29 Nisan 2024

HARMAN DERGİSİ YENİDEN YAYINDA

  • PDF

harman 640x427

Daha önce 8 sayı yayınlanan Harman dergisinin, 2 yıl aradan sonra, 9. Sayısı çıkıyor.

Çıkışta aylık periyotlarla bir dergi yayınlamaya kararlı olduklarını belirten Genel Yayın Yönetmeni Ali Zeren derginin yayına bir süre ara vermesinin nedenlerini şöyle açıklıyor: “Harman dergisi Fatsa’nın ilk yerel dergisidir. Yayın hayatına başladığında okuyucunun beğenisini kazanmıştır. Tarih, turizm, sanat ve kültür üzerine yoğunlaşmış yerel konularla okuyucumuzu bilgilendirmeye çalışmak amacıyla çıkardık bu dergiyi. Ancak kurumsal hale getiremedik. Bir derginin hazırlanması ve dağıtılması bir ekip işidir. Bu ekibi oluşturmak için de belli bir ekonomik güç gerekir. Biz bu işi tamamen amatör bir ruhla yapıyoruz. Ticari yanını düşünmüyoruz. Geçtiğimiz 8 sayıdan sonra bazı sebeplerden dolayı yayınımıza ara vermiştik. 9. Sayımız bu hafta sonu dağıtılmaya başlanacak.”

Ali Zeren; bu hafta sonu okuyucuyla buluşacak Harman dergisinin 9. Sayısıyla ilgili de şu bilgileri verdi: “Dergimizin ana konusu tarihtir. Buna bağlı olarak biz de ilçemizde ve çevremizde insanların tarih bilgisine katkıda bulunacak ya da yaşadığı günleri hatırlayarak gülümsemelerini sağlayacak konular seçiyoruz. İşte bu sayımızda, Dumlupınar İlkokulu’nun tarihçesi ve orada okuyan eski öğrencilerin fotoğrafları, Fatsa’nın unutulmayan bir mekanı olan Yalı Kahvesi ile ilgili tarihi bilgiler, Fatsa Nüfus İdaresi’nin ilk kaydı olan yani 1 numaralı Arap Sait ve ondan geriye kalanlar, birçok kişinin adını duyduğu ama Fatsa’nın ilk kaymakamlarından biri olduğunu bilmediği Şair Eşref, Perşembe’deki balık yetiştirme havuzları ile ilgili araştırmamız, ilçemizin 60-70 yıl öncesini bugün gibi hatırlayan Mustafa Kemal Özdere’nin anlatımıyla eski Fatsa, 50’li yıllarda adından çok bahsettiren bir futbol kulübümüz Fatsa Fener Gençlik, o günleri yaşayanların anı ve fotoğraflarıyla sayfalarımızda yer alan bazı konular.”

Harman dergisinin 9. sayısının baskı ve ciltleme işleminin devam ettiğini ve 9 Kasım Cuma günü dağıtımına başlanacağını belirten Zeren; 3 ayda bir küçük katkılarıyla bu derginin yaşamasına katkıda bulunacak herkese teşekkürlerini sunarak sözlerini tamamladı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde