04 Mayıs 2024

AK Parti Fatsa’da Abdullah Uçar etrafında yapılanacak

  • PDF

AK Parti Fatsa ilçe başkanlığı için aday belli oldu.

Geçen hafta Genel Merkeze 5 aday adayı davet edilmiş ve 5 aday adayı içinden Abdullah Uçar Fatsa ilçe başkanlığına genel merkez adayı olarak açıklanmıştı.

Bu vesileyle 8 Aralık Pazartesi günü yapılacak Fatsa kongresi için artık geri sayım başlamış oldu.

Abdullah Uçar halen partinin il yönetim kurulu üyesi. Uzun yıllardır partide aktif görevler üstlenmiş bir politikacı.

Abdullah beyin İhsan Şener’e yakın isimler arasında olduğu kamuoyunca biliniyor. Dolayısıyla genel merkezin bu tercihinde Sayın Şener’in ağırlığı olduğu tahminlerini yapmak olanaklı. Zaten İhsan Şener partisinin tanıtım ve medya başkan yardımcılığı görevini ve yine genel merkez tarafından verilmiş çeşitli aktif görevlerin başında bulunuyor.

Biz siyasetin başında olan yetkililerin üretimlerine bakarız. Bölgelerine yapacağı hizmetlere bakarız. İlçe başkanlığı görevi de bir yetki alanı kapsamında bulunmaktadır. İlçe başkanlığı görevinde bulunan arkadaşların ilçeleri için üretecekleri politikalar önemli. Biliyoruz ki; son üç yıldır Fatsa ilçe yönetimi ile milletvekilinin uzlaşmaz tavırlarından dolayı ilçemizde bir siyasi boşluk bulunmaktaydı. Umarım yeni oluşacak yönetim bu uzlaşmazlığa son verir. Zaten yeni yönetimden birinci öncelikli beklenti bu olmalı. Görüştüğümüz ve konuştuğumuz çevrelerde de bu gerekliliği vurgulamaktayız.

Aslında bu kongrede seçilecek yönetim belki de 2015 seçimlerinde yeniden seçilecek olan mevcut vekiller ile çalışacaklar. Bu tahmine en yakın olan mevcut vekil ise İhsan Şener olarak duruyor. Çünkü İhsan bey parti genel merkez bazında ciddi mevkilerde görev verilmiş bir vekil. Önemli görevlerin verildiği bir vekilin ikinci dönem seçilmesi öngörülmekte demek ki... Tabii siyaset bu, ne zaman hangi yönden vuracağı da belli olmaz.

Kongre süreçleri tüm partilerde parti içi demokratik mücadelelerin yapıldığı oluşumlardır. Tabii ki göreve talip olacak yönetimler bu yarışlarda mücadele edecektir, etmelidir. Ancak demokratik bu yarışlarda kırgınlıklar, küskünlükler, dargınlıklar olmamalı. Çünkü bir hizmet yarışıdır kongreler.

AK Partinin Fatsa kongresinde de uzlaşarak liste yapılandırılmalıdır. Dolayısıyla genel merkezin tercih ettiği Abdullah Uçar ismi etrafında bütünleşilmelidir.

Biz, siyasi partilerin neyi nasıl yapacağına müdahale edecek değiliz. Ancak memleket menfaati çerçevesinde görüşlerimizi ortaya koyarız. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde