26 Nisan 2024

İlçemizin Gururu İlker Taze

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/ıkjh14-8-2013.jpg

taze14-8-2013Haber : Emre ESER

İlçemizin gurur kaynağı ve parlayan yıldızları bitmek bilmiyor.

Oyunculuğa ve tiyatroculuğa yıllarını vermiş, başarı merdivenlerini adım adım çıkmış ve yer aldığı projelerde izleyenlerinin ve hocalarının taktirini kazanmış olan; Fatsa’nın gururu sinema ve tiyatro oyuncusu İlker Taze.

İlker Taze ile yaptığımız röportajda, bu sektörde ki başarılarını kendisinden dinledik.

1985 Fatsa doğumlu olan Taze yaptığı açıklamalarda : “ Tiyatroya ilk olarak ortaokul yıllarımda hocalarımızın teşvikiyle başladım. Turgut Özakman’ın “Bayrağımızın Gölgesinde” oyunu ilk sahne tecrübem oldu. Tiyatro sevdam lise yıllarımda devam etti ve edebiyat hocamızın desteğiyle çeşitli tiyatro oyunlarında rol aldım. Üniversite yıllarımda ise “Edebiyat ve Tiyatro Kulüp’ünü” kurduk. Kendimi bu süreçte daha çok geliştirerek Belediye konservatuarlarında görev almaya başladım. Üniversite bittiğinde Fatsa’ya döndüm. Fatsa’da ‘Kırıntı Tiyatrosunda’ sahneler aldım. Ozamanlar da kendi oyunlarımızı yazıp sahneledik. Ankara’da ‘Otogargara’ oyunuyla Çankaya Belediyesi Tiyatro Festivaline katıldık.

Sahne tozunu yutmuş ve tiyatroculuğu sevda haline getirmiş biri olarak İstanbula gitmeye karar verdim ve profesyönel olarak eğitim almak istedim. Bunun için Ahmet YENİLMEZ’in tiyatro okulunun mülakatlarına girdim ve bu mülakatlarda başarılı oldum. 1,5 yıl burada eğitim aldım. Bu okul atölye tarzında bir okuldu ve usta-çırak ilişkisi vardı. Bu süreçte Ahmet YENİLMEZ hocam’dan yani ustam’dan çok şeyler öğrendim. Bu okuldan mezun olduktan sonrada sağolsunlar bizi kadro’ya dahil ettiler. Şuanda bu okulda ‘Eğitim Birimleri Koordinatörüyüm’ ve’ Drama’ dersleri veriyorum.

Bu eğitim’den sonra 81 vilayette gösterime sunduğumuz Ahmet YENİLMEZ’in Kınalı Kuzular oyununda yer aldım. Sonrasın’da Evliya Çelebi oyunun’da rol sahibi oldum. Yine bu süreçte televizyon anlamında Milli şairimiz Mehmet Akif ERSOY konulu bir drama belgeselinde yer aldım. Ramazan boyunca Eskişehir’deydik. Her mahallede Türk dünyasının şehirlerini tanıtarak ramazan etkinliği gerçekleştirmiş olduk. Yine Eskişehir’de yaptığımız törenle Yunus Emre’yi canlandırdım. TRT Okul kanalında halen daha yayınlanan ‘İrtibatı Koparmayalım’ adlı mini dizide oynamaktayım.

Şuanda bazı proje çalışmalarımız var. Eskişehir’de bir gençlik dizisi çekilecek o proje’de de yer alacağım inşallah. Beraberinde Ordu ve Giresun taraflarında çekilmesi planlanan ‘’Deli Yakup’’ adında bir sinema filmi olacak onda da yer alacağım. Ayrıca memlekete döndüğümde gönüllü olarak Ünye Cezaevinde gösteriler yapmaktayım.

Bizim yaptığımız etkinliklerde ki amacımız farkındalık yaratmaktır. Fatsa’da da tiyatro anlamında kendi çabalarımızla bir algı oluşturmaya çalışmıştık. Bunu da birnevi başardığımıza inanıyorum. Ayrıca Zekeriya ERUZUN abim’den de tiyatro anlamında çok şeyler öğnedim” dedi.

Bu süreçte ailem, Yasemin COCİ ve İstanbul’da ki ev arkadaşım ve daha birçok kişiden destek aldığını söyleyen TAZE: “Hedefim dönem dizilerinde ve sinema filmlerinde yer almak, ileriye dönük tiyatro okulu kurmak ve öğrenciler yetiştirmektir. Bu süreçte inşallah emin adımlarla daha iyi yerlere geleceğime inanıyorum çünkü bunun için çalışıyorum. Fatsa’nın çocuğu olarak ilçemizin adını duyurmak ve ilçemiz adına bu sektörde güzel işler yapmak uğraşacağım.

İlk başta sizlere ve Yeni Haber Gazetesine bu duyarlılığınızdan dolayı çok çok teşekkür ediyorum. Bu süreçte bana desteklerini esirgemeyen aileme, hocalarıma ve herkese minnettarlığımı sunuyorum” dedi.ıkjh14-8-2013dddd14-8-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde