04 Mayıs 2024

Fatsa Belediyesinin yaptığı asfalt işi baş ağrıtacak gibi

  • PDF

Hedefimizde; yerel yönetimlerin çalışmaları, ürettikleri ve üretecekleri projeler, hizmet sınırları içerisinde yaşayan vatandaşların sosyal hayatını da ilgilendirecek yatırımlar, ekonomik hayata katkı sağlayacak olan plan ve projelerin hazırlanması gibi yaşamsal, somut hizmetlerin hayata geçmesi var...

Büyükşehir belediyesi oluşumundan sonra ilçe belediyelerinden üst düzey hizmet bekleme dönemi belki geride kaldı, ancak yine de ilimizin büyük ilçeleri bu anlayış dışında tutulmalı.

Şöyle ki; Fatsa ilçe belediyesi her ne kadar çalışma alanı daralmış olsa da beklenti büyük olmakta. Buna Ünye ve Altınordu ilçelerini de ekleyebiliriz. Bu üç ilçede ilçe belediyeleri yukarıda sıraladığımız alanlara kafa yorup proje üretmeliler. Bu konuda en rahat olan belediye Altınordu olsa gerek. Çünkü Altınordu sıfır borcu olan bir belediye.

Fatsa Belediyesine bakarsak, ciddi bir maddi sıkıntı ve borç sarmalı bunalımına düşmüş ve kısa vadede yatırım planlayamaz hale gelmiştir.

Hepimiz tanık olmaktayız ki; Fatsa’da çöp toplama hizmetinde bile aksamalar meydana gelmektedir.Cadde ve sokaklar güpe gündüz çöp deryası haline dönüşebiliyor. Bir de başıboş köpekler sürü halinde ilçe merkezlerine kadar inmiş ve bir çok mahalleden şikayetler her geçen gün artarak çoğalmaktadır.Kısaca Fatsa Belediyesi büyükşehir oluşumundan sonra rutin işlerde bile ipin ucunu salmış durumdadır.

Fatsa Belediyesi neden yüksek miktarda borç batağına girdi?

En başta yanlış yatırım demeliyiz.

Yanlışın başında da ASFALT gelmekte.

 2013 yılında Fatsa Belediyesinin asfalt harcaması 35 milyon TL. (35 trilyon)

Bu bedel Fatsa Belediyesini aşmış, dolayısıyla borçlanmaya en büyük etken asfalt olmuştur.

Hatta asfalta harcanan 35 milyonun 15 milyonu resmi kayıtlarda gösterilemiyormuş(!) bile. Yani 20 milyon liranın karşılığı halen verilebilmiş değil. Bu bilgiler muhalefet meclis üyeleri tarafından kamuoyuyla paylaşılan bilgiler. MHP meclis üyesi Mustafa Çörtük mecliste verdiği bir soru önergesinde bu durumu ortaya çıkarmış ve sorduğu sorunun cevabını halen alamadığını kamuoyuyla paylaşmaktadır.

Sokak konuşmalarında da asfalt ile ilgili çok olumsuz tartışmaların yapıldığına her ortamda tanıklık ediyoruz.

Değerli okuyucular; belediyemizle ilgili birçok olumlu çalışmayı yine bu köşeden duyurmuş, sizlerle paylaşmıştık. Olumsuz çalışmaları da paylaşmak görevimizdir. Fatsa Belediyesi başkanı başta olmak üzere diğer mali yetkililer asfalt hesabını kuruşu kuruşuna Fatsa halkına vermek zorundadırlar. Kısaca asfalta yapılan harcamalar tüm belgeleriyle açıklanmalıdır.

Bir diğer olumsuz gelişmeyi de paylaşmak gerekir.

Belediyemiz mevcut yerinden kiraya çıkıp belediye binası alanını yap sat kuralıyla kaynak yaratmak amaçlı satışa çıkaracakmış. Bu satıştan elde edilen gelirle de yeni PTT binasının yanındaki arsaya belediye hizmet binası yapacakmış.

Personel maaşını bile aksamalı veren bir belediyenin kiraya çıkıp (hatta iki merkezde kiralama yapılacak) çalışabilmesi ne kadar doğrudur?

Kiralanacak binaların aylık bedelleri “haricen edindiğimiz bilgilere göre” 20 bin lira gibi bir rakama tekabül ediyor. Belediyemiz bu bedeli karşılayabilecek mi? Taşınacağı binaların yerleşimi ve tefrişatı kaça mal olacak? Bence; belediye yönetimi en üst düzeyde tasarruf yaparak borç bitirme yöntemine yönelik bir planlama yapmalıdır. Bu ve benzer konularda gelecek haftalarda görüşlerimizi bu köşeden yazmaya devam edeceğiz.

Son dönemeç

 

AK Parti Fatsa ilçe kongresinde son dönemece girildi.

8 Aralık Pazartesi günü yarış sona erecek.

Bu gün itibariyle genel merkez adayı Abdullah Uçar’ın karşısına yeni bir listenin çıkmayacağını söylemek mümkün. Ancak yine de temkinli olmak gerekir. Siyaset bu öyle bir an olur ki varış anına bir saat kalmıştır ve bu bir saat çok uzun olabilir... Son dakika gelişmeleriyle karşınıza aday çıkabilir.

Tabii ki parti içinde hizmet yapmak için görev almak isteyenler olacaktır.

AK Parti tüm Türkiye’de il, ilçe kongrelerinde genel merkezin belirlediği adaylarla kongre yapacak. Antidemokratik bir uygulama denilebilinir. Ancak bu yöntem kongre öncesi tüzük gereği temayül, ön seçim, mülakat, çalışmışlık ve başarı ölçütleri, parti yöneticilerinin tercihleri, eski ve yeni vekillerin görüşleri gibi unsurlar kullanılarak aday belirlenmekte. AK Parti bu etkenleri de demokrasinin bir parçası olarak benimsiyor ve tüzüğüne böyle yazmış.

Genel merkezin belirlediği adayların etrafında yönetimlerin oluşması partinin yetkili organlarının aldığı bir karar. Bu karara ters bir oluşum olduğunda genel merkez müdahale ediyor ve kongreyi iptal ediyor.

Fatsa, zaten 3 yıldır Ankara ayağında teşkilatla milletvekilinin bir uzlaşmazlığını yaşıyor. Bu yanlış politikadan dolayı memleket kaybediyor. Oysa teşkilat ile milletvekili uzlaşmış olsa daha farklı hizmetlerin ve planlamaların oluşumu olanaklı olacak. Fatsa’nın önünün açılması açısından 8 Aralık Pazartesi günü çok önemli. İkinci bir listenin çıkacağı her ne kadar mümkün gözükmese de yinede siyasi kulislerde çatlak seslerin çıktığı, ikinci bir adayın çıkacağı görüşleri yankılanıyor. Biz meseleye siyasal açıdan bakmıyoruz. Partinin iç işlerine müdahale etmek gibi bir niyette değiliz. Tek isteğimiz iktidarın nimetlerinden Fatsa ilçemizde yararlansın. Bu da nasıl olacak. Genel merkez adayının etrafında kenetlenerek olacak. Biz bunun mücalelesini vermeye çalışıyoruz. Şimdiden seçilecek olan yönetime başarılar diliyoruz. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde