03 Mayıs 2024

OSKİ – “ÖDENEK YOK” KOLAYLIĞI - VALİ SEDDAR YAVUZ ZİYARETİ

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediyesinin en geniş kapsamlı yatırımcı kurumu “OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ” Fatsa’ya geldi. Bu kurum artık çalışmalarını Fatsa’da sürdürecek. 
İtfaiye Müdürlüğü de Ünye’den hizmet verecek. 
Ordu Büyükşehir Belediyesi maden ki Altınordu ilçesinden ibaret değil, çeşitli müdürlüklerin de ilçe-lerde istihdam edilmesi abesle iştigal değildir.
Bu kararların altına imza atmak da cesaret işidir. 
Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler merkez ilçeden gelecek olası tüm tepkileri göze alarak bu kararların altına imza atmıştır. Kendilerine teşekkür etmek gerekir. 
OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya getirileceği yerel seçim öncesinden verilen vaatler arasındaydı. Çok seslendirilmese de Hilmi Güler ile Etem Kibar seçim propagandaları sürecinde üstü kapalı bir şekilde bunu zaten dillendiriyorlardı. Bizde bunu biliyorduk.
OSKİ Fatsa’ya ne kazandırır?
Bu sorunun tek bir cevabı olmaz. 
Farklı açılardan değişik cevaplar verilebilir. 
Örneğin; OSKİ’nin kiraladığı yer başlangıç itibariyle tartışma konusu yapılıyor. Sanki turistik bir kurummuş gibi sahile nazır bir bina kiralandığı için eleştiriliyor. Olabilir. Farklı fikirler ortaya atılabilir. 
Oysa OSKİ’nin kiraladığı yeri eleştirmektense yapacağı hizmeti, Fatsa’ya kazandıracağı kurumsal olguları, geleceğe dönük Fatsa’nın vizyonunu nasıl etkileyeceğini değerlendirmek daha doğru olur kanısındayım. 
Dolayısıyla büyükşehir belediyesinin ciddi kurumlarının başında olan bir genel müdürlüğün Fatsa’da faaliyet göstermesi yatırım merkezinin Fatsa’da olmasına vesile olacaktır. Fatsa merkez pozisyonunda olacaktır. Hatta Fatsa’nın OSKİ’den beklenen hizmetlerine daha yakından ulaşılmasını sağlayacaktır. OSKİ ile işi olan tüm belediyeler, muhtarlar Fatsa’ya gelerek işlerine çözüm arayacaklardır. Bu da Fatsa’ya hareketli bir nüfusun eklemlenmesine sebep olacaktır. 
Netice itibariyle Hilmi Güler ve Etem Kibar’a teşekkür ediyoruz. 
* * *
“ÖDENEK YOK” KOLAYLIĞI
 
Bu dönemde siyaseten görevde olanların bir gerekçeleri var.
“ÖDENEK YOK”
Hem genel bütçeden gelecek hizmetlerin hem de yerelden yapılması gereken hizmetlerin önü “ÖDENEK YOK” gerekçesiyle kesiliyor. 
Oh ne ala.
“ÖDENEK YOK” deyip sıyırıyorlar. 
Yıllardır “FATSA ÇEVRE YOLU” deyip duru-yoruz. 
Muhtemelen bunu da “ÖDENEK YOK” gerekçesiyle geçiştirecekler. 
Fatsa Güneş Gazetesi sahibi ve başyazarı Feridun Altuntaş aylardır çevre yolunu yazıp duruyor. Bizde zaman zaman bıkmadan-usanmadan yazılarımızda bu eksikliği dile getiriyoruz. 
Bir arpa boyu kadar yol alındığı söylenemez. 
AK Parti milletvekilleri basın toplantıları yaparak süslü cümlelerle çevre yolunun tüm çalışmalarına başlandı, başlanacak diye nutuklar atıyorlardı. 
Ne yazık ki; başlamadı.
Demek ki ekonomik kriz devlet bütçesini de et-kiledi. Kaynaklar yatırımlara yetmez oldu. 
Yerel yönetimlerde de aynı olumsuzluk söz konusu. Gelecek dönemlere bi dünya borç bırakılmış. Yolsuzluk kokuları her geçen gün artıyor. Geçen yıl yaptırılan aynı iş, bu yıl yarı fiyatına yaptırılıyor. Bu denli açıktan yapılan soygunun geldiği noktada eli kolu bağlı, borç batağı içinde iş çevirmeye çalışan yerel yönetimler bıraktı ülkemize. 
Yazıklar olsun ülke kaynaklarını soyan, sömüren, hortumlayan zihniyetlere. 
O halde kolay siyaset yapmak için “ÖDENEK YOK” demeye devam.
* * *
VALİ SEDDAR YAVUZ ZİYARETİ
Geçen hafta Ordu Valisi Seddar Yavuz’u ziyaret ettik.
Ziyaret, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Cemiyeti adına yapıldı.
Başta yönetim kurulu başkanımız Erdoğan Erişen olmak üzere yeni yöneticiler yer aldı ziyarette. Ben de yeni yönetimde görev almam nedeniyle ziyarette hazır bulundum.
Ziyaret bir saatten fazla sürdü. Valimiz genel olarak kendisini anlattı. Sorular soruldu, cevaplar alındı. 
Son soruyu ben sordum. 
“Fatsa OSB’deki kamulaştırmalar yapıldı mı? Süreç nasıl işliyor?” dedim.
Valimiz verdiği cevapta; “Fatsa OSB her geçen gün büyüyor. Geçen hafta İstanbul’da bir iş adamımızla görüştük. 800 kişi çalıştırabilecek bir fabrika kuracak. Yeni kurulacak fabrikalar için mevcut alanın bitişiğindeki arazilerin kamulaştırmalarını yapıyoruz. Bu da bize yeni fabrika alanları kazandırıyor. Bin dönümlük alanın tamamının kamulaştırılmasını beklememiş oluyoruz. Fatsa’da böyle bir yöntem uyguluyoruz. Mevcut alanın sağında, solunda, bitişiğinde olan arazilerin kamulaştırmalarını öncelikle yaparak yeni yatırımcılara alan açıyoruz” dedi.
Valimizin bu kararı Fatsa adına olumlu bir gelişme. 
Uygulanan yöntem doğru yöntemdir.  
Valimiz zaten yatırımlara çok hassas bakıyor. Yeter ki yatırımcı gelsin istiyor. Ordu’nun kalkınmasında OSB’lerin daha fazla büyümesinden yana. Ordu, Fatsa ve Ünye    OSB’leri Ordu’nun can damarları, lokomotifi olacaktır, diyor. Bunun yanında turizm, teknoloji ve tarım-hayvancılık olmalıdır açıklamasında bulunuyor. 
Ordu ili şu dört temel kalkınma olgusu üzerinden yürümeli, diyor.
“SANAYİ, TURİZM, TEKNOLOJİ, TARIM VE HAYVANCILIK.”
Devamında önemli bir çağrıda bulunuyor: “Tek hedef Ordu’yu tüm ilçeleriyle birlikte kalkındırmaktır. Tüm kurum ve kuruluşlar bu hedefe odaklanmalıdır” diyor. 
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde