04 Mayıs 2024

AK Parti Fatsa kongresi önemli

  • PDF

AK Partide ilçe kongreleri yapılmaya başladı.

İlk kongre Akkuş ilçemizde yapıldı. Sırasıyla diğer ilçelerde belirlenen takvime göre devam edecek. Bu gün Çamaş yarın Aybastı kongreleri yapılacak. Bu iki ilçemizde de tek liste ile seçim yapılacak.

Fatsa ilçemizde de kongre takvimi  kesin olmamakla birlikte 8 Aralık 2014 Pazartesi günü olarak belirlendi.

Biliyoruz ki Ordu ilinde AK Parti iki başlı bir fotoğraf veriyor.

Bu fotoğrafın bir tarafında Büyük Şehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ve ekibi, diğer tarafında da mevcut milletvekilleri ve ekibi beliriyor. Bu tabloyu inkar edemeyiz. Çünkü çekilen fotoğraf bu görüntüyü net bir şekilde ortaya koyuyor. Tabii ki siyaset böyle, her partide olduğu gibi AK Partide de parti içi gruplaşmalar olabilir.

Ancak bir ayrıntı olarak şunun altını çizelim. Sağ partilerde her ne kadar parti içinde zaman zaman iki grup oluşsa da; sonunda bu gruplaşma uzlaşmayla teke indirilir. Geçmişte bunun örneklerini çok gördük.

Akkuş kongresi yukarıda analizini yaptığım oluşumun somut fotoğrafını da ortaya koymakta. Enver Yılmaz’ın grubundan Ayhan Yılmaz ve Oktay Çanak, milletvekillerini temsilen Mustafa Hamarat kongrenin önünde fotoğraf verdiler. Sanırım bu tablo yarışı ortaya koymaya yetiyor.

Bizim dikkat çekeceğimiz merkez FATSA...

 Fatsa kongresinde yeni bir yönetimin seçileceği kesin. İlk bakışta ilçe başkanı Fatih Sözen yeni listede olmayacak.  Bu gün aday adayları genel merkezde mülakata tabi tutulacak. Ayrıntıları manşet haberimizde okuyacaksınız.

Yeni oluşumun hangi derecede uzlaşmacı olacağı, Fatsa’nın sorunlarına karşı ortaya koyacakları politika, yerel ve genel iktidarla uyumu, milletvekilleriyle çalışma anlayışı, barışık olabilme durumları, özellikle uyum, koordinasyon, uzlaşmacı tavırlarına ve politikalarına ihtiyaç olacak.

Fatsa’da bu saydıklarım çerçevesinde değişim olması bağlamında beklenti var.

Mevcut ilçe başkanı Fatih Sözen Milletvekili İhsan Şener ile 3 yıldır uzlaşma sağlayamadığı için Fatsa’nın geri kaldığını düşündürüyor bir çok çevrede.

Bu uzlaşmaz tavır belediye başkanı Hüseyin Anlayan’a da sirayet etmiş, şu anda borç batağında olan belediyemizin sorunlarını aşabilecek ve Ankara merkezli yeni çözüm politikaları oluşturabilecek girişimleri milletvekil ile birlikte paylaşmaması da tablonun diğer bir yüzü.

Kısaca belediye başkanı ve ilçe başkanının uzlaşmaz tavırları Fatsa’ya kaybettiren unsurların ana temelini oluşturmakta. Olacak iş mi; aynı partinin iki mensubu milletvekiline tavır koyacak ve bu tavıdan dolayı Fatsa hizmet temelinde kayıplara uğrayacak. Bu bir aymazlıktı...

Tabii ki bu tavırlar tek taraftan kaynaklı değil. Vekil İhsan Şener’in de bunda payı vardır. 2011 seçimleri öncesi aday adaylık sürecinden başlayan destek verdi, vermedi sürtüşmesi bu olumsuzlıuğun sür git devamını sağlamıştır.

Ben inanıyorum ki; 8 Aralık 2014 Fatsa kongresi tüm bu olumsuzlukları geride bırakacak ve yeni seçilecek yönetim titreyip kendine gelecektir. Fatsa’da uzlaşmayanları uzlaştıracaktır. Ne demektir belediye başkanın ve ilçe başkanının mevcut milletvekiliyle barışık olmaması. Sorarlar adama, “siz kimsiniz ki, kimin adına memleketin önünü tıkıyorsun” diye.

Aslında Fatsa’da AK Parti ilçe başkanlığı yapan bir siyasetçi ilk milletvekili seçimlerinde (2015’i kastetmiyorum) milletvekili adaylığı hedefi koymalıdır. Bunu Hüseyin Anlayan düşünebilirdi, o da treni kaçırdı. Ustalık dönemi hayallerine kapılarak, ustalık dönemi sürecinde küçülmüş bir belediye, devasa bir borç yükü, siyasi ve idari anlamda irade koyamama, sürekli çekingenlik, kamuoyundan kaçmak gibi durumları daha yedinci ayında baş göstermiş ve başarısız bir beş yıl geçireceğimizin sinyallerini vermektedir.

Umarım 8 Aralık Fatsa için bir milat olur, yeni seçilecek AK Parti yönetimi Fatsa’nın üzerindeki kara bulutları giderir...

Bu gün 5 aday adayının genel merkezdeki mülakatı sonunda aday belirlenmiş olacak. Bu bilgi kamuoyuna yansıyacak mı bilemem.

Haftaya aday üzerinde analiz yapmak üzere, saygılarımla...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde