04 Mayıs 2024

Numan Kurtulmuş ve Fatsa’ya bakışı

  • PDF

1980 sonrası siyasi dönemlerde hep bakan çıkaran ilimiz, bu dönemde de Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş’la temsil ediliyor.

Sayın Numan Kurtulmuş Ordu milletvekili adayı olması nedeniyle il sınırlarımızda seçim çalışmaları yürütüyor. Doğal olarak yoğun bir çalışma sergiliyor. Fırsat buldukça yerel basınla buluşuyor. Mayıs başında Ordu merkezde, geçen hafta Pazartesi Ünye’de, Salı günü ise Fatsa basınıyla bir araya geldi. Gazete sahipleri ve muhabirleriyle iki saate yakın bir söyleşi düzenledi. 2 Haziran günü Ordu merkezde il genelinde yayın yapan tüm kuruluşlarla buluştu.

Numan bey siyaseten dolu, bir o kadar da karizmatik. Kibarlığı ve mütevazılığı ayrı bir değerli. Bakan olma egolarını aşmış bir şahsiyet.

Ordu’nun genelini, Fatsa’nın özelini konuştuk. Meslektaşlarımızın hepsi sorular sordular. Numan bey hepimizin sorularına yanıtlar verdi. Eleştiriler yaptık, müsamaha gösterdi ve cevap verdi.

Ordu-Giresun Havaalanı açılışında bir kez daha anlaşıldı ki; Numan Kurtulmuş siyasi birikimiyle hem ülke hem de ilimiz siyasetinin önemli ağırlık noktalarında mihenk taşı olacak.

Milli Görüş geleneğinden yetişmiş bir siyasetçi. Hatipliği tartışılmaz boyutta. Kürsü hakimiyeti, hitabet yeteneği, akıcı konuşması ve etkileyici üslubu karizmatik yapısını ortaya çıkarıyor. Bizler Ordulular olarak gelecekte ülke siyasetinde önemli mevkilere gelecek diye düşündüğümüz bu şahsiyeti ziyadesiyle takip etmeliyiz.

Numan Kurtulmuş siyasetin yanında akademik kariyeriyle de etkin bir mevkiide. Kendisi Ekonomi Profesörü.

Sohbetimizde eğitim, sağlık, ulaşım konularına değindik. “Sizin Ordu’ya has bir projeniz var mı,” dedik. Ordu’nun beklediği hizmetleri aldığını, bunların başında da havaalanı, çevre yolları, hastane yapımları, Kuzey-Güney bağlantı yolları gibi ciddi hizmetlerin yapıldığını dile getirdi.

Fatsa adına doğalgaz, Organize Sanayinin büyütülmesi, Bolaman’a kadar yapılması yıllar önce planlanan demir yolu, (bu günlerde çok tartışılan hızlı tren) limanımızın büyütülmesi, İç Anadolu bağlantı yolları,  yaylaların turizme açılması gibi konular tartışıldı.

Büyükşehir belediyesinin uygulamaları tartışıldı. Bu uygulamaların vatandaşlar üzerinde büyük külfetler oluşturduğu görüşleri dile getirildi.

Numan bey “Yeşil Yol” projesinin etüt çalışmalarına da değindi.

Sahil yoluna paralel olarak iç bölgeden geçecek olan bahse konu yol turizm yolu olarak planlanıyor. Yayla turizminin gelişmesi için düşünülüyor. Hatta geçiş güzergahının bazı bölümlerinde teleferik otobüslerin olacağı düşünülüyor. Buna da “Gökyüzünde Seyahat Başlıyor” ismi veriliyor. Proje böyle hazırlanacak.

Numan Kurtulmuş; bu hafta başında 5’te 5 ideali olarak 5 proje açıkladı.

“1- Ordu Ray’ında, İşler Yolunda”, “2- Ordu Hız’lanıyor”, “3- Gökyüzünde Seyahat Başlıyor”, “4- Dünya Gönderiyor Ordu Dağıtıyor”, “5- İki Deniz, Yedi Coğrafya Birleşiyor”.

Karar seçmenin...

Dalkavuk kılıklı kişiliksizler!

Seçim dönemlerinde gazetecilerle konuşmak, basın toplantıları yapmak, yemekli toplantılar düzenlemek, gazeteleri ziyaret etmek siyasetçilerin vazgeçilmez etkinlikleri arasındadır.

30 yıllık gazetecilik hayatımda bu tür faaliyetlere çok tanık olmuşumdur. Bilhassa seçim önceleri siyasetçilerin meslektaşlarımıza ilgisi çoğalır. Seçim bitip, iş başladıktan kısa bir süre sonra da siyasetçi ile gazeteciler arasında soğuk rüzgarlar esmeye başlar ve bu durum zaman zaman uzun bazen kısa sürer. Bu döngü hep böyledir. Ben 30 yıldır bu ve benzer durumlara çok rastladım.

Aslında bizim meslek aşağı tükürsen sakal, yukarı tükürsen bıyık misalidir. Daha doğrusu işini meslek kurallarına göre icra edenler kimseye yaranamaz.

Yarananlar yok mudur?

Tabii ki vardır.

Örneğin; meslekte kendisini vazgeçilmez unsur olarak gören yalaka ve dalkavuk kılıklı gazeteciler siyaset başta olmak üzere çeşitli kuruluşları dizayn etmeye kalkışır, kendini bir nimetten sayar ve ayakları yere basmaz kişiliksiz kişilikler içimizde barınırlar.

Daha yakın geçmişte bile gerçek dışı saldırılar yaparak hedeflerine aldıkları makan ve mevki sahibi olan şahsiyetleri, geçmişinde en ufak bir kara lekesi olmayan kişi ve kuruluşları karalamaya bile kalkışmışlardır. Bu tipler aslında “ahlak” yoksunlarıdır.

Ama ne yazık ki hadlerini aşarak kuyu kazmışlar, kazdıkları kuyulara da kendileri düşmüşlerdir. Bu tip gazetecilerin geçmişlerinde hiç bir zaman temiz sayfaları olmamış, daima yaptıkları provokasyonlarıyla baş başa kalmışlardır. Her daim “... sen kimsin ki, bu memlekette çeşitli mevkiileri dizayn etmeye kalkışıyorsun... ” tokatı yemişlerdir.

Siyasette de kirlenmiş kişiliklerle dirsek teması yaparak ortam dizayn etme hesaplarıyla yola çıkmışlar ve varış noktasına ulaşamadan en güçlüsünden silleyi yemişlerdir.

Denilmiştir ki o ve benzerlerine “... sizler gibi kirli kişilikler bizimle yürüyemezler...”

Bu tipler toplumun çeşitli kademelerinde her zaman olacak, ancak daima tokat yiyeceklerdir.

 

2 Dönem Sonra Seçim Kampanyaları Farklı Yapılacak

7 Hazirana 3 gün kaldı.

53 milyon 765 bin seçmen sandık başına gidecek.

Seçim çalışmaları parti liderlerinin meydan muharebesine dönüşmüş durumda.

Meydanlarda kullanılan üslup halen sert ve kırıcı.

Bir tek birbirlerine küfür etmedikleri kaldı.

Bu dil ve hitabet toplumsal yapımızda da derin yaralar açabilir. Oysa başta siyasi liderler olmak üzere toplumun önünde bulunan kişilikler barış dili kullanarak, toplumsal kaynaşmayı sağlamalılar.

Ancak görüyoruz ki; meydanlarda ver yansın tavırları havada uçuşuyor.

Toplum katmanlarının büyük çoğunluğu bu tavrı beğenmiyor, tasvip etmiyor.

Belki bir sonraki veya iki sonraki seçimlerin propaganda çalışmaları kitle iletişim araçları üzerinden yapılacak.

Nasıl ki Avrupa ülkelerinde seçim çalışmaları medya üzerinden ve diğer kitle iletişim araçları üzerinden yapılıyorsa ülkemizde de yakın gelecekte öyle olacak.

Meydanlara inip kitleleri toplama geleneği geride kalacak. Çünkü siyaset ondan beklenen görev ve sorumluluk tabanına oturmalı. Meydanlarda kavga edilmemeli.

Batı demokrasilerinde kampanyalar böyle yapılıyor.

*             *             *

Ordu'da durum nasıldır?

Bence seçmen sessiz, nabzını belli etmiyor.

Bilhassa AK Parti seçmeni tamamıyla sessiz.

Bu sessizlik neyin işaretidir bilemeyiz. Ancak siyasette tecrübeli olan kesimler bu sessizliğin AK Parti lehine olacağı kanaatindeler. Kimi kesimlerde de CHP'nin 2'sinin garanti olduğu kanaati yaygın.

MHP ikinci sıra adayı Murat Kaçak Fatsalı olması nedeniyle Fatsa'da ciddi çalışma sergiliyor, can hıraç gece gündüz seçmenlere ulaşmaya çalışıyor.

AK Partinin bir avantajı da Numan Kurtulmuş'un Ordu'dan aday olması.

En azından kararsızların tercihleri noktasında partisine pozitif etki yapacak.

7 Hazirana az kaldı. Çıkacak sonuç hayırlı olsun...   

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde