04 Mayıs 2024

Bence, ???

  • PDF

Geçen hafta Fatsa belediyesinin asfalt çalışmalarıyla ilgili  MHP belediye meclis üyesi Mustafa Çörtük’ün mecliste verdiği soru önergesini konu etmiş ve ilgili soru önergesine verilen açıklama ile harcanan paranın örtüşmediğini yazmıştım.
Mustafa Çöktük’e verilen yazılı açıklamaya göre 2013 yılında 15 milyon harcanmış, 2009 ve 2014 yılları arasında ise toplam 35 milyon harcanmış.
Başkan Anlayan hafta başında basın toplantısı yaptı. Tabii ki asfalt harcamasını sorduk. Yanıt olarak 4 yılın tamamında 35 milyon harcandığı açıklaması yapıldı.
Başkana "O zaman meclis üyeleri neden olumsuz rakamlar üzerinden konuşuyor" dedik: cevap; "... onlar sadece 2013 yılı rakamlarını sorguluyor. Oysa asfaltlama işi 2009'dan başlıyor. Hesabı orada karıştırıyorlar..." dedi.
O halde akla şu geliyor...
Muhalefet üyeleri sordukları sorulara dikkat etmeliler.

Veya aldıkları cevabı iyi okumalılar...
Veya araştırmalarını sağlam temeller üzerine oturtmalılar...


Başkan'ın beyanı bunu çağrıştırıyor.
Ancak başkan'ın beyanı ne kadar inandırıcı? meclis üyeleri bunu araştırmalı..
Bence, ???
Asfalt yapımı ile ilgili yıllara sair kalem kalem açıklamaya ihtiyaç var...

*              *              *

30 Mart sonrası belediye mülkleri satılmaya başladı. Sebep; yüklü borçlardan kaynaklı.
Başkan Anlayan; "satılabilir ne kadar mülk varsa satacağız" diyor.
"Borçtan kurtulmak için bunu yapacağız."
Başkan kararını vermiş. Satışlar konusunda çok azimli. Geri vites kullanmayacak kadar kararlı. Satacağız derken adeta gözlerinin içi gülüyor.
Ancak gelecekte tarih ne yazar bilmem.

Sayın Anlayan 2004 yılında ilk başkan seçildiğinde borç içinde yüzen bir belediye teslim aldık diye şikayet etmiyor muydu? O zaman şikayet edenler şimdi kendi hesapsızlıklarından dolayı yüklü miktarlardaki borçlanmalardan dolayı belediyenin mülklerini satmaktalar.

Bilmem ne kadar politik...

*              *              *


Müjde...

Yeni tarifeler geliyor. Merak ettiniz değil mi? Nedir bu tarifeler diye.
Merakınızı gidereyim...

Dikkat Belediyemiz yeni gelir kaynaklarının peşinde. Amaç; gelirleri arttırmak için vatandaşın sırtına ne kadar daha yük bindiririz.
Bunun için “gelir müdürlüğü” bile kuruldu.

Tek hedef kaynak üretmek.

Bu üretimin muhatabı kim?

Tabii ki bizler.

Vurun abalıya.
Ne müjde değil mi?

Başkanımızın basın toplantısından yazacağımız çok şey var ama hepsini bu sayıda bitirmeyelim istiyoruz. Gelecek haftalarda da değinecek konularımız olsun.

 

Akşamları nefes alabilecek misiniz?

1970’li yıllarda İstanbul başta olmak üzere Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde çok yoğun şekilde hava kirliliği yaşanmaktaydı. Bu kentlerde yaşayan insanlar kış aylarında nefes alamaz duruma düşüyor, büyükşehirlerde yaşamanın ağır koşulları altında bir de bu hava kirliliği yüzünden sağlıklarını bile kaybediyorlardı.

Şimdi; hava kirliliği durumu küçük kentlerde başgösteriyor. Çünkü büyükşehirler artık doğalgaz kullanıyor ve hava kirliliği yaşanmıyor.

Doğalgaz deyince 2004 yılında yapılan yerel seçimler aklıma geldi.

Dönemin Enerji Bakanı Hilmi Güler Fatsa Cumhuriyet Meydanında AK Parti seçim bürosunda “Fatsa’ya doğalgazı ve raylı sistemi getireceğiz” demişti. Aradan 11 yıl geçti. Raylı sistemden vazgeçtik keşke doğalgaz gelebilseydi.

Hava kirliliği dedik. Akşamları Fatsa’nın her hangi bir mahallesinde veya sahilinde bir gezin bakalım gezebiliyor musunuz. Aynı kentte birlikte yaşıyoruz. Hapimiz biliyoruz ki akşamları sokağa çıkılmıyor. Vakıf kömürü adeta hefes alamaz hale getiriyor kentimizin havasını. Bir zehirli duman kaplıyor Fatsa’nın üstünü.

Tek çare doğalgaz.

Doğalgaz hattı 2 yıl öncesinde Fatsa girişine kadar geldi. Ancak ne hikmetse bir türlü şehire ulaşamadı.

Fatsa Belediyesi geçmiş yıllarda bildiğim kadarıyla bu konuda ciddi takipler yaptı. İlgili şirketle çeşitli anlaşmalar yaptı. Cadde ve sokaklardaki çalışmalardan dolayı zarar ziyanın karşılanacağını, kazılar esnasında ivedilik gösterilmesi gerektiğini kayıt altına aldı.

Ne hikmetse doğalgaz şirketi iki yıldır Evkaf Mahallesinden bir adım ileriye geçemedi.

Fatsa Belediyesi sanırım doğalgazın akibetini takip etmektedir. Zira bu şirket bu hat işini belli bir tarih içinde yapmayı taahüt etmiştir. Bu tarih dolmadı mı ki acaba. Veya kaç yıl içinde doğalgaz gelecek? Bu sorulara bu işin sorumlusu bir bilen çıkıp cevap versin isteriz.

Daha kay yağmadı, soğuk yok. Sobalar yoğun bir şekilde yanmaya başladığında akşamları nefes alabilecek misiniz?

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde