04 Mayıs 2024

NE HADDİNE...

  • PDF

Fatsa Yeni Haber Gazetesi 29 yıl önce, 14 Temmuz 1986 yılında onurlu yayın hayatına başladığında, bu günlerde gazete ile ilgili iddialarda bulunanların (Fatsa Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ayhan Baş ve  Ordu Esnaf Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlik Başkanı Yüksel Kaya) isimleri bile bilinmiyordu.

Biz basın ilke ve etik kurallarını 29 yıl öncesinden kabul etmiş ve nasıl bir yayın çizgisi izleyeceğimizi o günden belirlemiştik. Hiç bir zaman kişisel çıkar ve menfaat peşinde koşmamış, aksine çıkar ve menfaat peşinde olanların karşısında kale gibi durmuş, memleket meseleleri ve menfaatleri tabanında yayın çizgisi benimsemeyi hedef edinmişizdir.

Hiç bir kişi ve kurum Fatsa Yeni Haber Gazetesinin etik kurallara uymadığını iddia edemez. Hatta ve hatta Yeni Haber Gazetesi bilerek hiç bir hatanın altına imza atmaz. Hiç bir zaman kamuoyunda algı yaratmaya da kalkışmaz. Olayları açıklığı ile kamuoyuna sunmaya çalışır.

Kaldı ki Sayın Ayhan Baş’ın basın etik kuralları bakımından Yeni Haber’e ders vermeye kalkışması komik ve aynı zamanda dramatik olmuştur. Ayhan BAŞ’ın Yeni Haber’e ders vermeye kalkışması anlaşılır değildir. Gazetemize yönelik mevcut açıklamayı da kimlerin kaleme aldığının tarafımca bilindiğini belirtmek isterim.

Yeni Haber Gazetesi sahibi olarak şahsımın demokratik kurallar çerçevesinde seçimle gelinen kurumlara aday olması doğaldır. Neticede bu bir demokratik yarıştır. Talep edilen görevler sonuçta üyenin tercihine bağlıdır. Dolayısıyla sonucu sandık belirler. Eğer ben bir kurumun yönetimine aday olursam önce yola çıktığım arkadaşlarımın arka planına, başarılarına bakarım.  Kimsenin arkasına da sığınmam. 33 yıllık ticari hayatımda da en ufak bir lekem yoktur. Kaldı ki kınanacak hiç bir davranışım yoktur. Ayhan Baş’ın kınamasına da hiç mi hiç aldırış etmem.

Tabii ki vaat edeceğimiz hizmetlerin kalitesi önemlidir. Öncelikli hedef kaliteli hizmet üretmektir.

Ben 33 yıldır basın yoluyla memleketime hizmet etmekteyim. Beni kınamak, Yeni Haber’in kirlendiğini beyan etmek Ayhan Baş’ın ne haddine uygundur, ne de vasfına. Kısaca yetersiz kalır... Zatı muhteremin beyanıyla da gazetenin adı kirlenmez. 29 yıllık onurlu yayın anlayışından da geri dönmez, taviz vermez.

Bunu böyle bilesin Ayhan Baş...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde