04 Mayıs 2024

İhsan Şener’i Takip Etmeye Devam Ediyoruz

  • PDF

2015 Haziran seçimlerinde kimlerin aday olabileceğine dair tahminlerin yapılmaya başlandığı  günleri yaşıyoruz.

Sokak kulislerinde herkes kafasına göre partilerin listelerini yapıyor, kimlerin daha güçlü aday olabileceğini yorumluyor, önseçim yapacak partilerin delege tabanlı yapılması halinde riskli, üye tabanlı yapılması halinde daha objektif sonuçların çıkacağını vurguluyor.

Doğal olarak bu değerlendirmelerin merkezine bizi de müdahil eden ortamların içinde buluyoruz kendimizi.

AK Partinin listesi nasıl olur; sorusu sorulduğunda, “bu soruya cevap vermek için çok erken olduğunu beyan etmek en doğru cevap olur” diyoruz.

Çünkü AK Partide mevcut vekillerin karnelerine bakmak gerekir.

Bu durumda İhsan Şener yaptığı görevler itibariyle öne çıkıyor diyebiliriz.

Kendisine genel merkez tarafından verilen görevler var. Hatta ilçe kongrelerinde genel merkez tarafından gösterilen ilçe başkan adaylarının tesbitinde etkin rol oynadığı gerçeği unutulmamalı. Zaten kendisi aynı zamanda Trabzon ilimizin koordinatör milletvekili. Ve Trabzon’da ilçe ve il kongrelerinin bir uyum ve başarı içinde yapılmasında ciddi mesai harcamış birisi. İleriye dönük bir olumsuzluk yaşayacağını düşünmüyoruz. Zira genel merkez parti içindeki başarılı çalışmaların hesabını yapacaktır.

Aslında, Fatsa olarak önemli olan iktidarın gücünü arkamıza alabilmek. Bu dönem bu rüzgarı yakalayamadık. Bunun sebebinin yerel yönetim ile (ilçe teşkilatı ve belediye yönetimi) milletvekili İhsan Şener’in uzlaşmaz tavırlarından kaynaklandığını söylersek yanılmış sayılmayız. Umarım 2015 seçimleri sonrası aynı hata yapılmaz. Niye bunu yazıyorum, çünkü gelecek dönemde de İhsan Şener vekil olabilir. Zaten yeni seçilecek yönetim, İhsan beyle uyumlu çalışacaktır.

29 Aralık Pazartesi günü AK Partide kongre var. Genel merkez adayı Abdullah Uçar listesini yapacak ve seçime tek liste olarak girecek. AK Parti artık yeni teşkilatlarla çalışmaya başlayacak. AK Parti kulislerinde haklı olarak “yarış bitmiş hizmet başlamıştır” yorumları yapılmakta. 

Doğan Çelebi neden birinci sırada olmasın ki…

CHP Fatsa ilçe danışma kurulu toplantısında Fatsa ilçe örgütünün başarılı bir etkinlik gerçekleştirdiğini inkar etmek mümkün değil. 

Bu başarının mimarı genel merkez başta olmak üzere ilçe başkanı Doğan Çelebi'dir. 
Genelde CHP de bu tür etkinlikler kongrelerde yaşanır.
Ancak görüyoruz ki; CHP kongrelerin dışında da parti mensuplarıyla salon toplantıları düzenleyip görüş ve fikir tartışmaları yapabilmekte. Parti emektarlarına değer verip onlara onur belge törenleri düzenleyebilmekte.
Belki CHP bu etkinlikle partilileri ile daha yakından temasta bulundu. Onlara dokundu, ses ve göz teması yakınlığına ulaştı.

Politika böyle yapılmıyor mu?

Öncelikle partililer olmak üzere tüm bireylere ulaşmak değil mi politik hedef... 
CHP Fatsa'da bu politikaya ulaşmıştır. Hatta ilçe başkanı Doğan Çelebi kısa süre öncesine kadar mahalle ziyaretleri düzenleyerek vatandaşlarla bire bir parti yöneticileri ile birlikte sohbetler düzenleyip sorunları yerinde incelemiştir. 
Bu etkinlikler siyasetçinin yapması gereken etkenlerdir. 
Vatandaşlarla ses, göz ve dokunma mesafesi yakınlığında olmak etkileyicilik bakımından önemli etkenlerin başında gelmektedir. Dinlemek, aynı zamanda doğru tespitler yapmaya da fayda sağlar. O halde Doğan Çelebi öncülüğünde mahalle gezileri CHP'ye pozitif yönde yansıyacaktır. Politika eğer insan tabanlıysa, malzemesi de insansa en temel anlayış insana ulaşmayla politik amacına hizmet etmektir. 
Doğan Çelebi bu bağlamda ileriye dönük politika sergilemektedir. Tabii ki; hedefinde Ankara olacaktır. 
CHP kulislerinde Sayın Çelebi'nin aday adayı olacağı her geçen gün daha çok netleşiyor. 
Biz Fatsalılar olarak tüm partilerden milletvekilimiz olsun isteriz. 
CHP'de de, AKP'de de, MHP'de de birinci sıralarda Fatsalıların olmasını gönlümüzden geçiririz. 
CHP için bu mümkündür. Fatsa’nın sosyal demokrasiye olan yakınlığı CHP'nin üreteceği politikalara bağlıdır. CHP inandırıcı temel politikalar ortaya koyduğunda geçmişteki halk desteğini yeniden hayata geçirebilir. Dolayısıyla Fatsalı adayların sıralamadaki yerleri de birincilik olmalıdır. 
Örneğin; CHP için tabanda yüksek derecede karşılığı olan değerli bir isim var. Her kesimden oy alabilecek sempatiye sahip. Deyim yerindeyse halk tipi bir adam. 
Seyit Torun... 
Seyit bey yerel seçimde 152 bin oy aldı. Bu oy desteğini halen alabilecekse (ben inanıyorum) o zaman ikinci sıraya yerleştirilip üçü zorlamanın hesabı yapılmalı. Bu düşünce CHP için geçerli hale getirilmeli. Hatta birinci sırada da Fatsalı bir aday olmalı. Doğan Çelebi ve CHP'nin Fatsa kurmayları bu fikir etrafında politika üretmelidir.

Doğan beyin siyasi tecrübesi ve birikimi parlamentoyu hak edecek düzeydedir. CHP tabanı bunu bilir. Çünkü Doğan Çelebi uzun yıllardır sosyal demokrat partilerde tabandan gelen bir politik profile sahiptir. O halde CHP’nin birinci sırasında neden Doğan Çelebi olmasın ki…

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde