03 Mayıs 2024

Erdoğan Arıca Unutulmadı

  • PDF

erdogannn 640x427

Geçen yıl vefat eden teknik direktör Erdoğan Arıca, Fatsalılar Kültür ve Yardımlaşma derneğinin düzenlediği organizasyonda anıldı.

Fatsa Erdoğan Arıca Futbol Turnuvası adı verilen organizasyona, yakınları, milletvekilleri, belediye başkanları ve spor dünyasından birçok isim katıldı. Kağıthane Hasbahçe Stadı’nda gerçekleştirilen etkinlikte anma töreni, türk halk müziği şöleni ve en son olarak da şöhretler karması maçı oynandı.

Etkinliğin açılış konuşmasını, Fatsa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Hikmet Melek yaptı. Melek, Erdoğan Arıca’yı anmak için toplandıklarını belirterek, “Tertiplediğimiz bu organizasyon da başka Erdoğan Arıcaları çıkarmayı hedefledik. Sizlerin desteğiyle bunu başaracağız” dedi.

Erdoğan Arıca’nın yakın arkadaşlarından olan Selçuk Yula’da organizasyona katılımda bulundu. Erdoğan Arıca’nın Türk futboluna katkılarının ortada olduğunu vurgulayan Yula, “Yıllarca birlikte futbol oynadık. Çok dürüst bir insandı. Adam gibi adam lakabını futbol oynarken ve yaşarken alan nadir insanlardandır. Erken aramızdan ayrıldı. Rahmetliyi sevgiyle anıyoruz” diye konuştu.

Erdoğan Arıca’nın oğlu Doğan Arıca’da, bu etkinlikte emeği geçen herkese çok teşekkür ettiğini, gurur ve onur verici bir durum olduğunu söyleyerek, “Umarım bu turnuva gelenekselleşir. Devamındaki turnuvalar daha da güzel olur. Babamın arkadaşından böyle bir şey olması göğsümü kabarttı, çok sevindim. Bir babanın vefatının ardından kalabilecek en güzel şeyler bunlar” ifadelerini kullandı.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç’ta Erdoğan Arıca’nın çok büyük bir değer olduğunu, Arıca’yı vefat etmeden önce çok yakından takip ettiğini vurgulayan Kılıç, “Çok değerli bir spor adamıydı. Rahmet diliyoruz. Bu değerli milli sporcumuzu unutmayan Fatsalılar Derneği’ne çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Erdoğan Arıca’nın kardeşi Levent İnanır da sıkıntının yani cennet ve cehennemin burada olduğunu vurgulayarak, “Allah seviyordu yanına aldı. Mekanı cennet olsun. 40 yıllık alışkanlıklarınızı burada yapamıyorsunuz. Allah öyle cezalandırıyor insanı. O yüzden Erdoğan Hoca iyi bir yerde. Burada kalanlar çekiyor sıkıntıyı. İyi bir spor adamı ve örnek bir insandı. Arkadaşları ve Fatsalılar burada. Bu Erdoğan Arıca adına ilk turnuva olacak ve gelenek haline de gelecek” açıklamalarında bulundu.

Fatsa Spor Kulübü Başkanı Muammer Çelik, Erdoğan Arıca’yı futbol kamuoyunun kabullendiği ve futbol kamuoyuna çok büyük hizmetleri olduğunu ifade ederek, “Bizler Erdoğan Arıca turnuvasına Fatsa Spor kulübü olarak katılmamız gerekiyordu. Çünkü Arıca bizim ağabeyimizdir. Arıca adına düzenlediğimiz bu turnuvaya 22 tane takım katılıyor, o takımların hepsi köylerimiz ve beldelerimizin yani Fatsamızın takımı. Güzel bir turnuva olacak. Erdoğan Hoca’nın mekanı cennet olsun. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Erdoğan Arıca’nın kendileri için çok önemli bir değer olduğunu vurgulayan Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, “Erdoğan Arıca hem Türk futbolu adına hem de Ordu şehrinde çok sevilen bir isimdi. O’nu bugün minnetle anıyoruz. Kendisi hem futbolcu kimliği hem de beyefendiliği ile örnek bir insandı. Özlemle anıyoruz” yorumunu yaptı.

erdoga 640x427erdog 640x427

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde