04 Mayıs 2024

Barış dolu bir yıl olsun

  • PDF

Yılın son yazısı...

İyi veya kötü yönleriyle 2014 yılını geride bıraktık.

Umarım 2015 yılı beklentilerimiz açısından daha faydalı bir yıl olur. Barışın egemen olduğu, savaşların durduğu, siyaset dilinin yumuşadığı, toplumsal uzlaşmanın her geçen gün arttığı, terör ve şiddetin son bulduğu, refah düzeyinin yükseldiği, gençlerimizin geleceğe güvenle bakabileceği bir yıl diliyoruz.

2014 yılına ülkemiz açısından felaketler yılı oldu diyebiliriz.

Başta maden kazaları olmak üzere iş kazalarında da beklenmedik ölümcül vakalar yaşadık. 2014 yılında 2000 işçi iş kazaları nedeniyle yaşamını yitirmiş. Aslında ölümlü iş kazaları çalışma koşullarının ilkelliğinden kaynaklanıyor. Gelişmiş ülkelerde maden kazalarında kimse ölmüyor. İş kazalarında da... Ülkemizdeki İş kazaları ölümleri yasalardaki iş güvenliği tedbirlerinin eksikliğinden kaynaklanıyor.

Oysa gelişmiş ülkeler ciddi şekilde yasal yaptırımlar ortaya koyarak önce işçi güvenliğinin önlemini almakta.

Yine gelişmiş ülkeler can güvenliğinin yanı sıra çevre güvenliğine de önem veriyor.

Doğal yaşam alanlarını betonlaştırarak tahrip etmiyor. Binlerce dönüm araziyi maden çıkaracağız diye zehirli mamüllerle insan yaşamlarını tehlikeye atmıyor.

Ölümlü trafik kazaları da ülkemizin müzmin sorunlarından bir tanesi. Toplu taşıma alışkanlığımızın olmayışı, bu alana da yatırım yapılmayışı ciddi can kayıplarına neden oluyor.

İş kazaları, maden kazaları, trafik kazalarının yaşanmayacağı bir yeni yıl hayal edelim.

Kamu düzeninin sağlanmasında da 2014 yılında başarısızlık gözlendi. Ölümlü terör olayları ve şiddet olayları yaşadık. Yüzlerce can kaybı oldu.

Toplumsal barışımızın da yara aldığını görüyoruz. Bunun da nedeni siyasal alanda kullanılan dilin sertliği. Sürekli kavgacı bir siyasi üslup kullanılıyor. Bu da toplumsal barışı zedeliyor ve kamplaşmalara vesile oluyor. 2015 yılında daha barışçıl bir siyaset dili kullanılır umarım. Bunu da liderler ortaya koymalıdır.

2014'e dair daha çok olumsuz meseleyi burada ortaya koymak olanaklı. Ancak olumlu onlarca gelişmenin yaşandığını da inkar etmek haksızlık olur.

Umut dolu, barış dolu, sağlıklı ve huzurlu bir yıl dileklerimizle...

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde