30 Nisan 2024

zeki-sarihan

NE GÜZEL!

  • PDF

Ne güzel!

Yaşamak halk için, halk için ölmek ne güzel!

Mücadelenin devam etmesi dışarıda, köylülerin toprağa susamışlığı, grevler fabrikalarda, 1 Mayıs bildirileri, antı-faşist gösteriler, âşıklar geceleri, tüfek gibi saz, gülle gibi söz ne güzel!

Yeni çocukların doğması, yeni çiçeklerin tomurcuklanması, serpilip gelişmek, suyun ağaca yürümesi ne güzel!

Ne güzel kara tahtaya ak tebeşirle bağımsızlığı yazmak, fidan dikmek, tohum ekmek aç topraklara, susamış gözlerin kocaman açılması, kalem tutmak, şiir yazmak, yaratmak, yaratılmışı çoğaltmak ne güzel. Ne güzel gecenin içinde ışık yakmak, sabırsız olmak, hata yapmak, düzeltmek hataları, halkla birleşmek ne güzel!

Toplanmak, saf tutmak, kenetlenmek haykırmak, öfkelenmek, yumruk sıkmak, yürümek omuz omuza, pankartlar, dövizler, megafonlar ne güzel!

Ne güzel geçmişi bilmek, bugünü anlamak, geleceğe yürümek ne güzel!

Direnmek, teslim olmamak, yılgınlığa kapılmamak, çözülmemek, yıkılmamak, boyun eğmemek, dayanmak ne güzel…

Düş görmek, hayal etmek, özlemek, ümit etmek, beklemek, sabretmek ne güzel.

Selam etmek dostlara, selam almak dostlardan ne güzel.

Sevmek ne güzel!

Savaşmak Vietnam’da, Kamboçya’da, Filistin’de, Angola’da… Tüfek silmek, ordular kurmak, atılmak alıcı bir kuş gibi düşmanın üstüne, şehirler almak, yere sermek emperyalizmi, Sakaryaları, Dumlupınarları yaşatmak ne güzel!

Tefeciyi, soyguncuyu, ağayı, beyi, haini, işbirlikçiyi, zalimi, gaddarı, ispiyoncuyu alt etmek ne güzel! Tükürmek yüzüne cellâdın ne güzel. Zafer kazanmak ne güzel!

Sabah olması ne güzel! Geceden gündüze, kıştan bahara çıkmak, halay çekmek, şenlik yapmak, kırmızı bayrakların sallanması rüzgârda, hür ve bağımsız olmak ne güzel!

Hürriyeti ve barışı bölüşmek halkla sıcak bir somun gibi, ne güzel, ne güzel…  

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde