04 Mayıs 2024

Ordu’da seçim 1 Milletvekilliği için yapılacak

  • PDF

AK Parti adayları alan çalışmalarını sürdürme adına sahaya çıkmış durumdalar.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katılımıyla ilçelerde seçim koordinasyon merkezleri açarak seçim startını vermeye çalışıyorlar.

Yerel yönetim dinamiklerini de kullanarak sahaya çıkan Ak Parti adayları 7 Haziran'ı lehlerine çevirmenin hesaplarını yapacaklar.

Esas hesap 22 Mayıs’da yapılacak.

Hayal olan Ordu-Giresun havaalanı 22 Mayıs günü açılacak. Hem de Cumhurbaşkanı ve Başbakanın katılımıyla.

Bu açılış şu an yapılan tahminleri alt üst edebilir. Niye; Cumhurbaşkanı, Başbakan ve ilimizden aday olan Başbakan Yardımcısı bu açılışta hazır bulunacaklar.

Açılış törenine birlikte katılacak bu üçlü grup bir nevi 22 Mayıs günü birlikte güç gösterisi yapacaklar. Amaç ortaya çıkacak olan büyük fotoğraf ile birlikte açılacak olan havaalanı hizmeti Ordu seçmeninin tercihlerini etkileyecek.

AK Partinin 22 Mayısa dair hedefi bu...

Buradan bir algı yaratmaya çalışmıyorum. AK Partinin Ordu’da var olan  desteğini  devam ettirmek için havaalanı açılışını propaganda malzemesi yapabileceğini anlatmaya çalışıyorum.

Kısaca 22 Mayıs AK Parti açısından elinin rahatlayacağı bir tarih olacak.

AK Parti aleyhine  ülke genelinde bir gerilemenin görüldüğü siyasal tabloda 22 Mayıs açılışı Ordu’daki bu gerilemeyi ne kadar durdurur onu 7 Haziranda göreceğiz.

Ordu genelinde siyasi çalışmalar büyük heyecan yaratmış değil. Toplum suskun ve sessiz. Coşku ve beklenti düşük. İktidar kanadında ciddi bir yorgunluk belirtisi sergileniyor.

Muhalefette ise Seyit Torun ismi konuşulur ve destek verilecek isim olarak tartışılıyor.

MHP'de Fatsalı bir hemşerimiz 2. sıradan seçime girerek ilçemizde heyecan yaratmış ve çalışmalarına aralıksız devam ettiriyor.

Kimi çevreler 4-1 olur diyor, kimisi 3-2, kimisi 3-1-1 diyor.

Bir gerçek varki AK Partinin 3'ü, CHP'nin 1'i garanti.

Bu seçim geride kalan 1 Milletvekilliği için yapılacak. Kim çok çalışırsa 1 vekil onun olacak.

22 Mayıs'a da dikkat etmek gerek. Boşta kalan 1 vekili orası belirleyecek.

 

Limanların kapatılması için kim doğru söylüyor

Geçen hafta Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz Altınordu ve Fatsa Limanlarının kapatılacağını açıklamıştı.

Bunun üzerine Pazartesi günü bir basın açıklaması yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın tam tersine bir beyanatta bulunarak Enver bey ile ters düştü.

Anlayan; "Altınordu ve Fatsa limanlarının liman işletmeciliğine son verilecek, Ordu'nun limanı Ünye limanıdır." diyen Enver Yılmaz'ın bu açıklaması üzerine  "Fatsa limanı kapanmayacak. Büyükşehir Başkanı'mızın beyanatı yanlış yorumlandı. Fatsa Limanı kapatılmıyor, kapatılmayacak. Çünkü Fatsa limanı ticari bir limandır." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı “kapanacak” derken ileriye dönük öngörülerini ortaya koyuyor sanırım. Fatsa Belediye Başkanı da muhalefetin baskılarından rahatsız olmuş sanırım.

Kim doğru söylüyor acaba. Zamana bırakalım...

Şunu biliyoruz, tartışma konusu olan bu üç limanın hiç birinin ticari liman özelliği yok. Buralar balıkçı barınağı olarak yapılmış ve konumları halen bu vasıfta. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde