04 Mayıs 2024

İhsan Şener ve gerçekçi söylemler

  • PDF

Çoğu zaman siyasilerle sohbet etme imkanı ve soru sorma imkanı buluyoruz. Bunlardan bir tanesini daha geçen hafta cumartesi günü yaşadık.

AK Parti Ordu Milletvekili adayı İhsan Şener’in gazetemize yaptığı ziyarette çeşitli meselelerin istişaresini yaptık. Sayın Şener her zamanki gibi popülist değil, gerçekçi perspektiften bakarak sorularımızı yanıtladı. Yapılan ve yapılacak olan hizmetlerin değerlendirmesini yaptı.

Bu sohbetimizde dikkat çekici iki unsur öne çıktı.

Birincisi çevre yolu, ikincisi liman.

İhsan Şener Fatsa’nın çevre yolu yapımını ciddiye alıyor. 2016 yılı yatırım proğramında kesinlikle olacak diyor. Bu hizmet yapıldığında bölgemizin en temiz sahil kentini ortaya çıkaracağız, diyor. “Çünkü sahilde üç ilçesi bulunan ilimizin üçünde de çevre yolları yapılmış ve sahil kesimi en temiz kent pozisyonuna çıkmış il oluyoruz.”

Evet; Sayın Şener’in bu tespitine hayır diyecek olamaz. Ünye, Fatsa ve Altınordu ilçelerinde çevre yolu bittiğinde bölgenin en temiz sahil kesimi Ordu olacaktır kuşkusuz. Böyle bir tabloda da en çok öne çıkacak olan “turizm” yatırımları olacak. Temiz ve gürültüsüz bir sahil, mavi ile yeşilin iç içe olduğu bir doğa güzelliği, ulaşımda havaalanı avantajı, eşsiz güzelliğe sahip yaylaları ile Karadenizin tek turizm kenti olmaya aday bir Ordu. Bu hayallerin ve bu öngörülerin gerçekleşmesine çok yakınız.

Fatsa’da liman...

Bir süredir limanların kapatılması tartışılıyor. Enver Yılmaz’ın “Ordu’nun limanı Ünye limanıdır” beyanından sonra bu tartışma daha da alevlendi. Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan her ne kadar Fatsa kamuoyunun gazını alma adına “Limanımız kapanmayacak, kapatılamayacak” demiş olsa da, Büyükşehir Belediye Başkanının beyanına bakılmakta.

Bu meseleyi Sayın İhsan Şener’e de sorduk.

Cevabı net. “Limanlar niye kapatılsın. Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz bu meseleye şöyle bakıyor olmalı. Ordu ve Fatsa limanları turizm limanı haline getirilsin, Ünye limanı büyük yük gemilerinin yanaştığı liman olsun bağlamında düşünmekte haklı olarak. Ulaştırma Bakanlığı nezdinde Fatsa Limanı ile ilgili büyütülme girişimlerimiz var. Ödenek ayrıldı. Gerekirse bu ödenek arttırılacak. O halde Fatsa limanı niye kapatılsın. Dolayısıyla işlevi başka alanlara yönlendirilebilir.” diyor.

Benim görüşüm şöyle; Fatsa’da iki tane denizcilikle ilgili okul var. Bunun biri Denizcilik Meslek Lisesi diğeri Deniz Bilimleri Fakültesi. Bu iki kıymetli okulumuzun olduğu bir yerde liman ve iskelemiz eğitim amaçlı kullanılmalı. Kısaca Fatsa Limanı “Eğitim Limanı” olarak da kullanılabilir. Hatta Deniz Bilimleri Fakültesinde yeni bölümler açılarak limanımızın işlevi çeşitlendirilebilir. O halde limanımızın kapatılması söz konusu olamaz.

İhsan beyle Fatsa Devlet Hastanesini de konuştuk. “İnşaatın gidişatını anlık takip ediyorum. Çok şükür hiç bir aksama olmadan süreç devam ediyor. Büyük ihtimalle bu yılın sonunda teslim edilecek. Bölge insanımız yeni ve modern hastaneden hizmet almaya başlayacak” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde