04 Mayıs 2024

Üç aday olması kaliteyi yükseltecektir

  • PDF

8 Şubat Pazar günü Fatsa Ziraat Odası yönetim kurulu seçimi yapılacak.

Heyecan büyük. Çünkü 3 liste yarışacak.

Yarışta mevcut başkan Mehmet Özgen, aynı odada bir önceki dönem başkanlık yapmış Yılmaz Gezer ve genç aday Ziraat Mühendisi Etem Kibar listeleri oylanacak. Odanın delege sayısı 81.

Bu seçime ilginin olmasını ben bölgemizdeki ziraatçılık açısından olumlu buluyorum. Niye, ürün kalitesi, ürün verimliliği ve ürün çeşitliliği açısından kaliteli hizmetlerin önü açılacak. Her kim seçilirse seçilsin başta fındık olmak üzere diğer üretimlerde verimlilik ve kalitenin yükselmesi için ziraat odası yeni politikalar ortaya koymak zorunda kalacaktır. Zaten fındıktaki verimlilik ve kalite her geçen yıl kan kaybetmektedir. Bahçeler yaşlanmakta, toprak yorulmakta haliyle kalite ve verimlilik her geçen yıl düşmektedir. Bu olumsuz gidişatın önünün alınması için  ziraat odalarının önemi daha çok artmaktadır. Dolayısıyla seçilecek yeni yönetimler kalite ve verimliliğin geliştirilmesi adına farklılıklarını ortaya koymak zorunda kalacaklardır. Daha doğrusu bu olguları üreticiler zorlayacaktır.

Şunu tekrarlamakta fayda görüyorum; seçimi kim kazanırsa kazansın üç listenin üçünde de yukarıda saydığımız anlayışlar doğrultusunda hizmet üretilecektir. Yapılması da gerekir. Ziraat Odaları salt gübre ve ilaç satılan müesseseler, aidat alan kuruluşlar olmalarıdır. Modern ziraatçılığın yaygınlaşmasına  zemin hazırlayan, üreticiyi bilinçlendiren, örnek uygulamalar yapan kurumlar haline gelmelidir.

Seçim sonuçlarına dair bir yorum yapacak olursak, zaten kamuoyu üç adayın üçünü de tanıyor. Kulislerde üçü ile ilgili değerlendirmeler yapılıyor. İki adayın tecrübesi, Etem Kibar’ın akademik kariyeri (Ziraat Mühendisi) olması delegeyi nasıl etkileyecek bilmek mümkün olamaz. Ancak delegenin bilinçli düzeyde olması sonuca yansıyacaktır. Çünkü delegeler mahallelerinde üyeler tarafından seçilmiş bilgili kişilerdir. Onlara nasıl ve hangi anlayış boyutunda oy kullanacakları konusunda bir telkinde bulunmak doğru olmaz. O halde onlar en doğru olanı tercih etmelidirler. Üretimde kalite, verimlilik ve çeşitlilik değerlerini göz önünde bulundurmalıdırlar. Bu kriterleri uygulayacak ve hayata geçirebilecek yönetimler her kim olursa olsun yönetime getirilmelidirler.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde