29 Nisan 2024

Fatsa AÖL İstanbul Gezisinden Döndü

  • PDF

geziiii 640x480

Fatsa Anadolu Öğretmen Lisesi, İstanbul’daki Üniversite ve tarihi yerlere düzenlediği tanıtım ve kültür gezisini tamamlayıp ilçemize döndü.

Konu ile ilgili bilgi aldığımız geziyi düzenleyen Gezi Turizm inceleme kulübü Rehber öğretmeni Aydın Bal, bu tür gezilerin önemine vurgu yaparak:”Lise son sınıf öğrencilerinin üniversite tercihlerinde bu geziler önemli çünkü öğrenciler fakülteleri ve imkânlarını yerinde tanıma fırsatı buldular. Marmara Üniversitesi gezisinde Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat ÖZTOPRAK başta olmak üzere; öğretim üyeleriyle birebir görüşme yaparak; barınma, ulaşım, burs vb. konularda bilgi aldılar. Yıldız Teknik Üniversitesinde de yetkililer ile görüşüp rehber eşliğinde birimler gezilmiştir.

Ayrıca geçmiş yıllarda okulumuzdan mezun olup, halen İstanbul’daki değişik fakültelerde öğrenimlerine devam eden mezun öğrencilerle de görüşmeler yapılmıştır.

Gezinin ikinci ayağını oluşturan kültür boyutunda ise özellikle tarihimiz açısından önem arz eden mekânlar gezilmiş; öğrencilerimizde tarih bilincinin gelişmesi sağlanmıştır. Gezinin bir bölümünde öğrencilere sürpriz yapıp onları Türkiye – Romanya milli maçına götürerek, farklı bir ortamda bulunmalarını, milli hisse ortak olmalarını sağladık”

Her anlamıyla verimli bir gezi yaptıklarını, ikinci yarıyıl daha farklı yerlere ve bölgelere gezi düzenleyeceklerini, bu tür etkinliklerin moral, isteklendirme (motivasyon) ve başarı için gerekliliğini belirttiler.

İstanbul gezimizde bizlere gerekli desteği veren seyahat acentası Kalamaki Tour Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Güvenkaya’ya, Türkiye Romanya milli maçına gitmemize vesile olan Orduspor kulüp başkanı Sayın Doç Dr. Nedim Türkmen’e ve İstanbul’da konaklama konusunda bizlere yardımcı olan Esenler Belediyesi Ruhsat ve Denetim Müdürü Sayın Yakup Yeşiltaş’a teşekkür ederiz.  

gezii 640x480

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde