18 Mayıs 2024

Hastane ve çevre yolu

  • PDF

Fatsa’nın iki önemli önceliğine dikkat çekmek istiyorum.

Birincisi: yeni hastane inşaatı...

Yeni hastane binası inşaatı şu an itibariyle Fatsa’nın en öncelikli yapılması gereken işlerinden birisidir. Çünkü yeni hastane binası mevcut hastane binasının yerine yapılacağı için mevcut binanın şu an itibariyle bir kısmı yıkılmış ve hizmetler aksama durumuna gelmese de tamamı yıkıldığında mevcudumuz bir veya bir buçuk yıl sağlık hizmeti veremez duruma gelecektir. Yıkımdan kaynaklanan aksamaları gidermek için çeşitli bina kiralama alternatifleri gündeme gelmiş olsa da halen bu konuda somutlaşmış bir yer bulma sağlanamamıştır. Yer bulunmuş olsa da Fatsa bir süreliğine sağlık hizmetlerinden yararlanmak için küçük çaplı sıkıntılar çekecektir. Bu sıkıntılardan dolayı kimsenin şikayetçi olacağı kanısında değiliz. Bu toplum bir büyük hizmet yapılırken çeşitli sıkıntılara katlanmayı bilmektedir. Dolayısıyla yeni hastane binası yapıldığında hepimiz iyi ki yapılmış diyeceğiz.

Yeni hastane binasının teknik özelliklerini burada yazmaya kalkışsak biliyorum ki bu sayfa özellikleri yazmaya yetmez. Mevcut hastanemizin durumunu göz önüne getirdiğimizde, burada nasıl hizmet veriliyormuş diyeceğiz.

Günümüz koşullarında ve şartlarında hizmetin en iyisinden faydalanmak bireyler olarak hepimizin doğal hakkıdır. O halde sağlık hizmetleri alanında da en iyi imkan ve en iyi şartların hizmet olarak verildiği fiziki yapılanmalardan da faydalanmak hakkımızdır. Bununla birlikte teknik hizmetlerde hakkımızdır. Hatta tıbbi alanda da en iyi araç - gereç, en iyi doktor ve personelden yararlanmamız da zorunluluk olmaktadır.

Başlamış bir yatırımın durma şansı yok. Ancak hızla ilerleme şansı vardır.

AK Parti Ordu Milletvekili Sayın İhsan Şener, “bölgenin de sorumlusu olarak” bu inşaatın gidişatını 7/24 takip etmesi gerekir. Hatta kendi sülietinin inşaat alanında olduğunu hissettirmelidir. Yeni hastane 7 ilçenin sağlık hizmeti aldığı tek hastane olacaktır. Daha açıkçası, bu hastane fiziki olarak tamamlandığında 7 değil 17 ilçeye bile yetecek donanım ve kapasiteye ulaştırılabilecek yapıya kavuşturulabilecektir. Yeter ki İhsan Şener, yukarıda da belirttğimiz gibi inşaatın ivedilikle bitirilmesi için müteahhit firmaya gerekli ödenekleri çıkartabilsin. 7/24 burayı takibine alabilsın.

İkincisi : çevre yolu...

Fatsa, büyüyen ve gelişen bir yerleşim alanı olarak “Karadeniz sahil yolu” üzerinde olan şehir trafiği artık çekilmez hale gelmiştir. Can ve mal kayıplı kazalar her geçen gün artış göstererek yeni alternatiflerin yapılandırılması kaçınılmaz olmaktadır.

Şehir merkezleri artık yoğun trafik hareketini kaldıramaz oluyor ve çevre yolu seçenekleri gündeme geliyor. Fatsa da bu seçeneğin yapılması ile karşı karşıya gelmiş bir büyük ilçe olmuştur.

Fatsa çevre yolu proje hazırlık süreci içindedir. Gün itibariyle hummalı bir çalışma sergilenmektedir.

Ben yine Fatsa’nın bu ikinci önceliğinin de Sayın vekil İhsan Şener tarafından takip edildiğini biliyorum... Fakat bu takip rutin seyrine bırakılırsa aksamalar söz konusu olabilir düşüncesindeyim. Burada da İhsan beyin 7/24 bu hizmetin proğrama alınması için uğraş vereceğini umuyorum.

Hastane inşaatımızın hedeflenen zamandan önce bitirilmesi, çevre yolu projemizin 2015 yılı yatırım proğramına alınması Sayın İhsan Şener’in çalışma performansına bağlıdır. Kaldı ki; sayın vekilimiz bu iki hedefe ulaşacak siyasi gücü elinde bulundurmaktadır.

2015 yılının “İhsan Şener yılı” olmaması için hiç bir sebep yoktur. Bu iki hizmete öncülük yapacak olan İhsan Şener ismi Fatsa’da ölümsüzleşecektir. Nasıl ki her siyasetçi yaptıkları veya yapamadıkları ile anılıyorsa, Fatsa için önemli olan bu iki iş başarıldığında (hastane, çevre yolu) İhsan Şener’de yaptığı güzel hizmetlerle anılacaktır.

 

Davutoğlu aynı desteği alabilacak mi?

Bu gün AK Parti için yeni bir adımın başlangıcı olacak.

14 Ağustos 2001’de başlayan yolculuk, 27 Ağustos 2014 itibariyle bir makas değişikliği ile ikinci etap başlayacak.

AK Partide bir dönem kapanıyor. Milli Görüş siyasetiyle başlayan süreç bu gün yerini Ahmet Davutoğlu, Hakan Fidan ve Efkan Ala troykasının dümen suyuna giriyor. Tabii ki Tayyip Erdoğan liderliğinde.

Parti içinde uzun süredir “Yeni Türkiye” diyen yeni genç grup, 27 Ağustos (bu gün) itibariyle Davutoğlu’nun genel başkanlığıyla bu sloganı somutlaştırmış oluyorlar.

Ülkemizin ve bölgemizin yeni siyasal konjonktürüne göre tavır belirleyecek olan yeni yapılanma, yine Erdoğan’ın liderliğinde 2023 hedefine yürüyecek. Ana hedefin başkanlık sistemi olduğunu belirten ekip, 2015 seçimlerinde ilk sınavlarını verecekler.

Aslında 2015 seçimleri yeni kadronun hedeflerini gerçekleştirebilmeleri için milat olacak. Anayasa değişikliği yapabilecek meclis çoğunluğunu elde edebildiklerinde hedefledikleri başkanlık sistemini oluşturabilecekler. Ya bu hedefe ulaşacak çoğunluk sağlanamazsa? O zaman mevcut sistem içirisinde hizmet devam ettirilecek.

Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti ile Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkanlığındaki AK Parti seçimlerde aynı desteği alır mı, bilemem. Ancak yeni kadronun çok çalışması gerektiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Çünkü Sayın Erdoğan’a verilen destek Davutoğlu için geçerli olmayacaktır.

Bu gün dahil yoğun bir üç gün yaşayacağız.

AK Parti kurultayı,  cumhurbaşkanlığı devir teslim töreni, Cuma gün ise yeni başbakana hükümeti kurma görevi...

Bu üç günde yeni yol arkadaşlıkları ve yeni yol ayrılıkları olacak. Bütün gelişmeler AK Partiye ve ülkemize hayırlı olur umarım.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde