03 Mayıs 2024

HİLMİ GÜLER’İN FATSA ZİYARETİ

  • PDF
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Hilmi Güler Cuma ve Cumartesi günleri Fatsa’daydı.
Fatsa Belediyesi ve büyükşehir belediyesinin çalışmalarını yerinde inceleme amaçlı Fatsa’da bulunan Güler; vaatlerini ve hedeflerini paylaştı. 
Sayın Güler’i Fatsa Belediye Başkanımız Etem Kibar konuk etti. 
İlk günkü ziyaretinde bulunmam nedeniyle en başta ilgimi çeken beyanlarından birisi “… neden bu kadar çok katlı binalara ruhsat verildi, buna kimse karşı çıkmadı mı? …” oldu. 
Kim kimi dinliyordu ki; sayın başkanım. Herkes birer yıkılmaz abide gibi “ne yaptıysam doğru yapıyorum” havasındaydı. 
Sayın Güler’in dikkatimi çeken ikinci beyanı. 
 “Biz hizmet yapmaya geldik. Şikayet etmeyeceğiz.” 
Bunu söylerken ne kadar samimi ve ciddi olduğunuzu hissetmemek mümkün değildi sayın başkanım. 
Tabii ki zamana ihtiyacınız var. 
“200 milyon lira borç ödedik” dedi.
Acaba israfı önleyerek mi ödedi ki? Yoksa alımlarda ciddi pazarlıklar yaparak, ihaleleri yakın takibe alarak mı?
“Altyapı hizmetleri çok geri kalmış. Biz İstanbul Belediyesinde 1994’de göreve geldiğimizde İstanbul’un altyapı sorununu bir dönemde çözmüştük” açıklamasında bulundu.
İnşallah Ordu ve ilçelerinin altyapı sorununu da bir dönemde çözersiniz sayın başkanım. İnanın cadde ve sokaklarında yürünemeyecek vaziyette merkezler var. Bunların başında da Fatsa geliyor. Lütfen Fatsa’ya biraz dikkat edilsin. 
Hilmi Güler bu ziyareti genel sekreteri başta olmak üzere tüm daire başkanları ve genel müdürleriyle birlikte planladı. Çoğu iki gün Fatsa’da başkanı takip etti. 
OSKİ Genel Müdürlüğü Fatsa’ya gelecek. Bu Fatsa için önemli bir gelişme. Başkan Güler “OSKİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ İÇİN ELİNİZİ ÇABUK TUTUN” dedi. Sanırım Fatsa Belediye başkanı Etem Kibar mesajı aldı.
“FATSA’YI ÇÖPTEN KURTARACAĞIZ” dedi.
Gerçekten vahşi depolama sistemiyle hiçbir yerde çöp alanı kalmadı sayın başkanım. Artık açıkta çöp alanı yok. Hatta çöpten üretimler bile yapılıyor. Sizde bunu söylüyorsunuz. Turizm yatırımlarına hazırlanan sahil şeridi kentlerimizde çöpten rahatsız olan vatandaşlarımız olmamalı. Çevre duyarlılığı öncelikli olmalı. 
“ORDU’NUN EN BÜYÜK MEZBAHANESİ FATSA’DA”
Evet bu mezbahane büyükşehir yatırımı. Bitmek üzere. Hizmet vermeye başlayacak. Çok büyük, modern, hijyenik, Avrupa standartlarında, günümüz şartlarına uygun… 
“SOKAK HAYVANLARI İÇİN BARINAK”
Büyükşehir uhdesinde. Fatsa’da yapılandırıldı. Bitmek üzere. 
“İLÇEYLE UYUM”
Fatsa Belediye Başkanı Etem Kibar ile Hilmi Güler’in uyum içinde olduklarına inancımız tam. Bu uyum görüşmelerdeki samimiyetten de belli oluyor. Zaten Sayın Kibar seçimler öncesi propaganda dönemlerinde nereye gitse Hilmi beyin propagandasını yapıyordu. Büyükşehirden önemli yatırımlar gelebileceğini dillendiriyordu. Biz buna çok tanık olduk. Sayın Güler’in ziyaretinde de bu uyumu gördük. Gerçi her iki siyasinin de hizmet alanlarındaki hedef kitleleri aynı olunca sorumluluk alanlarında da ortak hizmet noktaları var. Birlikte planlayacakları yatırımlar var. Biz isteriz ki yapılacak hizmetler ve yatırımlar adil dağıtılsın. Oraya fazla, buraya eksik, öbür tarafa orantısız işler planlanmasın. Her ilçe nüfusuna oranla hizmetlerden faydalansın. 
Büyükşehir belediyeleri ellerinde ciddi imkanların olduğu kurumlar. ‘EĞİTİM, SAĞLIK VE GÜVENLİK’ dışındaki tüm yatırım ve hizmetlerin birinci ayakları. Bu manada bütçelerinin ve gelirlerinin de fevkalade yüksek olduğu kurumlar. Merkezlerinin tüm planlama ve yatırımlarının ana unsurları. Dolayısıyla Ordu’nun tamamının hizmetinden sorumlu. 
Hilmi Güler hem yerel yönetim tecrübesi olan hem de genel idarede Enerji Bakanlığı gibi bir bakanlık yapan bir kişilik. Seçim öncesinde de bu birikimin Ordu için bir şans olabileceğini sık sık dile getirmiştik. 
Seçildi ve Ordu’ya hizmet etmeye başladı. 
Umarım olası tecrübelerini ve birikimlerini 5 yıllık dönemde ilimize aktarır. 
Ordu’muzu ciddi planlamalarla bir üst lige çıkarmayı başarır.
 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde