04 Mayıs 2024

İlçe siyasetçileri yenileniyor

  • PDF

30 Mart 2014 yerel seçim sonrası siyaset arenasında il ve ilçelerde ciddi teşkilat değişiklikleri olacağını öngörmüştük. Bu değişimin yerelden başlayacağını ve genele doğru yol alacağını dile getirmiştik.

AK Parti ilçelerde yaptığı kongrelerle değişim rüzgarını başlatmış durumdu. Kasım ayı başından başlayan ilçe kongrelerinde teşkilatlarda yeni yüzler teşkilat yönetimlerinde görev almaktalar. Bazı ilçelerde direnmeler olsa da genel merkezin istediği yönetimler göreve geliyor. Kongrelerde genel merkezin ağırlık koyması ne kadar demokratik? AK Parti yetkili organlarına göre demokratik. Çünkü “biz temayül yapıyor, partimizin çeşitli kademelerinden görüşler alıyor, eski-yeni vekillerin fikirlerine başvuruyor, belediye başkanlarımızın fikrini alıyoruz” diyorlar. Bu etkenleri parti tüzüğü gereği demokratik buluyorlar. Dolayısıyla AK Parti kongrelerine böyle hazırlanıyor.

MHP’de de ilçe kongreleri yapılmaya başlandı.

30 Kasım tarihinde Fatsa kongresi yapılacak. Fatsa MHP’ye Avukat Hayati Yılmaz aday oluyor. Hayati bey uzun yıllar ilçe yönetiminde görev almış bir siyasetçi. Başarılı olacağına inanıyorum. Açıkçası ilçe siyasetimiz gençleşiyor diyebiliriz.

CHP’de de değişim yakındır. Çünkü ilçe başkanı Doğan Çelebi 2015’de yapılacak olan milletvekili seçimlerinde milletvekili aday adayı olacak. Dolayısıyla Doğan beyden boşalan ilçe başkanlığı koltuğuna yeni arkadaşlar oturacak.

Fatsa bu açıdan yeni yüzlerle siyasetini sürdürecek.

Umarım Fatsa’da yenilenecek olan siyaset, ileriye dönük üst düzey hesaplar yapar ve ilçemizin siyasi temsilini Ankara merkezine taşır. Zaten yeni oluşacak yöneticilerin hedefinde Ankara olmalı. Bu görüşümüzü uzun zamandır bu köşeden duyurmaya çalışıyoruz. Ankara hedefi olmayan hiç bir ilçe başkanı başarılı olamaz diyoruz. Geçmişe baktığımızda bunun örneklerini görmekteyiz. Yaklaşık 15 yıldır hiç bir ilçe başkanı Ankara hedefi koyamadı ve başarılı olamadı. Yeni yönetimler ilçe başkanlarıyla beraber Ankara odaklı politika üretmeliler. Zaten yenilenecek olan yönetimler çalışmalarını 2019’a göre yapacaklar. 2019’da üç seçim birden yapılacak. Yerel, genel ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri...

 

Öğretmenler

24 Kasım günleri “Öğretmenler Günü” olarak kutlanır.

Bende bir öğretmen evladı olarak 24 Kasım’lar da övünür ve hüzünlenirim. Öğretmen evladı olarak övünür, öğretmen mesleğinin düştüğü durumlara üzülürüm. Aslında ülkemizde tüm meslek dallarında her geçen gün iyiye gitmesi gereken etkenler tam tersi istikamette ilerliyor. Meslek çalışanları geleceklerine güvenemiyor, özlük hakları her geçen gün ellerinden alınıyor, sendikal hakları kısıtlanıyor, bir umutla hazırlandıkları mesleklerine uzun yıllar beklemelerine rağmen hayal kırıklıkları içerisinde kalarak atanamıyorlar.

Yurdum insanının düştüğü olumsuz tablo tam da bu merkezde.

Biz istediğimiz kadar iyi niyetli yaklaşımlar ve iyi niyetli dileklerde bulunsak da maalesef gerçekleri gizleyemeyiz. Ülkemizde tüm meslek dallarında ciddi manada sıkıntılar yaşandığını inkar edemeyiz. Hiç bir meslek güven vermiyor. Yine de öğretmenler gününü tüm iyi niyet dileklerimizle kutluyoruz.

 

Fatih Sözen’e büyük görev düşüyor

AK Parti 8 Aralıkta kongre yapacak.

Mevcut başkan Fatih Sözen yeniden aday olmuyor. Fatih beyin 8 yıllık ilçe başkanlığı geçmişi var. Tecrübesi yüksek. Şimdi kendisinden her zamankinden daha fazla uzlaşmacı tavır bekleniyor. Çünkü Fatsa’nın kavgaya, dargınlığa, küskünlüğü tahammülü yok. Tek bir ihtiyacı var, o da hizmet...

Parti genel merkezi bir süre önce İnşaat Mühendisi Abdullah Uçar ismini Fatsa için ilçe başkan adayı olarak belirledi. Geçen süre içinde ikinci bir adayın çıkabileceği tartışmaları doğal olarak yapılmakta. Demokrasi bu, parti kriterlerini yerine getiren aday olabilir. Ünye ilçemizde de genel merkez adayının karşısına aday çıktı ve kongre tarihi ileri bir güne ertelendi.

Oysa genel merkez; Altınordu, Fatsa ve Ünye’de “Adayları biz belirlemeyeceğiz. Her ilçe demokratik nezaket ve parti tüzüğüne uygun bir olgunluk içinde kongrelerini yapacaktır” deseydi, çok daha zıtlaşmalar olmadan demokratik bir yarış olacaktı. Her neyse Altınordu kongresini yaptı. Şimdi Ünye ve Fatsa kongreleri yapılacak.

Fatsa kongresi için bu saatten sonra Fatih Sözen’e büyük görev düşüyor. Fatih Sözen ikinci bir listenin çıkma ihtimalini göz önünde bulundurarak, çevreyi ikna edecek tavırlar sergileyerek genel merkezin belirlediği aday etrafında ortak bir yönetim listesi oluşturup küskünlüklere ve kavgalara meydan vermemek adına 30 kişilik yönetim listesini oluşturabilir. Bir uzlaşma sağlayabilir. Hatta Fatih Sözen bu büyüklüğü, bu erdemi ve bu oluşumu sağlayabilirse, kendi siyasi geleceğini de sağlamlaştırmış olur. Milletvekili aday adaylık sürecinde kendi lehine pozitif destek sağlayabilir. Ancak kongrede uzlaşmaz tavırlar içinde olur, kongreyi sabote etmeye yönelir ve ikinci listenin çıkmasına ön ayak olursa, ileride kendi siyasi geleceğine kurşun atmış sayılır.

Fatih Sözen bu saatten sonra partide uyum sağlanması adına politikalar üretmelidir. Bir nevi abilik rölü üstlenmelidir. Bunu başarırsa siyasi geleceğine yatırım yapmış olur. Hem de geleceğe dönük Fatsa’ya hizmet etmiş olur...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde