04 Mayıs 2024

Abdullah Uçar’la yeni bir başlangıç

  • PDF

2014 yılının son siyasi etkinliği  AK Parti Fatsa ilçe kongresi ile son bulmuştu. Aynı gün CHP İlçe Başkanı Doğan Çelebi’de kendi partisinden milletvekilliği aday adaylığı için ilçe başkanlığı görevinden istifa etmişti. Bu iki siyasi oluşumla 2014 yılını geride bırakmıştık.  

AK Parti kongreleri ülke genelinde genel merkezin belirlediği takvim gereği devam ediyor. 14 Şubat 2015’de de il kongresi yapılacak. Başbakan Ahmet Davutoğlu 14 Şubat 2015’de yapılacak Ordu il kongresine katılacak. Bu bilgi AK Parti il başkanı tarafından verildi.

Artık kongre yapıldı ve hizmet yapma süreci başladı.

Yeni siyasi oluşumda Abdullah Uçar AK Parti Fatsa ilçe başkanı oldu. Uçar ve yönetim kurulu üyeleri Pazartesi günü mazbatalarını alarak   resmen görevlerine başlamış oldular.

Partinin “Yeni Türkiye” sloganına “Yeni Teşkilatlar” sloganını da eklemek gerekir. Bu teşkilatların ilk sınavı 2015 genel seçimlerinde gerçekleşecek. Hatta seçim öncesi aday belirlemelerde yine bu yönetimler yetkili olacak veya  görüş belirtecek.

Ordu’da 19 ilçenin kongresi yapıldı. Mesudiye ilçesi hariç 18 ilçede genel merkezin belirlediği adaylar seçildi. Yeni teşkilatların belirlenmesinde hiç kuşkusuz mevcut milletvekillerinin görüşleri alındı. Dolayısıyla mevcut vekiller yeni teşkilatların mimarları oldular. Aday belirleme yöntemleri için  az miktarda cılız tepkiler olsa da  sonuçta genel merkezin tercihine herkes saygı duymak zorunda kaldı. Oysa merkez sağ partilerde bu bir gelenek veya itaat olarak algılanmakta. Parti genel merkezi ne öngörüyorsa teşkilatlar o şekilde oluşuyor.

AK Parti kongreleri ile ilgili doğal olarak bir çok yorum ve tahmin yapıldı. Bu fikirlerin kimisi tutmadı kimisi doğru çıktı. Biz en başından bu yana genel merkezin belirlediği adaylar seçilecek dedik. Sonuçta da öyle oldu. Burada milletvekillerinin ağırlığı olduğu gerçeğini inkar etmek mümkün değil. Aslında partide üst yönetimdeki değişiklikle birlikte tabanda da değişiklik yaşanıyor. Bu değişim taktir edilmelidir ki olmalı. Türkiye’yi yöneten bir parti yeni yüzlerle yeni ufuklara yelken açmalı. Harmanı geniş olan bir partide siyasi beklentisi, çalışma azmi, nefer olma düşüncesi olanların önü açılmalı. Aslında bu gibi değişim ve dönüşümler tüm partiler için geçerli olmalıdır. İşte bu dönüşümü yapan, aynı zamanda geriden gelen genç kadrolarda heyecan yaratan, onlara görev verenler başarılı olmakta. Fatsa özelinde MHP yönetiminde başlayan gençleşme, AK Parti ile devam ediyor. MHP ilçe başkanlığı bazında genç politikacı Avukat Hayati Yılmaz’la değişimi yakalarken, AK Parti genç bir İnşaat Mühendisi olan Abdullah Uçar’ı direksiyon başına getirdi. CHP’ye bakıldığında ise Doğan Çelebi’den sonra ilçe başkanlığına emekli öğretmen Fatma Varnalı önerildi. Ataması gerçekleşmedi ancak büyük olasılıkla Fatma Varnalı ilçe başkanı olacak. Bilindiği üzere CHP’de kongreler 2015 Haziran seçimleri sonrasına bırakıldı.

 

Mustafa Çamaş

10 yıllık Fatsa belediye başkanlığı döneminde Fatsa'ya damgasını vuran Mustafa Çamaş, pazar günü son yolculuğuna uğurlandı.
Cuma günü kalp krizi geçiren Çamaş, 10 yıllık başkanlık görevinde şahsına has idarecilik yöntemi ve hizmet anlayışıyla önemli işlere imza attı.

Fatsa siyasi tarihine adını yazdıran Çamaş, görev yaptığı 10 yıllık süreçte “olumlu veya olumsuz” tartışma yaratan bir çok hizmet üretti.
Hep kendi tavrı ve tarzı ile sıradışı bir anlayış sergiledi. Idarecilik bakış açısı son derece disiplinli, son derece müsamahasızdı.
Bir çoğumuz hizmetlerinin yanısıra sıradışı tavırlarını da unutmayacağız.
1994-2004 yıllarında başkanlık yapan Çamaş, üçüncü dönem adaylığında seçimi kaybetti. Yaklaşık 12 yıldır yargı süreçleri yaşayan Çamaş, hakkında açılan bir çok davadan beraat, bir kısmından da ceza almıştı.
Hakkında tutuklama kararı bulunan Çamaş, Yargıtay'da bulunan davalarının sonuçlarını bekliyordu.
Kabul gören veya görmeyen çeşitli uygulamalarıyla hep gündemde kaldı.
Kabul gören tek algı Fatsa’nın ufkunu açtığı yönünde. Genel olarak bu görüşe katılanlar çoğunlukta.

Sevenleri Mustafa Çamaş’ı gözyaşları arasında ebediyete uğurladı.
Mekanı cennet olsun. Çamaş ailesine ve sevenlerine sabırlar dileriz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde