04 Mayıs 2024

Üzüntü veya sevinç 77 milyonundur

  • PDF

49 rehinenin kurtarılması millet olarak hepimizi sevindirdi kuşkusuz.

Hiç bir yurttaşımızın burnunun kanamaması, saçlarının bir teline zarar gelmemesi zaten toplumsal beklenti.

Bu beklenti 101 gün sonra gerçekleşmiş olsa bile.

Büyük devlet olmak her ne şartta olursa olsun, hangi millete ait olursa olsun mazlum insanların yanında olmakla ölçülür. Eğer dünyanın her hangi bir yerinde mazlum ve masum bir millet varsa onun imdadına koşmak, ona yardım etmek Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet politikasıdır.  Bu bir övünç kaynağı olmamalıdır. 

Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta barış, dünyada barış” sözü bu bağlamda ne kadar önem taşıyor, bilmeliyiz. Bu sözün önemini kavrayabilmek gerekir.

Ancak etrafımız ateş topu. Bu olumsuz gidişata dur diyecek politikalar ortaya koyabilirsek amacımıza ulaşmış oluruz.

Büyük devlet olmak sözle olmuyor.

Etkin olmakla, sözü geçmekle, barışı sağlayabilmekle, kardeşçe yaşamakla, hedeflere ulaşabilmekle... oluyor.

Rehinelerimizin alındığı gün yapılan görsel şov, gövde gösterisi hiç yakışık almadı. Doğrusu, yapılan karşılama bir siyasi şova dönüştürülerek mesele milli olmaktan çıkarıldı. Hatta 101 gündür bu mesele üzerinde  olumsuz görüş bildirenler hain ilan edildi. Fikir beyan edenler darbeci ilan edildi. Bu ne tahammülsüzlüktür. Bu ülke adına yapılan başarılı etkinlikler iktidarı ve muhalefeti ile birlikte başarıdır. Birlikte gurur kaynağıdır. Toplumun tamamı adına başarıdır. Hatta sorumlulukları yerine getirmektir. Bu bir üstün başarı değildir. Görev ve sorumluluktur. Bütün üzüntü veya sevinç 77 milyonundur.

Aslında bu milli meselenin siyasi şova dönüştürülmesi yanlıştır.

Ahmet Cambaz altyapıyı güçlendirmeli

Fatsa Belediyespor yeni yönetimine kavuşuyor.

Avukat Ahmet Cambaz ve oluşturduğu ekip takımın yeni yöneticileri olacak. Resmi olarak görev almış olmasalarda 27 Eylülde yapılacak olağan kongrede resmen görevi devralacaklar.

Spor bir gönül işi.

Aynı zamanda temsil.

Genelde  temsil futbolla oluyor. Her yerleşim yerinde sportif faliyetlerin başında futbol geliyor. Futbol takımlarına rağbet daha fazla.

Bölgesel Amatör Ligde oynayan Fatsa Belediyespor 3-4 yıldır 3. Lig hedefi koymuş ve bu hedefe ulaşamamıştı. Bu sezonda da sanırım 3. Lig hedefi olmayacak. Çünkü yeni yönetim altyapıya ağırlık verecek.

Biliyoruz ki; amatör ligde de olunsa futbol takımı oluşturmak için ciddi paralar gerekiyor.

Ahmet Canbaz ve ekibi parasal karşılığın riskine girerek yönetime talip oluyorlar. Bir sezonun parasal karşılığı asgari 400 bin lira civarında.

Destek olmak lazım... Sayın Cambaz ve ekibi başarılı olacak. En azından bu yıl ligde kalarak altyapıdan eleman yetiştirip, gelecek sezona bir üst lig hesabı yapacak olmaları umut verici.

Hedef altyapının güçlenmesi olmalı.

Tüm kadroya başarılar dileriz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde