04 Mayıs 2024

AK Parti’de aday adayı enflasyonu yaşanıyor

  • PDF

AK Parti, 7 Haziran 2015 milletvekili seçimleri için çok yoğun bir aday adaylığı müracaatı ile karşı karşıya.

Türkiye genelinde 5 bin kişi aday adayı olmak için başvuru yapmış.

Bu sayı Ordu ilinde 48oldu.

AK Parti’nin iktidar partisi olması nedeniyle bu denli ilginin ve teveccühün varlığı normal.

Çünkü gelecek ikbali için siyasetten beklentisi olanlar iktidar partisine yanaşıyor.Bilgi, birikim, derinlik, liyakat olur-olmaz… Hurraaa AK Partiye.

Şu son bir haftada başvuranları az veya çok tanıdık.

Kimin ne kadar derinliği var, ne kadar siyasi kapasiteye sahip, bilgi düzeyi hangi boyutlarda, ilin ve ilçelerin sorunlarına ne kadar vakıf, olası sorunların çözümünde ne kadar siyasi dirayet kullanabilir, Ankara’nın siyasi atmosferinde tutunabilirliği nedir…

Başvuru yapanlar açısından bütün bunlar bir nebze olsun açığa vurdu.

Siyaset ciddi bir iş. Sıradanlığı kaldırmaz.

Bürokrasiden istifa edip aday adayı olanları anlamak mümkün. Onlar bir üst makam peşinde olabilirler. Özel sektörden aday adayı olanların da ticari ikbal beklentisi olabilir. Bu olgular olağan. Ancak liste sıralamasında yer alacak olanlar önemli bir görevi üstlenmiş olacaklar. Umarım tüm partiler listelerini bu duyarlılık çerçevesinde oluştururlar.

Geçen yıllara bir göz attığımızda 1983 ANAP iktidarından bu yana her dönemde bakan çıkaran ilimiz, gelecek dönemde de kabinede görev alabilecek derinlikte ve siyasal birikime sahip olan bir vekil çıkarmak zorundadır.Burada hiçbir aday adayını eleştirme niyetimiz yok. Kişilik olarak hepsi pırlanta değerinde kişiliklerdir.Ancak temsil düzeyinde liyakat, dirayet, bilgi sahibi olmalarını istemek doğal hakkımızdır.

İsim vermek gerekirse; mevcut vekiller arasında İhsan Şener listede yer alabilecek isimler arasında en güçlü olanıdır.İhsan bey’in parti içindeki etkinliği ve çalışmaları bizi bu tahmini yapmaya yöneltiyor. Hatta kamuoyunda böyle bir algı var. Diğer bir algı da Eyüp Fatsa ile ilgili. Eyüp Fatsa’nın da listede yer alabileceği düşüncesi günden güne ağırlık kazanıyor. Hatta Eyüp beyin seçilmesi durumunda bakan olabileceği bile sokak konuşmaları arasında yer alıyor.

AK Partiye 48 isim başvurdu.2011’de 44 başvuru olmuş.

Artık gözler 7 Nisanı beklemeye çevrildi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde