04 Mayıs 2024

BÜYÜKŞEHİRDEN BEKLENTİ YÜKSEK

  • PDF
Belediyemizin durumu ortada.
Açıkçası borçlu bir belediyeyiz. Kısa vadede bu borçların bitirilmesi olası değil.
Borçlu bir belediyemiz var diye de hiçbir hizmet yapılmayacak anlamı çıkmamalı. Parasız yapılması gereken işlerde var. Bununla beraber paralı yapılması gereken işlerde…
Fatsa Belediyesi 120 bin nüfusa hizmet üretmesi gereken bir belediye. Cadde ve sokaklarıyla, park ve bahçeleriyle, çevre düzenleri ve gezinti alanlarıyla görselliği olan, sahilinde yapılması gereken işleriyle bir sahil kenti… 
Bu alanlarda iş yapmak için yüklü paralara ihtiyaç yoktur sanırım. Başkan Sayın Etem Kibar’da bunun farkında. Kendisine bir süre verildiğini biliyor. Ancak bu sürenin uzun vadeli olduğunu sanmamalı. Büyük bir ilçenin bütün yükü omuzlarındadır. Borç bahane edilerek zaman doldurulmamalıdır. 
Etem Kibar tüm bunların farkında. Kısa aralıklarla sohbet ediyoruz. Bu sohbetlerimizden çıkardığım sonuçlar; ciddi planlamalar yaptığı yönünde. 
Hatta büyükşehir belediyesinin desteğini çok önemsiyor. Büyük yatırımların büyükşehirden geleceğine dair çalışmalar yapıyor. Bunların başında da su projesi geliyor. OSKİ Genel Müdürlüğünün Fatsa’ya gelmesiyle bu yatırımda da önemli ivmeler kazanılacak. Çünkü Fatsa’nın kısa vadede su sorunu gündeme gelecek deniliyor. Halen kuyulardan arıtma yöntemiyle temin edilen şebeke suyu sorun yaratmaya başlamış bile. Dolayısıyla Fatsa’nın yakın gelecekte yeni suya ihtiyacı olacak. Bu projeyi OSKİ yapacak. Yeni su kaynağı yine Bolaman ırmağı üzerine yapılacak olan barajdan elde edilecek. Sayın Kibar’ın beyanları bu yönde. 
Geçen hafta büyükşehir belediye başkanımız Sayın Hilmi Güler iki gün Fatsa’da kaldı. Bir gece Fatsa’da misafir edildi. Etem Kibar’ın misafirperverliği ve Hilmi beyle olan samimi diyaloğu, Fatsa’ya yansıyacak. Bu samimiyete tanık olan büyükşehir üst düzey çalışanları da Fatsa’dan geçerken Etem Kibar’a uğramadan geçmemeliyiz hissiyatına kapılacaklar. Kaldı ki bunun talimatının da Sayın Güler tarafından verildiği duyumları alıyoruz. Genel sekreterinden tutun bütün daire başkanları bu samimi diyaloğa tabi olacaklar. Planlamalarını yaparlarken “FATSA’YA NE YAPABİLİRİZ” diye düşünecekler. 
Büyükşehir ziyareti en azından büyükşehirdeki üst düzey kadronun Fatsa’yı tanımasına da vesile oldu. İhtiyaçlar dile getirildi, talepler yapıldı. 
Ziyaret sonrası ana arter caddelerimizden “SEVGİ CADDESİ” de nasibini aldı. Hilmi Güler bu caddenin yapımı için görüştüğümüz çevreler tarafından “ACİL” talimatı verildiği söylendi. Sevgi Caddesi 15 yıldır hizmet görmedi. İyice bozuldu. Araçların yürüyemez duruma geldiği bir cadde. Buranın yapımı için acil ihale edilmesi istendi. 
Yerel yönetimleri ciddi manada yakın takibe almak gerekir. Çünkü ihtiyaç duyulan tüm işler yerel yönetimler tarafından hayata geçiriliyor. Her ihtiyaç belediyelerden talep ediliyor. O halde belediye çalışmaları toplumsal beklentilerimizin karşılanacağı kurumlar. Bütçeleri ve yetkileri bakımından çok etkileri var. Büyükşehir olgusu belediyelere bu yetkileri ve geniş imkanlı bütçeleri veriyor. O halde belediyelerin her hareketi toplumu yakından ilgilendirmeli. Takip edilmeli.
Fatsa’ya yapılacak hizmetlerin planlamaları parti teşkilatı tarafından da önemli ölçüde takip ediliyor. Bunu Fatsa ilçe başkanı Sayın İsa Yüksel paylaşıyor. 
Geçen hafta gazetemize yaptığı ziyarette isteklerin ve beklentilerin bir bütünlük içinde ve eşgüdümle yapıldığını açıklıyor. Yerel yönetim ve parti yönetiminin uyum içinde yol yürüdüğünü beyan ediyor. Geçmiş yönetimlerde uyumlu bir çalışmanın yapılmadığını hatırlattığımızda; kendi yönetimlerinde böyle bir uyumsuzluk olmayacağının altını çizerek “Biz hizmet için bu görevlere getirildik. Kesinlikle tüm kademelerimizde samimi bir uyum söz konusudur. Bu anlayışla yola çıktık. Milletvekiliyle, belediyesiyle, ilçe teşkilatıyla hatta büyükşehir belediyesi, il teşkilatıyla bir bütün olarak hareket etmekteyiz. Hedefimiz Fatsa’nın kayıplarını kapatmaktır.” diyor
Zaten bu uyum kamuoyu tarafından da görülüyor. İsa Yüksel başkanla, Etem Kibar başkan uyumlu bir fotoğraf veriyorlar. Bu da Fatsa adına sevindirici oluyor. 
AK Parti Fatsa ilçe yönetimi kısa bir süre önce yeniden yapılandırıldı. Yönetimin değişeceği yerel seçim sürecinde gündeme gelmişti. Seçimler yapıldı ve yönetim değişti. Yeni yönetime genç bir kadro hakim. Yine İsa Yüksel başkanlığında gençlere görev verildi. 
AK Partide önümüzdeki yıl kongreler yapılacak. Aynı yönetim yapılacak olan kongrede görev alabilir mi bilemeyiz. Yeni partilerin kurulacak olması Fatsa’ya nasıl yansıyacak. Bu durumda da parti kadrolarında yeni simalar görmek mümkün olacak mı? Bu yıl içinde kurulması beklenen yeni partilerin AK Partiye nasıl yansıyacağını göreceğiz. Dolayısıyla siyasette bu günden yarına ne olacağını kestirmek zor. Fatsa’da olası değişimlerden etkilenecektir.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde