04 Mayıs 2024

CHP Ordu ön seçimi

  • PDF

Ordu'da CHP ön seçiminde iki sürpriz yaşandı.

Dr. Mustafa Adıgüzel'in ikinci sıraya gelmesi.

Mevcut milletvekili İdris Yıldız'ın üçüncü sıraya düşmesi.

Seyit Torun'un birinci sırası zaten beklenen bir sonuçtu.

Ön seçimdeki üçüncü sürpriz, listenin tamamının Ordu Merkez'den oluşması. Bu oluşum seçmen tabanında nasıl yankı bulur onu ilerleyen zaman ve diğer partilerin listeleri şekillendirecek.

CHP’de Fatsa ve havzası, Ünye ve havzasının adaysız kalmış olması parti adına olumsuzluk gösterebilir.

Fatsa'ya baktığımızda Doğan Çelebi Fatsa’da birinci oldu. Bu tabloya göre Fatsalı üyeler Doğan beyi onore etmiştir. Bence böyle olması da gerekiyordu. En başından beri Doğan Çelebi'nin Fatsa'da birinci olması gerektiğini dile getirmiştik.

CHP üyesinin pazar günü yapılan ön seçim heyecanı adeta seçim heyecanına dönüştü. Yüzler gülüyor, moraller yüksek, heyecan tavan yapmış bir psikoloji yaşanıyordu. Bu demokratik katılım parti üyelerini harekete geçirmiş ve yüksek oranda bir sinerji yaratmıştır. CHP tabanı bu vesileyle seçim havasına girmiş ve aday belirleme sonucuna binaen seçtiği adayları sonuna kadar destekleme eğilimi gösterecektir.

Seyit Torun algısı CHP tabanında süreç başladığından günümüze kadar zaten var olan bir olguydu. Bu olgu sandığa yansıdı ve somut kimliğe kavuştu. Seyit Torun için artık CHP’den “milletvekilidir” diyebiliriz.

İkinci sıradaki Dr. Mustafa Adıgüzel’in durumu etkin çalışmasına bağlı.

İdris Yıldız’ın üçüncü sıraya gelmesi anlaşılır bir sonuç olabilir. Sürecin başından bu yana “İdris bey bir dönemliğine aday olacağını 2011 seçimlerinde beyan etmişti. O halde niye ikinci döneme aday oldu” söylentileri son günlerde çok dillendirilmişti. Bu olumsuz durum İdris Yıldız’a olumsuz katkı yapmıştır diye düşünüle bilinir.

Ön seçimin kaybedip kazananları yok mu?

Avukat Zekai Sana kaybedip kazananların başında gelmekte. Kısa sürede sergilediği performans fevkalade yüksek. Aldığı oy liste dışı olsa da kayda değer orandadır.

İsa Yazıcı da çalışmasının karşılığını 4. sıraya gelmesiyle almıştır. Çok çalışması ortaya çıkan sonuçtan da bellidir.

Fatsa Belediyesi isim bildirmiş

Ordu Kent Konseyi oluşumunda Fatsalı bir temsilcinin yer almamasını geçen haftaki köşe yazımda eleştirmiş ve bu oluşumun gerçekçi veriler ortaya koyamayacağını iddia etmiştim. Çünkü bu dışlamayla Fatsa’yı kimsenin güçsüz düşürmeye hakkı olamayacağını buradan tekrardan yineliyor ve Fatsa’nın olmayacağı bir oluşumun hakkaniyetli çalışmalar sergileyeceğini düşünmüyorum.

Geçen haftaki yayınlarımız üzerine Fatsa Belediyesinden bir açıklama geldi.

Açıklamada; Ordu Kent Konseyi oluşumu öncesinden Fatsa Belediyesi tarafından üç isim bildirildiği, bu isimler; Mustafa Çolak, Ahmet Özcan Kütük, Okyay Sarıhan’dan oluştuğu bilgisi açıklamada yer almıştır. Haricen edindiğim bilgiye göre ise bu isimlerin hiç birisi Ordu Kent Konseyi oluşumu seçimlerine katılmadıkları yönündedir. Bu arkadaşlar toplantıya katılmamış olsalar dahi Fatsa’nın o kurulda temsil edilmemesi gibi bir sonuç çıkmamalıydı?

Büyükşehir başta olmak üzere Fatsa Belediyesi yetkilileri bu gibi oluşumlara biraz daha duyarlı davranırlarsa doğru işler yapmış sayılırlar. Öyle herkes kafasına göre tavır sergileyip, bazı etkenleri göz ardı edeceklerse vay halimize. Kamuoyu duyarlılığı ve çeşitli unsurların yaklaşımları haksızlıkların karşısında duvar olacaktır. Hatta Fatsa yerel yöneticileri her işi büyükşehire devretmek gibi bir düşünce içinde olmamalıdır. “Biz bildirdik olmadı” gibi bir gerekçenin arkasına da sığınmamalıdırlar. Umarım yerel yönetim kadroları daha bilinçli çalışırlar. Çünkü yardımcılık kadrosu 5’e yükselmiş bir belediye yönetimi yapması gereken işleri daha yakın takiple çözebilir düşüncesindeyim. Iskaladığımız işler, duyarsız kaldığımız işler yarın öbür gün karşımıza sorun olarak çıkabiliyor. Dikkatli olmak gerekir…

 

Dualarımız Gülcihan yengeye

Değerli dostum, kıymetli meslektaşım Muharrem Göç yaklaşık bir aydır sevgili eşinin rahatsızlığı nedeniyle Samsun Tıp Fakültesinde mücadele veriyor.

Hastamıza Allah’tan şifalar diliyorum. Muharrem kardeşimize ve çocuklarına geçmiş olsun dileklerimi tekrardan gönderiyorum.

Hepimiz bir nefes gibi bu gün var, yarın yokuz. Acıları yaşayanlar bilir. Ateş onların içindedir. Onları kavurur. Dileriz ki, bu amansız hastalıklar yakamızdan düşer.

Muharrem kardeşimiz eşi için varını yoğunu ortaya koymaya hazır. Umarım bir ışık vardır ufukta. O ışığa ulaşmaktır hedefimiz.

Dualarımız seninle Gülcihan yenge…Acil şifalar senin olsun.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde