04 Mayıs 2024

Enver Yılmaz doğru karar verdi

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz geçen hafta yaptığı bir açıklamayla doğru bir karar aldığını ortaya koydu.

Neydi bu doğru karar: çeşitli zamanlarda ilimizde görev yapmış kamu görevlilerinin yapılan kamu binalarına verilen adlarının kaldırılması.

 Fatsa’da da bu isimlerden iki tane var. İl merkezi başta olmak üzere yaklaşık tüm ilçelerde bu isimlerin kaldırılacağı kararı alındı.

Geçmişe doğru bir hafıza yoklaması yaparsak, Fatsa’da Necati Çetinkaya ve Şehabettin Harput okulları var.

“Bu isimler kimdir”, diye sorsak inanın kimse bilmez.

Bu isimlerin verilmemesi gerektiği yönünde gazetemizde de çoğu zaman farklı görüş ve düşüncelere yer verdiğimiz olmuştur. Hatta ilgili yayınlarımızdan dolayı bize çeşitli ithamlarda bulunulduğunu hatırlarız.

Necati Çetinkaya isminin neden verildiğini kısa süre öncesine kadar bile bu köşeden eleştirel bir yaklaşımla dile getirmiş ve kendisinin telefonla arayıp konuyu tartıştığını gün gibi hatırlarım.

İlçemizin duyarlı aydın kişileri bu isimlerin kaldırılması yönünde birden fazla görüş ve düşüncelerini gazetemizde dile getirmişlerdir. Hatırlarsınız, Sinan Oral bir çok kez Yeni Haber başta olmak üzere Fatsa basınında bu isimlerin neden verildiğini, uygulamanın yanlış olduğunu dile getirmiştir. Gazete olarak bizler bu uygulamanın yanlış ve yersiz olduğunu dile getirmişizdir. Bu yazılarımız akabinde de bizlere gerçek dışı siyasi yaftalar yapıştırılmaya çalışılmış ve iftiralar atılmıştır.

Örneğin; Fatsa’da, “Necati Çetinkaya kimdir”, Şehabettin Harput kimdir” diye bir soru sorsak inanın yüzde 90’ımız cevap veremez. Tanıyamaz. Çünkü bu zatı muhteremlerin ilimiz veya ilçelerimizle hiç bir bağları yoktur. Sadece kamu görevlileri olarak gelip geçmişlerdir.

Buradan soruyorum... Fatsa’daki okullarda isimleri olan Necati Çetinkaya ve Şehabettin Harput’un bu okullar yapılırken kendi ceplerinden bir kuruş para çıkmıştır?

O halde bu isimler niye okullarımızda olsun ki?  Bizim kendi yerel değerlerimiz yok mu? İlimiz ve ilçelerimizde yöreye mal olmuş büyüklerimiz yok mu?

Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın aldığı karar doğru bir karardır. Kamu görevi sırasında yağcılık olsun diye verilen tüm isimlerin kaldırılması kararını canı gönülden destekliyoruz.

 

Selçuk Hazinedar İstanbul’dan aday adayı

İlimizin en fazla göç verdiği il İstanbul’dur.

“İstanbul, Orduluların ikinci vatanıdır” desek yanılmış olmayız. Kaldı ki bu gerçeklik Türkiye İstatistik Kurumu tarafından belirlenmiştir. Ordulular İstanbul’a göçte 3. sıradadır. Birinci Sivas, ikinci Kastamonu, üçüncü Ordu’dur.

Kaç bin Ordulu İstanbul’a göç etmiş?...  400 binden fazladır.

İstanbul Orduluların ikinci vatanı ise,  İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin siyasete karşı duyarlılıkları ne durumdadır.

Bu olguyu her seçimde dile getirip Ordulu siyasetçilerin İstanbul’dan seçilip parlamentoya gelmelerini beklemişizdir. Çünkü İstanbul da yaşayan Ordulular siyasi tabanda en az 5 vekil seçtirebilecek nüfusa sahiptirler.

Başarılı olmuşlar mıdır? Olamamışlardır.

7 Haziran 2015 seçimleri için Ordulu aday adayları yok mudur?

Tabii ki var.

3. Bölgede değerli  abimiz Selçuk Hazinedar CHP’den aday adayı oldu. Ön seçime girecek. Hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. Selçuk Hazinedar’ın parlamentoya girmesini canı gönülden arzu etmekteyim.

Selçuk Hazinedar;  devrimci siyasi kişiliği ile siyaset literatüründe adı altın harflerle yazılması gereken bir şahsiyettir. Bağımsızlığı, özgürlüğü, insan hakları ve hukukun üstünlüğünü, adaleti, sömürüsüz bir düzeni benimsemiş bir siyasetçidir. Kapitalist düzene, emperyalist yayılmacı zihniyete hep karşı durmuştur.  1980 öncesi devrimci direnişi ve mücadelesiyle milyonlarca kitleye örnek olmuş, bunu kanıtlamış, yıllar süren hapis ve işkencelerden geçmiş ve tam bağımsız Türkiye ideali ve mücadelesinden hiç ödün vermemiş, ileri demokrasi anlayışından milim sapmamış, sosyalist düşüncesiyle emeğin ve emekçinin, ezilenin, yoksulun savunucusu olmuş bir devrimci çizgiden gelmiş  siyasetçidir.

Selçuk Hazinedar’ı burada ne kadar anlatmaya kalkışsak buna ne sayfalar yeter, ne de onu anlatacak derinliğimiz ve bilgimiz mevcuttur.

Umarım CHP İstanbul 3. Bölge üyeleri Selçuk Hazinedar’ı parlamentoya seçilecek bir sıraya getirir. Böyle bir sonuç oluştuğunda Selçuk Hazinedar o parlamentonun halkın menfaati doğrultusunda tozunu attıracak performansı sergileyecektir.

Selçuk Hazinedar Aybastı doğumludur. Aybastı’daki Hazinedaroğulları ailesi ferdidir. Bir sohbetimizde kendi ifadesiyle “... ailesi ağalık kültürüyle yaşamış bir fert olarak benim siyasi çizgim burası olmamalıdır. Ancak ben ezilenin, emekçinin, yoksulun tarafında yer almış bir siyaseti tercih etmiş ve benimsemişimdir...” diyebilme cesaretini göstermiştir.

Ülke siyasetinin Selçuk abi gibi omurgalı siyasetçilere de ihtiyacı var. Parlamentoya siyasi seviye katar.

Başarılar Selçuk Hazinedar...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde