04 Mayıs 2024

AK Parti Kongreleri Ve Mustafa Hamarat Ziyareti

  • PDF

AK Parti ilçe kongrelerini yapacak.

Devamında da il kongresini.

Siyasetin tabanında ilçe teşkilatları ve devamında da il teşkilatları vardır. Bu teşkilatlar siyasi partilerin neferleri olarak çalışırlar. Yasa gereği belli aralıklarla teşkilat seçimleri yapılmak zorundadır.

 

Bu gereklilikten dolayı AK Partide de önümüzdeki aylarda mevcut taşkilatlar yenilenecek, varsa görev almak isteyen yeni isimler er meydanına çıkacak.

30 Mart ve 10 Ağustos seçimlerini geride bırakan partiler 2015 yılının Haziran ayında da milletvekili seçimlerine iştirak edecekler.

Artık ilgili partilerin milletvekilleri ve yerel yöneticileri bu kongrelerde teşkilatlar üzerinde etkili olabilmek için adeta yarış halinde olacaklar. AK Parti için bu yarış bu günden başlamış sayılır.

Geçen gün AK Parti Milletvekili Mustafa Hamarat ile görüştük. Gazetemizi ziyarat etmiş ve uzun uzun konuşma fırsatı bulmuştuk. Bizim için önemli olan tabii ki memlekete yapılacak olan hizmetlerdi. Sayın vakil Fatsa’nın kesinlikle çevre yolu, hastane inşaatı, limanın genişlemesi, Organize Sanayi bölgesinin genişletilmesi gibi temel hizmetlerin ciddi manada takip edildiğini vurguladı. “Bu hizmetler Fatsa’nın ihtiyaç duyduğu temel hizmetlerdir” dedi. Vekilin bu beyanı umutlarımızı tazeledi. Çünkü bahse konu projeler Fatsa’nın olmazsa olmazlarıdır.

Dolayısıyla bu unsurların takibinin ilgili bakanlıklar nezdinde yapılması her vekilin görevi olmalı.

Sayın Hamarat, genel bütçeden yapılması gereken işleri milletvekilleri, yerel bütçeden yapılması gereken işleri de belediye başkanlarının takip etmeleri gerekir diyor.

Büyükşehir yapılanması sorumuza, “... Başlangıçta bilinmedik ve beklenmedik sorunlar yaşanabilir. Ancak uzun vadede büyük kazanımlar sağlayacaktır. İlçe belediyelerin gelirler düşmüştür. Fakat büyük şehirin gelirleri artmıştır. Bu artan gelirlerden büyük şehir başkanımız ilçe nüfus oranlarına göre hizmetleri adil bir şekilde dağıtacaktır. Şimdilik bir geçiş süreci yaşayacağız. İlçelerdeki borç sıkıntıları büyük şehir belediye başkanımızın desteğiyle hafiflettirilecektir. Hemşerilerimiz rahat olsunlar...” diyor.

AK Parti kongreleri sorumuza; “Biz parti teşkilatlarıyla her zaman uyumlu çalışmaktayız. Oluşacak teşkilatlarımızla da uyumlu çalışacağız. Uyum sağlamayanlarla yollarımızı ayırırız. Bu böyle bilinmeli. Hatta herkes kendi görev alanındaki yetkilerinin dışına çıkmamalıdır. Milletvekili kendi alanında, yerel yöneticiler kendi alanında, parti teşkilatlarıda kendi sorumluluk alanlarında kalmalıdır. Kimse sorumluluk karmaşası yaşamamalıdır.”

2015 seçimleri ve milletvekili adaylıklar dediğimizde; Hamarat; “Herkes yerini ve görevini bilmek zorunda, partimizde kimse diğerinin siyasi kaderini belirleyemez. Tek belirleyici genel merkez ve yetkili kurullarımızdır. AK Parti halka hizmet için var. O halde bu görevler bir hizmet yarışıdır...” cevabını verdi.

Mustafa Hamarat’la yaptığımız söyleşi haberimizde geniş şekilde yer aldı.

 

Hep süslü nutuklarla başlar

Yeni bir eğitim dönemi daha başladı.

Türkiye’de her eğitim dönemleri başlangıçlarında süslü cümlelerle nutuklar atılır, eğitimin her alanında hiç bir sorunu yokmuş gibi konuşmalar yapılır.

Bu yıl da geçen yıllardan farklı bir başlangıç olmadı. Aynı nutuklar, aynı süslü cümleler, aynı hedefler çerçevesinde eğitim başladı.

 Oysa geçen yıllara oranla yeni bir gelişme olmadığı apaçık ortadadır.

Sınıf mevcutlarında bir azalma olmamıştır, fiziki yapılarda bir yenilenme-bir büyüme-sınıf gürünümlerinde bir değişiklik olmamıştır.

Kesinlikle eski sorunların üzerine yeni sorunlar eklenerek eğitim devam edecektir.

Geçen gün eğitimci bir yakınımla konuşurken, “Sadece benim okuluma yeni kayıt olarak geçen yıla oranla 59 öğrenci artış olmuştur.” dedi.

Fatsa’da ilk okul olarak 15 okul olsa, her okulda yeni kayıtlarda geçen yıla oranla 50 artış olsa, toplamda 750 yeni öğrenci Fatsa’daki mevcut okullardan eğitim almak zorunda kalıyor.

Bu demektir ki, Fatsa’da her yıl  bu artışa oranla yeni bir okul binası yapılmalı.

Bu artan öğrenci sayısına oranla yeni tesisler yapılıyor mu?

Hayır.

Ne oluyor peki?

Derslikler 25 kişi olması gerekirken 45-50 kişi oluyor. Sınıflar tıkış tıkış oluyor. Buna mukabil başarı oranları da düşüyor.

Bu durumda göç alan bir merkez olan Fatsa’ya her yıl yeni bir okul binası yapılması gerekiyor.

Yeni eğitim yılı başlangıcında kimse bu olumsuzluğu dile getirdi mi? Duyan Varsa bize haber versin.

Bu yılki eğitim başlangıcında da farklı bir gelişme olmayacak. Mevcudu yüksek sınıflar her yıl olduğu gibi bu yıl da sorun olacak. Dolayısıyla süslü nutuklardan önce sınıfların standardına uygun yapılar yapılmalıdır.

Sınıfların teknik donanımı ayrıca tartışılması gereken bir durumdur.

Daha açıkçası eğitim alanında yeni ve gerçekci politikalar üretilmelidir.

Bütün eksiği ve beklentileriyle hayırlı bir eğitim dönemi diliyoruz...

 

CHP’deki değişim iktidar getirecek mi?

Kim istemez ki oy verdiği partinin demokratik yollardan iktidara gelmesini.

CHP’li ve MHP’li seçmenlerde de bu beklenti doğal olarak mevcuttur.

AK Parti 12 yıldır iktidar yaşıyor. Her seçimde de oylarını arttırarak iktidara geliyor. AK Parti seçmeni iktidar beklentisinin hem manevi hem de maddi karşılığını fazlasıyla alıyor.

Siyaset uzun vadeli bir iş. Fakat bu uzun vade muhalefet için uzun yıllar alırsa kendi seçmen tabanında da bir bıkkınlık meydana getiriyor. Bu bıkkınlık politika üretememekten kaynaklı olduğunda artık seçmen yeni arayışlara yöneliyor.

Çoğu zaman günün şartlarına göre değişim ve dönüşüm sergileyemeyen, ülkenin beklentilerine güre proje ortaya koyamayan, inandırıcı söylemler üretemeyen partilerin seçmen artışı  göstermemesi o partileri yeni politikaların kapısını açmaya zorluyor.

Tıpkı CHP’de olduğu gibi.

CHP iktidar olmak, ülkeye hizmet etmek istiyor. Bu istek tek başına cumhuriyeti, laikliği korumak üzerine oluşturulan politikalarla olmadı, olmuyor. Toplumun beklentilerine ve sorunlarına da kulak veren sosyal, kültürel, ekonomik, etnik, bölgesel, işçi, emekçi, yoksulun ihtiyaçlarına, işsizliğin çözüme kavuturulacağı politikalar üreterek, gençlere umut vererek yeni açılımlar yapılarak iktidara yürüdüğü algısı yaratılarak parti proğramı hazırlamalıdır.

CHP’de bu yönde değişim-dönüşüm politikalarını kurultay sonrasında görmek mümkün.

CHP, 2015 Haziran seçimlerinde bu değişim ve dönüşümün meyvelerini alabilmek için politika üretecek. Yeni politikaların karşılık bulup bulmayacağı da bu seçimlerde ortaya çıkacak. Ancak bu değişim ve dönüşüm genel merkezle sınırlı kalmayıp, tüm teşkilatlara da yansıtılarak sürdürülmelidir. Esas itibariyle politika teşkilat bütünlüğü ile başarıya ulaşıyor. Dolayısıyla değişim inancı teşkilatlarda da oluşmalıdır. Teşkilatlar içinde değişime uygun algılar yaratılabilirse ve bu algı seçmene yansırsa CHP başarı elde edebilecektir.

Zaten CHP, kritik eşik olan yüzde 30 bandının üzerine çıkamadığı sürece iktidar hayalini gerçekleştiremeyecektir. CHP için en kritik oran yüzde 30’un üzeridir. Politikalar 30’un üzerine çıkmak için üretilmelidir. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde