29 Nisan 2024

FATSA BELEDİYESİNDEN ARICILIK İSTİHDAMINA KATKI

  • PDF
Fatsa Belediyesi, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi (DOKAP), Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Fatsa Ziraat Odası ortaklığı ile hayata geçirdiği ''Apiterapide Kullanılan Arıcılık Ürünlerinin Çeşitlendirilerek Kırsal Kalkınmada İstihdamın Arttırılması Projesi'nin, arı ürünleri eğitimini tamamlayan üreticilerin sertifika ve arılı kovanları törenle teslim edildi. 20 arı üreticisine 5’er taneden toplamda 100 tane arı kovanı dağıtıldı.
 Taşlıca mahallesi Mesire Alanında gerçekleşen programa Kaymakam Avni Kula, Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, DOKAP Başkanı Hakan Gültekin, Ordu Tarım ve Orman İl Müdürü Kemal Yılmaz, Fatsa İlçe Tarım ve Orman Müdürü Vedat Aydoğan, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü’nden Gülden Ayvaz Baykal, Ziraat Odası Başkanı Haydar Gürsu ve arı üreticileri katıldı.
 
“ARICILIĞIN SAĞLADIĞI FAYDALARI DAHA GENİŞ KİTLELERE ULAŞTIRACAĞIZ”
 
Programda konuşan Fatsa Belediye Başkanı İbrahim Etem Kibar, arıcılığın sağladığı faydaları daha da geniş kitlelere ulaştırmak istediklerini belirterek, “Üretiminde lider olduğumuz ilimizde arıcılığın geliştirilmesine yönelik Fatsa Belediyesi öncülüğünde Fatsa Ziraat Odamız, İlçe Tarım Müdürlüğümüz ve Arıcılık Enstitümüz koordinasyonunda çok güzel bir projenin bugün kovan teslim töreninde çiftçilerimizle bir araya geldik. Projenin amacı bölgemizdeki arı yetiştiriciliğini artırmak, diğer taraftan da arıcılık ürünlerinin çeşitlendirilmesi çeşitliliğini arttırabilmek. Aynı zamanda da bir terapi merkezlerinin kurulması. Bu terapi merkezleri inşallah bölgemizdeki sağlık turizmi açısından da bir farkındalık oluşturacak. Özellikle Apiterapi sayesinde tedavi olunabilecek güzel bir merkez kurulacak. Ben özellikle projemizde paydaşlarımız olan, Ordu Arıcılık Enstitümüze, Fatsa Ziraat Odası Başkanlığımıza, Tarım İlçe Müdürlüğümüze ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. Böylesine kıymetli bir projenin hayata geçmesinde en önemli desteği sağlayan DOKAP Başkanımıza ve kurumda bu projeye emek veren tüm paydaşlarımıza ayriyeten teşekkür etmek istiyorum. İnşallah bu projeyle birlikte Ordu'daki arı üretimi istenilen seviyeye ulaşacak. Markalaşma değerleri ve yeni ar-ge çalışmalarıyla birlikte arı ürünlerinin çeşitliliği de artacaktır.” dedi.
  Yapılan protokol konuşmalarının ardından arı üreticilerine sertifikaları ve arı kovanları teslim edildi. Program hatıra fotoğrafının çekilmesi ile sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde