29 Nisan 2024

“TERZİ FİKRİ”nin yazarı SİNAN DEMİRBİLEK’in İkinci kitabı da çıktı

  • PDF

sinan demirbilek 640x428

İlk kitabı “TERZİ FİKRİ”yi geçen yıl temmuz ayında çıkaran Sinan Demirbilek’in İkinci kitabı da piyasaya çıktı.

Uzun soluklu bir araştırmanın ürünü olan “İki Darbe Biri Yaşam” üst başlıklı “TERZİ FİKRİ”, okuyucuyla buluşmasından sonra 3 ay içinde ikinci baskısını yapmış ve Fatsa’da da yoğun bir ilgi görmüştü.

Genç yazarımızın “Yassıada” adını taşıyana ikinici kitabı da kitapçılarda yerini aldı.

Gazetemizi ziyaret edip gazete sahibi Y.Selim Eser ve köşe yazarlarımızla sohbet eden Demirbilek, yeni kitabının alt yapı çalışmalarının öğrencilik yıllarına kadar uzandığını, hazırlık çalışmasının da 6 ayda tamamlanıp haziran ayında piyasaya çıktığını belirterek; “ Yassıada üzerine yazılmış birçok kitap var ama benim yaptığım bunları harmanlayarak, olayı yaşayanların, yargılananların anılarını tek tek tarayarak, devlet arşivlerindeki belgeleri de bunlara ekleyerek bir kitap yapmak oldu.”dedi.

Her iki kitabı da inceleyenlerin genel kanısı; Sinan Demirbilek’in, edebiyatımızdaki ‘araştırmacı-yazar’lar listesine genç yaşta girme başarısını göstereceği şeklindedir.

İkinci kitabı ‘Yassıada’nın da yorucu bir araştırma sonunda ortaya çıktığı belli olmaktadır.

Yassıada’yı yaşayanların doğrudan kendi anılarından ya da yakınlarının anlatmasıyla ortaya çıkan kitap ilgilye okunabilecek kitaplar arasına girmeye aday olarak görülüyor.

sinan demirbile 640x428

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde