04 Mayıs 2024

İhsan Şener’in, Fatsa için liman ve çevre yolu ısrarı

  • PDF

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar yardımcısı, DSİ Genel Müdürü, Karayolları Genel Müdürü ve bu kurumların Samsun Bölge Müdürlüğü yetkilileri geçen hafta Fatsa’da liman ve çevre yolu ile ilgili bir dizi incelemelerde bulundu.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener’in girişimleri sonucu ilçemize gelen heyet, yine İhsan Şener’in ısrarlı çalışmaları ve bu çalışmaların Ulaştırma Bakanı tarafından olumlu karşılanması neticesinde bakanın talimatları doğrultusunda Fatsa’nın iki büyük projesinin altyapısını oluşturmak için çalışmalar yapacak.

Aslında bu çalışmalar iki gün sonra idrak edeceğimiz kurban bayramıyla birlikte ikinci bir bayramı da bu hizmetlerin programa alınması ile yaşayacak olmamızdır.

Gelen heyete Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz ve Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan limanın genişletilebilmesi için görüşlerini bildirdiler. Yerinde inceleme yapan heyet havadan da liman ve olası çevre yolu güzergahını takip ettiler.

Vekil İhsan Şener, bu iki yatırımın ciddi takipçisi. Beraberinde hastane inşaatının da hızla bitirilebilmesi için tüm çalışmaların yakından izleyicisi.

Hastane inşaatı başlamış ve geri dönüşü olmayan bir süreç yaşıyor. Ancak liman ve çevre yolu henüz proje aşamasında. Sayın vekilin öncelikli herdefi bu iki projeyi 2015 yılı yatırım programına aldırmak. Biliyor ve izliyoruz ki; İhsan Şener Fatsa’nın liman ve çevre yolu ihtiyacını ciddiye almış ve üst düzey boyutta performans gösteriyor. Tabii ki milletvekilleri yörelerine karşı sorumluluklarını yerine getirecek. Umarım İhsan Şener, hastane, liman ve çevre yolu yapımlarında hedefine ulaşır ve Fatsa’dan da beklediği siyasi desteği bulur.

Hastane, liman, çevre yolu yapımlarına öncülük eden siyasiler bu memlekette uzun süre anılırlar.

Görünüş itibariyle çalışmalar ısrarla sürdürülüyor.

Sonuç alınması neticesinde memlekette ihtiyaç duyulan hizmetler karşılık bulmuş olacak.

Biz; Sayın İhsan Şener’in bu çalışmalarına sonuna kadar destek oluruz. Çünkü biz siyasi ikbal beklentisi içinde değiliz. Hizmet yapanın destekçisi, yapmayanın eleştiricisi oluruz. Yeter ki; Fatsa’da hastane, liman ve çevre yolu projeleri hayata geçsin.

Bakanlık üst düzey yetkililerinin Fatsa’ya kadar gelip fizibilite çalışması yapması da bize umut veriyor, sayın İhsan Şener’in bu iş üzerinde çalıştığının da göstergesi oluyor.

 

Başhekim KARADAĞLIOĞLU

hızlı başladı

Geçen hafta Fatsa Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Nurdoğan KARADAĞLIOĞLU’nu ziyaret ettik.

Sayın Başhekim kısa süre önce bu göreve atandı. Yardımcısı Dr. Mehmet Ali SAĞLAM’da onbeş gün önce göreve başladı. Çalışma performansları başlangıç itibariyle çok hızlı. İki ünitenin taşınmasına derhal çözüm buldular.

Hastanemiz mevcut haliyle malumunuzdur.  

Yeni hastane binası inşaatı nedeniyle mevcut binaların büyük bir bölümü yıkılmış, hatta bu yıkım yeterli olmayıp bir kısım yerin daha yıkılması istenmiştir. Bu durumda hastane yönetimi yeni çözüm yolları arayıp, yıkımdan etkilenen üniteleri hastaların hizmet alabilmeleri için başka mekanlara taşımak zorunda kalmıştır.

Sayın Başhekimimiz, ziyaretimiz nedeniyle yeni üniteleri yerinde incelemek üzere bir dizi gezi düzenleyerek bizleri de beraberine alıp iki ünitenin taşınacağı mekanlarda bilgi vermiştir.

Diyaliz ünitesi ve diş ünitesini yeni yerlerine taşıyan başhekimlik,  bu mekanları hızla dizayn edip hastaların mağdur olmamaları adına hizmetlerin devam etmesini sağlamaktalar.

Diyaliz ünitesi, Mustafa Kemal Paşa Mahallesinde Sami Yücel İlkokulu civarı, Hz. Hamza Camii inşaatı karşısında hizmet verecek.

Diş Ünitesi ise Akıltepesi mevkiindeki 1 nolu sağlık ocağının üst katında hizmet verecek.

Sayın Başhekimimiz, bu ünitelerin taşınacağı alanlardaki yapılanmaları her an inceleyip, işin yakın takibini yapıyor. Çünkü yeni inşaatın devam edebilmesi için yıkımı yapılacak binadaki üniteleri acilen taşımak zorunda olduğunun sorumluluğunu yerine gitiriyor. Yardımcısı ile mesai harcıyor. Anlaşılıyor ki; sayın başhekim Nurdoğan KARADAĞLIOĞLU ve yardımcısı Dr. Mehmet Ali SAĞLAM siyasi desteği de arkasına almış.

AK Parti Ordu Milletvekili İhsan Şener, tüm çalışmaları yakın takibe almış ve başhekime destek veriyor. Bu ortaklaşa çalışma da yöneticilere “güven” veriyor. Siyasi ve idari birliktelik sorunların çözülmesine de önemli derecede ivme kazandırıyor.

Başhekimimizi ve yardımcısını azimli gördük. Başarılı çalışmalar yaptıkları sürece Fatsalıların desteği her an sürecektir.

Savaşsız bir bayram olsun

Her işimiz bayram tadında olur umarım...

Çünkü bayram sevinci yerküre üzerinde yaşayan tüm müslüman bireylerin ortak sevinci, ortak mutluluğudur. Manevi bağlarımızın ve duygularımızın ortak paydasıdır.

Aslında kan revan içinde olan bir coğrafyanın içinde yaşıyor olsak da din kardeşlerimize yardım elini uzatan devletimiz, barışı sağlayacak oluşumları ve diyalogları başarabilimş değildir.

Dünyanın gözü önünde yaşanan katliamlar bayram seyran demeden kan dondurucu boyutlarıyla sürmekte, din kardeşlerimiz birbirlerini boğazlamaya devam etmektedir.

Oysa kutsal dinimiz ve bayramlarımız barış ve kardeşliği emreder...

Bu bilinci yaşayacak bir müslüman topluluğun oluşması dileklerimizle, savaşsız bir bayram dileklerimizi sunuyoruz.

Savaşsız bayramlar diliyoruz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde