karar vermişti. Bu karar sonrası alınan söz konusu araç, o günün fiyatı ile 160 bin TL'sına mal olmuştu. Şahsım ise gerek Belediyenin borç içinde olması ve gerekse de aracın çok lüks ve pahalı olması nedeniyle alınmasına karşı çıkmış idim. Daha sonraki zamanlarda Belediyeyi teftişe gelen yerel yönetim müfettişleri, incelemeler sırasında yeni alınan makam aracının yüksek olan fiyatını, ilgili yasalara aykırı bulmuşlar ve kamunun zarara uğratıldığına dair bir raporu Belediye Başkanına ve üst makamlara bildirmişlerdir. Müfettişler raporda, yeni alınan aracın bedelinin geri ödenmesine, yoksa aracın alınmasın da etkili olan kişilerin mahkemeye verileceğini belirtmişlerdir. Bunun üzerine Belediye Başkanı olarak bu durumu, 2011 yılı içerisinde bir meclis toplantısında dile getirdiniz. Ayrıca kendi savunmanızda kullanmak üzere Belediye Meclisinden ,'' yeni alınan makam aracının fiyatı, kamuyu zarara uğratmamıştır'' içerikli yeni bir karar almalarını talep ettiniz. Ret oyu kullandığım oylamada, isteğiniz çoğunlukla kabul edildi.
Sayın Belediye Başkanı, yaklaşık 2 yıl önce yaşanan bu süreç ile ilgili olarak;
A- Müfettişlerce yeni alınan makam aracı nedeniyle, mahkemeye sevk edildiniz mi?
B- Mahkemeye verildiyseniz '' makam aracının yüksek fiyatı kamuyu zarara uğratmamıştır '' konulu meclis kararı bir işe yaramış mıdır? Mahkeme hangi aşamadadır?
C- Mahkeme haricinde araç alımı ile ilgili olarak, İç İşleri Bakanlığından kamu zararı nedeniyle paranın geri ödenmesi konusunda bir talep gelmiş midir?
D- Araç tutarı olan 160 bin TL' sı Belediyeye geri ödenmiş midir? Ödenmiş ise bu parayı kim ya da kimler ödemiştir?
2- Kentimiz içerisinde yapılan asfalt dökme işinin birim fiyatının kaç TL olduğu, kullanılabilir olduğu halde asfaltlama nedeniyle sökülen taşların ne yapıldığı, şehrimizde bulunan bir işletmeye ait 24 bin TL olan su borcunu ödememek için su saatinin yakıldığı konusunda iddialar olduğu ve bu durumdan da Belediye Başkanı olarak haberdar olduğunuza dair bilgiler içeren soru önergemi Başkanlığınıza vermiş idim. 02.09.2013 tarih ve 2013/04 sayılı olan yazılı önergeme ne yazık ki tam 70 gündür tarafınızca yanıt verilmemiştir.
Sayın Belediye Başkanı,
Acaba sorular tarafınızca, ciddiye mi alınmıyor? Yoksa sorulara yanıt vermekte çeşitli zorluklar mı vardır? Ya da bu konular, yanıt verilmesi sakıncalı konular mıdır?
Bilgilenme ve doğru bilgiye ulaşma hakkının yasal bir hak olduğunu ve bu hakkın kullanımı için gerektiğinde, Savcılıklar aracılığı ile de doğru bilgiye ulaşılabilmenin de ayrıca yasal bir hak olduğunu, bu vesileyle anımsatmak isterim.
Yukarıda sıralamış olduğum sorulara en kısa süre içerisinde Başkanlığınızca yazılı yanıt verilerek tarafımın ve değerli halkımızın bilgilendirilmesini arz ve rica ederim".

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde