04 Mayıs 2024

12 yıldır Bakansız Kalmadık

  • PDF

AK Parti kurultayı, cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni, değişen bakanlıklardaki devir teslim törenleri geçen haftaya damgasını vuran gelişmeler oldu.

Bu süreçte kitle iletişim araçlarının ne kadar önemli bir ulaşım aracı olduğunu gördük. Artık siyaset teknolojiyi kullanıyor, geniş alanlara bu unsurları kullanarak ulaşmayı deniyor. Bu vesileyle geniş kitleler üzerinde etki kurmak için kendi politik algılarını bu yolla geçirmeye çalışıyor.

AK Partinin bu araçları en başından beri son derece etkin kullandığını biliyoruz. Son kurultayda ve devir teslim törenlerinde tüm medyanın canlı yayınlarında an be an tüm yaşananları izlemiş olduk. İşte AK Partinin toplum üzerinde algı oluşturma politikalarında da kitle iletişim araçları ve medyayı nasıl kullandığını gördük. Bir politik algı yaratılıyor, bu algı medya üzerinden toplumun ana damarlarına böyle pompalanıyor.

*             *             *

Yeni kabinede ilimizi ilgilendiren bir gelişme oldu.

Numan Kurtulmuş Başbakan Yardımcılığı görevine getirildi.

10 Ağustos sonrası Sayın Kurtulmuş’un bakan olacağı siyaset kulislerinde ciddi manada dillendirilmişti. Beklenen oldu.

Siyaset iktidar olmak için yapılmakta. Hatta iktidar olduğunuzda hükümette yer alacak olan bakanlıklar arasında ilinizin milletvekili veya dışarıdan atanmış bakanıyla güçlenmekte.

Ordu’nun AK Parti dönemlerinde hep bakanı oldu. Bu siyasi oluşum kabul etmeliyiz ki; ilimizin eksikliklerinin giderilmesinde önemli rol oynadı. Sayın Kurtulmuş’un bakanlığı sürecinde de ihtiyaç duyulan hizmetler hiç kuşkusuz ivedilik kazanacaktır. Yapımı devam eden Ordu havaalanı ve Ordu çevre yolu yine Numan Kurtulmuş’un bakanlık döneminde hız kazanacaktır. Başlamış işlerin yanısıra yeni projeler hazırlanacaktır.

Fatsa’yı yakından ilgilendiren çevre yolu, organize sanayi bölgesinin büyümesi, yeni hastane binasının yapımındaki pürüzlerin giderilmesi, limanın büyütülmesi gibi hizmetler, yerel yönetimlerin güçlendirilmesi gibi oluşumlar ciddiyet kazanacaktır.

Biz “hep birlikte Ordu” olarak bakanımızdan somut hizmetler bekliyoruz.

Diyebilirsiniz ki; ne istiyorsunuz?

 Başta başlamış büyük projelerin devamına hız kazandırılması, yukarıda sıraladığımız yeni projelerin yatırım proğramına alınması.

Fatsa olarak çevre yolu, limanın büyütülmesi, OSB’nin genişletilmesi.

Sayın Numan Kurtulmuş’u tebrik ediyor, yeni görevinde başarılar diliyoruz...

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde