29 Nisan 2024

Yılların Ustası İşinden Vazgeçmiyor

  • PDF

cantaa 640x480

Yılların çanta ustası Hilmi Sözen, ilerleyen yaşına rağmen halen çanta modeli tasarlayarak mesleğini en iyi şekilde yapanlardan.

Çanta sektöründe kalifiye eleman bulmanın zor olduğunu belirten Hilmi Usta: “Vasıflı elemanlar bulursam ilçemize bir çanta fabrikası kurmayı düşünüyorum” dedi.

1969 yılından bu zamana kadar çantacılık yapıyorum diyen Hilmi Sözen: “Bu işe dayımın sayesinde başladım. Dayı mesleğimiz diyebilirim. 1955 yılında Yalıköy’den İstanbul’a giden dayımlar orada çanta atölyesi kurmuşlar. Kendimi bu alanda geliştirdim ve Türkiye’deki sayılı ustalardan biriyim. Artık bu işte profesyonel olduk ve imalata halen devam ediyoruz. Model ve tasarımı yaparak, kendim dikiyorum. Tasarımları günün modasına uygun olarak oluşturuyorum. Herkes tarafından çok beğeniliyor. Renk de modelimiz de çok önemlidir. Kendi çocuğumu bu alanda yetiştiriyorum. Çünkü bizim sektörümüz gelecek vaat eden bir sektör. Ekonomik yönden sektörümüz sıkıntılı değildir bunun nedeni ise arz ve talebin yüksek olması. Bayanlar çanta alırken en çok ayakkabıya dikkat ediyor. Ayakkabısı ile uyumlu çantaları tercih ediyorlar. Çin piyasası açıldığı zaman işlerimizde sıkıntı oldu fakat şu anda vatandaşlarımız Çin malına rağbet etmedikleri için işlerimiz hareketli. Çantada görselliğin yanı sıra kullanışa da önem veriyoruz. Vatandaşlarımızdan zaman zaman kendi istedikleri çanta modelini yapma talepleri de alıyoruz. Bunu da profesyonelce en iyi şekilde yaparak müşterilerimize sunuyoruz. Müşterilerimizin memnuniyeti bizleri mutlu ediyor. “ dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde