04 Mayıs 2024

Fatsa Ziraat Odası Mühendise Emanet

  • PDF

Fatsa Ziraat Odasında 8 Şubat Pazar günü seçim yapıldı.

Üç adayın yarıştığı seçimin galibi Ziraat Mühendisi İbrahim Etem Kibar oldu. 81 delegenin 32’si Etem Kibar’ı, 25’i Yılmaz Gezer’i, 24’ü ise Mehmet Özgen’i tercih etti.

Etem Kibar genç bir (30 yaşında) mühendis. Aynı zamanda genç bir işadamı. Anlaşılan şu ki; Etem bey artık tüm mesaisini oda başkanlığına verecek. Çünkü Ziraat Odasından beklenti çıtasını kendisi yükseltecek. Kaldı ki seçim öncesi sohbetlerimizde yaptığı vaatler çıtanın yükselmesi yönünde olmuştu.

Etem Kibar akademik olarak da, profesyonel bir çiftçi olarak da ziraatin içinde. Üretimde kalite ve verimliliğin ne olduğunu bilen bir şahsiyet. Ürün çeşitliliğindeki yelpazeyi genişletecek çalışmalar yapabilecek bilgiye sahip.

Bu bilgi birikimi hiç kuşkusuz başında bulunduğu kurumun çalışmalarına yansıyacak. Öyle umuyorum ki; Fatsa Ziraat Odası yeni yönetimiyle zaman içinde farklılıklarını ortaya koyacak.  Bu beklenti gerçekleşmediği anda vaatler yerine getirilememiş, çıta yükseltilememiş olur. Ancak böyle bir olumsuzluğun mümkün olmayacağı düşüncesiyle başta Etem Kibar başta olmak üzere oda meclis ve yönetimine seçilen arkadaşları tebrik ediyorum...

Aslında Fatsa’daki çalışma alanları birbirlerine yakın olan kurumların birlikte çalışması gerektiği inancındayım. Mesela Ziraat Odası ile Ticaret Borsası iki ayrı kurum, ancak bir bütündür. Ziraat Odasının ziraatcılık adına yaptığı her olumlu çalışma Ticaret Borsası üyelerini çok yakından ilgilendirmektedir. Üretimlerde kaliteli veya kalitesiz, verimli veya verimsiz her ürün borsadan geçmekte. Dolayısıyla bu iki kuruluş yapışık kardeşler gibi çalışmalıdır. Yani bir bütün olarak planlama yapmalıdırlar. Fatsa Borsası Başkanı Ali Feyzi bu bilinç içerisinde “Donanımlı bir Ziraat Odası Başkanı hepimizin lehine olacaktır” diyebilmiş ve bu beyanıyla sorumluluk üstlenmiştir. Fatsa Ziraat Odası kalite ve verimlilik ilkelerine uygun çalışmalarla üreticiyi bilinçlendirici projeler hazırlayacak ve bu vesileyle pazara gelecek ürün eskisinden daha rahat alıcı bulacaktır.

 

5’de 5 olabilir mi?

Milletvekili sayımız 6'dan 5'e düşünce siyasi partilerde hesaplar sil baştan yapılmaya başlandı.
AK Parti milletvekili İhsan Şener 5'de 5 yapacağız diyor.
Aslında bu 5'de 5 söylemi açık konuşmak gerekirse inandırıcı olmaz. Sayın vekil bunu siyaseten söylemiş olmalı. Rakamsal hesaplar yaparsa tablonun böyle olamayacağı anlaşılabilir.
Çünkü geçmiş seçimlerdeki oy dağılımına bakıldığında 5'de 5 olma olasılığı zayıf görünüyor.
30 Mart'ta alınan oyları gözönünde bulundurursak, Büyükşehir Belediyesi bazında AK Parti 240 bin, CHP 152 bin, MHP 38 bin oy almışlardı.
Bu dağılım 7 Haziran 2015 milletvekili seçimlerinde böyle çıkar mı?
Olasılık dışı.
Diyelim ki çıktı. O zaman milletvekili dağılımı 3-2 olmaz mı?
Bir başka olasılık düşünelim.

CHP 50 bin geri gelse, AKP 240'da kalsa, MHP 50 bine çıksa sonuç 4-1 olur.
Olasılıklar çoğaltılabilir, ama gerçeğe yakın olan son tahmin olabilir.
Oysa birinci tahminin olmaması için CHP'nin liste sıralamasında büyük hata yapması gerekir.
Dolayısıyla hata yapılmadığı takdirde oy kaybı olmayacak ve CHP yarışta AKP kadar favori olacak.
CHP'de Seyit Torun ismi bütün tahminleri alt üst edebilir. CHP için en favori aday Seyit Torun.
Seyit Torun listenin kritik bir yerinde olmadığı taktirde İhsan Şener'in dediğine kulak vermek lazım. Siyasette olmaz diye bir kural var mıdır. Aslında yoktur. Kim derdi yerel seçimde 20’de 20 olacak diye. Bu da onun gibi bir şey. Siyasi olasılıklar çoğu zaman rakamlar üzerinden yürümüyor. Çünkü bir önceki seçimin rakamları bir sonrasıyla bire bir aynı sonucu vermiyor.
Tahmin yapmak için daha yolun başındayız. Listelerin oluşması önemli. Bekleyip görmek en doğrusu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde