04 Mayıs 2024

Temsilde baypas mı ediliyoruz?

  • PDF

Temsilde baypas mı ediliyoruz?

Ordu Kent Konseyi oluşumunda Fatsalı bir temsilcinin yönetime alınmadığını biliyoruz.

Bu olumsuz durum karşısında Fatsa’dan ses çıkmazken, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’dan da ses çıkmadı.

Oysa; Enver Yılmaz “Durun beyler, bu kurulda Fatsalı bir temsilci yok.  Fatsa’nın temsil edilmediği bir kurul objektif çalışamaz, Fatsa’mızdan da bir temsilci almalıyız” demeliydi.

Demedi, belki de bilinçli diyemedi.

Nasıl olur da koskoca bir Fatsa önemli bir kurulda temsilci bulundurmaz. Acaba Enver bey Fatsa’yı temsilde baypas mı ediyor?

30 Mart 2014 yerel seçimleri Fatsa’nın büyük şok yaşadığı tarihin başlangıcıdır. O gün bu gündür Fatsa yerel yönetiminin üzerine sanki ölü toprağı atıldı. Her şeyden vazgeçmiş, moral değerleri negatife inmiş, işi gücü bırakmış, köhne bir yerel yönetim oluşumuyla karşı karşıyayız.

Daha ilimiz merkezinde kurulan bir kent konseyine isim verememiş bir belediye yönetimimiz var.

Kent Konseyleri 5393 sayılı Belediye Kanunu ve 26313 sayılı Kent Konseyi Yönetmeliği’ne dayanarak kurulmuş yapılardır. Kısaca kuruluş amaçları; “kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım, yönetişim ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmek” tir.

İlgili yasa gereği kurulması zorunlu olan bu kurulda Ordu kent konseyinde Fatsa olmazken, Fatsa’da da  ilçe konseyi kurulamadı.

Geçen hafta il merkezimizde bulunan tarihi bir binada Ordu Kent Konseyi ofisi açıldı. Bu ofiste yukarıda tanımı olan faaliyetler kapsamında çalışmalar yapılacak. Bu konsey bir nevi vizyon belirleyecek.

2014 yılı sonu itibariyle büyükşehir belediyesi ilçelerden sosyal ve kültürel etkinliklerinin çetelesini istedi. Yani ilçelerin geçmişten gelen festival, panayır, geleneklerine has yerel etkinlikler, konserler, tiyatrolar gibi aktivite listesi.

Fatsa bomboş bir liste gönderdi. 

Bunu niye yazdım?

Fatsa kendi kent konseyini oluşturabilseydi, o listede belki üç beş etkinlik yazılı olabilirdi. Boş bir sayfa göndermeyebilirdik.

Bu sadece bir örnek. Buna benzer bir boş kağıt doldurabilecek kayıplar listesi çıkartabiliriz...

Bilmem anlatabildim mi?...

 

Fatsa’nın favorisi Doğan Çelebi olmalı

CHP’de son dönemece gelindi.

Pazar günü aday belirlemek için üye tabanlı ön seçim yapılacak.

Bu seçim bir anlamda üyelerin tercihiyle sıralamanın belirlenmesini ön görüyor. Son derece demokratik bir çalışma. CHP’yi tebrik etmek gerekir.

CHP’nin il genelinde 7 bin 800 civarında üyesi var. Bu sayı 29 Mart Pazar günü sandık başına gidecek.

Fatsa aday adaylarının en favori ismi Doğan Çelebi.

Zekai Sana’yı da favoriler arasında gösterdiğimizde yanılmış olmayız.

Fatsa’nın üye sayısı 1316. Altınordu 2700 civarında. Ünye 700 üyeye sahip. Üç büyük ilçede Fatsa adayı matematiksel olarak şanslı konumda.

Her üye en az 3 en fazla 5 aday adayının ismini yazabiliyor.

CHP kulislerinden edindiğimiz bilgilere göre il genelinde Seyit Torun ismine yüksek oranda teveccüh gösteriliyor. Listenin ilk sırasında olmaması için bir olumsuz neden yok gibi.

1316 üyelik Fatsa’da Fatsalı aday adaylarının içinden Doğan Çelebi’nin de bu yarışta en ön sırada olmamasına engel yok gibi... Doğan bey siyasette eski tüfek. Tecrübeli.

Doğan beyin çalışması umarım beklediği sıraya gelmesine vesile olur.

CHP Fatsa üyesi önseçimde öyle bir hesap yapmalı ki; Fatsa’nın en şanslı aday adayını ön sıralara getirebilme olasılığını gerçekleştirmeli.

Tabii ki biz  Fatsalı adayın ön sırada olmasını isteriz. Bu beklentimiz sövenistlik olarak algılanmamalı.  Biz hep birlikte Ordu’yuz. İlimiz sınırlarında yaşayan yurttaşlarımızın tamamı ile birlikteyiz.

Şimdi bir Zekai Sana’yı nasıl Fatsalı kabul etmeyiz. Kumru’da doğmuş olabilir. Ancak bırakalım Fatsa’yı Ordunun tamamı bizimdir. O’da partinin kaliteli aday adaylarının başında geliyor. Fatsa delegesinde Zekai bey’de ciddi destek görecek.

CHP aday adayları Pazar günü görücüye çıkacak.

 Seyit Torun zaten favori aday, bu algı yaratıldı. Doğan Çelebi ve Zekai Sana’yı da bu listede görmek CHP siyasetine önemli katkılar verecektir.... Fatsa delegesi bu hassasiyeti gösterecektir.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde