27 Nisan 2024

Yerel Sanatçılarımızdan Hakan ZORBA: “ İlçemizde Sosyal Faliyetler Çoğalmalıdır”

  • PDF

ha28-8-2013İlçemizin yerel sanatçılarından bağlama virtüözü Hakan ZORBA gazetemizi ziyaret.

Küçük yaşlardan bu yana müzikle uğraşan, Lise ve Üniversite yıllarında müzik ve ses sanatçılığı üzerine profesyonel eğitim alan Hakan Zorba; ilçemizde yapılan sosyal faliyet ve etkinliklerin az olmasından yakındı.

2013 yılında Erzincan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümünden mezun olan Hakan Zorba : “Fatsa büyük bir ilçe olmasına rağmen; Fatsa’da sanat adına yapılan faliyetlerin sayısı çok az. Çevre ilçelere baktığımızda Fatsa’nın sosyal faliyetlerde çok geride olduğu ortada. Sanata ve sanatçıya gereken önem gösterilmiyor” dedi.

Sanatıyla ve projeleriyle halkın beğenisini kazanan Zorba: “ Sanatın ve sanatçının kimseye zararı olmaz.Biz yaptığımız işleri profesyonel olarak ve kendimize güvenerek yapıyoruz. Yerel yönetimlerin yapacağı organizasyon ve faaliyetlerin aşırı maliyetli olacağını sanmıyorum. Bu konuda yerel sanatçıların desteklenmeli ve ilçemiz de sosyal faliyetler artmalıdır” dedi.

Yaptığı ve yapacağı projeler hakkında konuşan Zorba: “Şuanda ilçemizde ki birçok bestekarın bestelerinin aranjörlüğünü yapmaktayım.Radyo programlarına katılmaktayım. 4.sünü hazırladığımız Karadeniz Ezgileri adında projem devam etmekte. Hiç duyulmamış yerel beste ve şarkılardan oluşacak bir albüm çalışması içerisindeyim.

İlerleyen günlerde resmi yazışmaları tamamlayıp belediyemizden izin alabilirsek Fatsa Antik Tiyatrosun’da 2 bölümden oluşan bir konser yapmak istiyoruz. Şunu kesinlikle belirtiyorum ki biz belediyemizden yapacağımız konser için hiçbir ücret talep etmiyoruz. Tek isteğimiz bize yer konusunda ve ses sistemi konusunda destek olmasıdır. Bizim amacımız Fatsa’mızın sanat değerlerini yükselterek insanların sosyal faaliyetlere olan ilgisini yükseltmektir. Maddi hiçbir beklentimiz yoktur. Herşey para değildir. Tek amacımız Fatsa’nın sanat adına, müzik adına biryerlere gelmesini sağlamaktır. Bunun içinde hem biz sanatçılar hemde yerel yönetimler taşın altına elini altına koymalı ve birlikte haraket etmelidir” söyleminde bulundu.hakan28-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde