29 Nisan 2024

TYSD Fatsa Boş Durmuyor 1 Ay İçinde 3 Etkinlik Birden

  • PDF

nimett 640x428

Türkiye Yardım Sevenler Derneği Fatsa Şube Başkanı Nimet Koç: önümüzdeki 1 ay içerisinde 3 etkinlik birden hazırlayarak Fatsalıların karşısına çıkacaklarını söyledi.

“Tiyatro İzleteceğiz”

Koç: “3 tane etkinliğimiz olacak. Bunlardan bir tanesi 20 Kasım’da yılda iki kez ilköğretim öğrencilerine yönelik tiyatro gösterimiz var. Bunun mesaj içerikli ve öğretici olmasına çok dikkat ediyoruz. 20 Kasım Salı günü Fatsa Belediyesi Kültür sarayında gösterime girecek. Bu bizim kültür faaliyetlerimiz arasında yer alıyor.

“Fotoğraf Kursu Açıyoruz”

İkinci etkinliğimiz de fotoğraf kursu açacağız. Ordulu fotoğraf sanatçımız Baki Musabaşoğlu tarafından eğitim verilecek. Haftanın 3 günü çalışan kesimin de katılabileceği şekilde mesai saatleri bitiminde gerçekleştirmeye karar verdik. Günleri henüz netleşmedi. Yeterli sayıda kursiyere ulaştığımızda haftanın hangi günleri olacağına kursiyerlerimizle birlikte ortak karar vereceğiz. Kursumuz en az bir buçuk ay sürecek ve diğer kurslara göre daha uygun bir aidatla bu hizmeti gerçekleştireceğiz. Aidatların tamamı da eğitmenimize verilecek. Katılım ne kadar çok olursa eminim ki o kadar keyifli olacaktır. Belli bir kontenjanımız olduğu için de katılmak isteyenlerin derneğimize gelerek bir an önce başvurularını yapmaları gerekiyor. Kursu tamamlayan kursiyerlerimize sertifikaları da verilecek. Bu bir sanat faaliyetidir ve bu tür kurslara ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Başvuruların tamamlanmasıyla 15 gün içerisinde kursumuzu açmayı hedefliyoruz. Şu anda neredeyse yarıya kadar ulaştık. Talepleri almaya devam ediyoruz.

“Bir Saz Bir Söz 7 Aralık’ta”

Bir diğer etkinliğimiz de yine bir kültür sanat faaliyeti olacak. İlçemizin biliyorsunuz çok büyük şairleri ve sanatçıları var. Sanatkârlarımız derneğimizin desteğini istediler. Biz de dernek olarak her zaman sanatın yanında olduğumuz için koşulsuz kabul ettik. Ciddiye aldığımız bir konu olduğu için üzerinde çok duruyoruz. İlçemizdeki ozan, şair ve bestekârlarımız için “Bir söz, Bir Saz” isimli bir gece düzenlemek istiyoruz. Dursun Ali Akınet, Avni Kaysal, Hasan Gençay, Dr. Ahmet Fidan gibi kendini kanıtlamış sanatçılarımız bu gecede olacak. Bu geceyi de 7 Aralık’ta yine Kültür Sarayı’nda gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde