04 Mayıs 2024

Aydın Bostancıoğlu’na ilgi her geçen gün artarak büyüyor

  • PDF

26 Nisan Pazar günü Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatifi seçimleri yapılacak. Duyarlı kooperatif üyeleri bu seçimi ciddi manada önemsiyor. Bu duyarlılık demokratik hak kullanımının bir yansıması olacak.Çünkü üyeler artık kendi sorununa kendisi sahip çıkma eğiliminde.

 Genel kurul günü bazı gerçeklikleri aday olan arkadaşlar dile getirecek. Üyeler adına, kredi kullananlar adına öyle yasal olmayan uygulamalar yapılmış ki; bu yanlışlıkları adaylar ortaya koyacaklar. Hatta yasal olmayan kesintilerin geri iadesi vaadinde bulunacaklar. Kredi kullanan üyeler lehine görev yapması gerekenler, kooperatifin zenginleşmesi adına görev yapmışlar.

Buradan kim kredi kullanıyor? İhtiyacı olan küçük esnaf. Yani bir sakız satarak para kazanmaya çalışan mahalle bakkalı, sanayide el emeği alın teri döken kaportacı, oto lastikçisi, oto tamircisi, kaynakçı, akücü, nakliyeci, dolmuşçu, oto elektrikçisi… Bu emekçilerin alın terleri kullandıkları kredilerden kesilen yüksek kesintilerle fırsatçılık sergilenmiş. Bu ve benzer ayrıntıları genel kurul günü duyacaksınız. İlginizi çekmesi açısından 26 Nisan Pazar günü Saat 11:00’de Belediye Kültür Sarayı salonunda bulunmanızı diliyoruz.

Mevcut yönetim halen daha kapalı kutu. Halen daha yeni çıkan adaylardan korkuyor. Bu korku kooperatifin üye cetvelinin saklanmasıyla başlıyor.

Genel kurul kararı alınmış, üye listesi askıya çıkmış ancak listeyi gizlemekte ustalık sergilemede ustalaşmış, şark kurnazlığı yapan bir yönetimle karşı karşıya kalınmakta. Üye listesinin halka açık kapı girişinde sergilenmesi gerekirken, aksine kapalı bir odada, daha doğrusu kooperatif çalışanının odasında korumaya alınmışçasına asıldığına tanık oluyoruz. Arkadaşlarımız üye listesine ulaşmak için bin bir türlü zorluklarla karşılaşıyorlar. Demokratik haklarını kullanan adayların listeye ulaşması engelleniyor.

Bu durum demokratik yarışın engellenmesi eylemi değil midir?

Hani şeffaflık... Hani bilgi edinme yasası.

Kaldı ki; liste askıya çıkmışsa askı yeri kooperatif çalışanının odası mıdır? Aksine askı yeri dış kapıdır. Kurumun ilan panosudur. Bu pano da giriş kapısında olmalıdır.

Güya üye listesi gizlenmeye çalışılmaktadır. Olmadı Sayın Ayhan Baş… Demokratik davranmıyorsunuz.

Aydın Bostancıoğlu ve ekibi seçildiğinde Fatsa Esnaf Kefalet Kooperatif ortaklarının menfaatinin korunacağı bir hizmet stratejisi ortaya koyacak. Çünkü kooperatif hizmetlerinde ortakların çıkarları önceliklidir. Kaldı ki bu kurumdan kredi  talebinde bulunanlar ihtiyaçları olduğundan dolayı para kullanmaktadırlar. Dolayısıyla ihtiyacına binaen faizli para kullanan ortaklar üzerine bir de kooperatif masraflar adı altında eklemeler yüklendiğinde kullanılan kredi amacının dışına çıkarılmış oluyor. Yani ucuz kredi kooperatif masrafları bindirilerek ucuz olmaktan öte aksine pahalıya mal oluyor.

1 Mayıs 2013 tarihinden itibaren yayınlanan bir genelge gereği kesintilerde yapılan yeni düzenlemeyi yok sayan mevcut yönetim, yasal olmayan kesintilere devam etmişler ve ortakların üzerinden alınan paralarla kooperatifin zenginleşmesini sağlamışlardır.

Aydın Bostancıoğlu haksız ve hukuksuz yapılan bu kesintileri seçildikleri takdirde ortaklara geri iade edeceklerini beyan etmekte. Sayın Bostancıoğlu’nun hedefi; kooperatifin zenginleşmesi değil ortağın menfaati öncelikli hedef olacaktır.

Yaklaşık 15 gündür esnaf ziyaretleri yapıyoruz. Saygıdeğer esnaflarımızla sohbet etme imkanı buluyoruz. Gezilerimizde içler acısı tespitler yapıyoruz. Küçük esnaf siftah edemiyor.

Sanayi sitelerinde bilhassa büyük sanayide konuşmaya adam bulamıyorsunuz. Esnaflar birbirleriyle sohbet etmekteler. Böyle bir durumda utanma pahasına işini sürdürmeye çalışan kooperatif ortaklarına bir de kredi taleplerinde kooperatif yüklendiğinde nerede kaldı küçük esnafın düşük faizli kredi kullanımı.

Gezilerimizde değişimden yana bir tavır algısı açıkça ortaya çıkıyor. Ortaklar daha çok üyeler menfaatine dönük bir hizmet üretilmesini bekliyor. Bu beklentiye uygun politikalar geliştirecek yönetiminde Bostancıoğlu ekibinin olduğuna inanmış durumda.

26 Nisan pazar günü önemli. Tüm esnaf kefalet kooperatifi üyelerini kendi sorunlarına sahip çıkmaya davet ediyoruz. Pazar günü hep birlikte Kültür Sarayında buluşalım...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde