04 Mayıs 2024

Kiralama yapılmamış

  • PDF

Fatsa kamuoyunun bildiği üzere ilçemizde yeni bir hastane binası inşaatı son hızıyla devam etmekte. Bu inşaatın devam etmesi için mevcut hastane binasının büyük bir bölümünün yıkılması lazımdı. Ve bu gerçekleşti. Dolayısıyla mevcut binanın yıkılması bazı hizmetlerin aksamasına sebep olacaktı. Kaldı ki  olası çeşitli olumsuzluklar kaçınılmaz bir olgu olarak beklenmekteydi. Yeni binanın yapılması için eskinin yıkılması da doğaldır. Çünkü yeni hastanenin yapımı eski hastanenin olduğu yere yapılacaktı. O halde hizmetlerin aksaması da kaçınılmazdır. Sağlık hizmeti tabii ki çok önemlidir. Önlenemez hayati durumlar ortaya çıkar ve bu hayatiyet hizmetin aksamasından kaynaklı olursa bu vebal sayılır. Ancak gördüğümüz kadarıyla Fatsa Devlet Hastanesinde tüm yıkımlara  rağmen hayati vakaların yaşanması olanaklı olmayacak. Amaliyathane, acil servis ve tüm poliklinikler mevcut alanda yine hizmet vermeye devam edecek. En başından beri Ftasa’ya yeni hastane binasının gerekli olduğunu, bu binanın yapımı sırasında hizmet alan hastaların ufak tefek şikayetlerinin olacağını yazmıştık. Fakat bölge insanımızın duyarlı olması için bir çok sebep olacağını, yeni hastane binası yapıldığında daha kaliteli hizmet alacağımızı, dolayısıyla uzun vadede bu şikayetlerimizin önemini yitireceğini beyan etmiştik.

Son bir haftadır hastane özelinde yeni tartışmalara hep birlikte tanık oluyoruz.

Bu tartışmalar sürerken Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova geçen hafta Fatsa’ya bir ziyaret yaptı.

Bu ziyaretin ana sebebi inşaatı devam eden Fatsa Devlet Hastanesinin son durumunu incelemek amaçlı idi. Hatta Ünye Devlet Hastanesinin yeni binasının geldiği aşamaların incelenmesi amaçlı idi.

Oysa bu ziyaret ana hedefinden saptırılarak, Fatsa’da özel bir hastane kuruluşunun Fatsa Devlet Hastanesi adına kiralandığı ve açılışının yapılacağı yönünde olmuştu. Bu doğru olmayan bilgiler bir nevi siyasi zemine oturtulmuş ve mevcut vekillere gol atma amaçlı parti içi bir çekişme haline dönüştürülmüştü. Ordu AK Parti içinde mevcut vekiller ve eski vekiller olmak üzere parti çalışmaları iki başlı olmuş ve bu yarıştan dolayı kamuoyu bu meselede yanlış bilgilendirilerek mesele adeta parti içinde iki tarafın yarışı haline dönüşmüştür. Parti içindeki bu çekişmeden dolayı da Fatsa kamuoyuna ciddi manada yanlış bilgiler aktarılmıştır.

Hatta Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Dr. Zafer Çukurova Fatsa’yı ziyaretinde yaptığı açıklamada şu ana kadar yapılan tüm açıklamaların yalan olduğunu, Fatsa Devlet Hastanesi adına hiç bir yerin kiralanmadığını, ancak hizmetin aksamaması için müsait bir bina bulunduğunda kiralama işlemi gerçekleşebileceğini, fakat Çınar Hastanesinin kiralanmasının asla söz konusu olmadığını beyan etmiştir.

Zira bu kiralama işinin kira sözleşmesinin açığa çıkmaması da manidardır. Kiralandı, sözleşme imzalandı diyenler bu sözleşmeyi belge olarak ortaya çıkarmaları gerekir. Haberin dayanağı olan ve  açılış kurdelesinin kesileceği iddiasının somutu kira sözleşmesi olmalıydı.

Gelinen noktada birinci ağızdan  söz konusu hastanenin yasal olarak kiralanmadığı veya kiralanamayacağı kurum başkanının beyanıyla da açığa çıkmıştır. Bu güne kadar yapılan açıklamaların tümü suya düşmüştür.  Oysa Fatsa kamuoyu bir süredir gerçek dışı yanlış bilgilerle  oyalanmış ve beklenti içine sürüklenmiştir. Artık parti içinde de bu yarış bu haliyle sonlandırılmıştır.

Aslında tek beklenti yeni hastane binasının ivedilikle yapımına bağlanmalıdır. Gerisi teferruattır.

Bu haliyle kiralama iddiası yalan çıktı... Kurdele kesimi ise bir başka bahara kaldı...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde