04 Mayıs 2024

“Murat Hazinedar” tartışmaları

  • PDF

Bir süredir İstanbul Ataşehir ve Beşiktaş belediye başkanlarının yaptığı uygulamalardaki usulsüzlükler tartışılıyor.

Bu belediyeler, İstanbul’un gözde ilçelerinin belediyeleri. Burada CHP’li başkanlar uzun yıllardır belediyeleri yönetiyor.

Beşiktaş Belediyesini bu dönem Fatsalı  Murat Hazinedar yönetiyor. Murat bey, Mustafa Sarıgül kontenjanından aday olmuştu. Hatta Deniz Baykal döneminde Mustafa Sarıgül ile birlikte partiden ihraç edilmişlerdi. İhraçlar yargı kararıyla geri alınmış ve bahse konu şahıslar yeniden partilerine katılmışlardı.

Son haftalarda Murat Hazinedar ile ilgili basında çıkan haberlere göre onlarca yolsuzluk iddiası var. Mal varlığında anormal derecede yükselme olduğu, yandaşlarına ve akrabalarına anormal derecede rant sağladığı iddiaları var. Her gün manşetlerden düşmeyen olumsuz haberler okuyoruz.

CHP’nin yükselişte olduğu bu günlerde CHP’li belediye başkanlarına yönelik bu medya bombardımanı ne derece doğru bunu zaman gösterecek. Gerçi Murat Hazinedar ile ilgili iddialar somutlaşmış olgularla ortaya çıkıyor. Murat bey başkan olduğu günden itibaren iddialara göre görülüyor ki; yakın çevresine iş imkanı, durumu müsait olanlara çeşitli şirketlerde ortaklık, akrabalarına yardımcılık görevleri, yeğenlerine işsağlama gibi CHP’nin ana politikalarına ters düşen usulsüz uygulamalarla gündemden düşmüyor.

Ataşehir başkanı için  kendisinin ve eşinin kazanımları gündeme gelmişti. Aslında Ataşehir başkanının kendisi ile ilgili suç duyurusu yapmış olması  bir anlamda manidar bulunmalı. Yani; hakkındaki iddiaların soruşturulması için kendisi hakkında suç duyurusu yapmış. Bir bakımdan anlamlı. Bu davranışlar alışık olmadığımız durumlardır.

Murat Hazinedar’ın düştüğü olumsuzluklar CHP politikalarını derinden yaralar. Çünkü CHP’nin politik çıkış noktasında yolsuzluklara ve usulsüzlüklere karşı bir duruş politikası sergilenir. Oysa Hazinedar ile ilgili iddialar CHP’yi ciddi manada yaralar. Parti genel merkezi bu olumsuzlukları nasıl görecek ve tavır alacak zaman gösterecek.

Murat beyin bu tür olumsuzluklarla anılması Fatsa kamuoyunda da olumlu karşılanması beklenemez. İlk seçildiği günden itibaren tartışılan Murat Hazinedar zaman zaman açıklamalar yapmış olsa da hakkında çıkan iddialar hiç de üstü örtülecek iddialar değil... 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde